CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

HÉV, gerincút, Gubacsi-híd, Corvin-csomópont, Csepeli Munkásotthon - Itt vannak a DK-szerinti legsürgetőbb faladatok

2019. december 15. 00:12 - csú

gy_nemeth_erzsebet_paal_geza_es_varkonyai_andras_2019-12-12_egyeztetes_csepelrol-2_ez_ok.PNGBudapest főpolgármester-helyettese, Gy. Németh Erzsébet   a saját közösségi oldalán pénteken a következőket írta: "Ma délután a csepeli DK-s képviselőkkel tárgyaltam a városrész jövőbeli fejlesztéseiről. Beszéltünk az életveszélyes Gubacsi híd, a Csepeli Munkásotthon és a Hév ügyeiről.  Paál Géza és Várkonyi András sokat segítettek abban, hogy igazán mélyen megismerjem a helyi problémákat, és fővárosi szinten valóban képviselni tudjam a csepeliek ügyét is. Lesz dolgunk a következő években Csepelen is! Paál Géza a Csepeli vagyok című Facebook oldalon Gy. Németh Erzsébet összefoglalójához a következőket fűzte hozzá:

Bár lassan közeleg az év vége … teendő akad gazdagon. Igaz, a reményeinket alulmúlták az év egyes történései, ez nem ingatta meg az elhatározást a változtatásra, különben az egészbe belekezdeni se lett volna érdemes. Több szinten is változtatni kell. Persze, nem lehet mindent egyszerre csinálni. Van amit hajtani kell, s van amit hagyni kell a saját tempójában történni.

A történések kicsit sodornak bennünket és nagyon sok nagyon komoly fejlesztésre lenne szüksége Csepelnek. (Nem, nem kalózos játszótérre, akármilyen klassz is … Jégpályára sem, hiába egyedülálló a világon …. Wass Albert szoborra meg pláne nem, különösen azért nem, mert abban semmi klassz sincsen.)

Csepelnek szüksége van néhány nagyberuházásra.

A legégetőbbek:
- A HÉV vonal meghosszabbítása, a pálya megemelése, a szerelvények felújítása, metró kapcsolat megvalósítása.
- Gerinc út
- A Corvin csomópont kétszintűsítése
- Új közlekedési kapcsolatok a pesti és a budai oldallal (új hidak – meggyőződésem szerint az albertfalvai megoldás)
- A Gubacsi híd felújítása.
- A Csepel lelkének számító Munkásotthon teljeskörű felújítása.

Persze számos utat is rendbe kellene tenni, számos aszfaltozatlan út található, Háros rendezése is égető probléma, parkoló helyek kialakítása, az egészségügyi kapacitások kihasználhatóvá tétele és

sorolhatnám. De mindent egyszerre nem lehet.

Pénteken, a Városházán Gy.Németh Erzsébet főpolgármester helyettes fogadta a DK kéttagú delegációját. Várkonyi András és jómagam ismertettük a csepeli helyzetet, kiemelve a Munkásotthon és a hidak problematikáját. Sajnos Csepel problémái nem találkoznak a kormányzat fő beruházási irányzataival (sportberuházások), s az előző önkormányzat jelentős hiányt halmozott fel, ezért igen komoly munka vár ránk az erőforrások megtalálásához, a tervek kidolgozásához.
Arra kaptunk ígéretet, hogy együtt kidolgozzuk a cselekvési lehetőségeket, s januárban folytatjuk a konzultációt, hogy minél előbb valós eredményeket tudjuk ezekben a rendkívül fontos kérdésekben produkálni.

Forrás: Gy. Németh Erzsébet és Paál Géza bejegyzései a Facebookon

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2615352778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása