CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nesze nektek 2,8 százalék! Az Orbán-rendszer arcátlan karácsonyi játéka a magyar nyugdíjasokkal

2019. december 16. 00:03 - csú

nyugdijas_draga_inflacio_szegeny_4.jpgA kormány  nem akar felhagyni azzal a módszerrel, hogy az infláció tervezésével játszadozva rövidíti meg a nyugdíjasokat. Orbán és tettestársai a legalább 3,5 százalékosnak várt 2020-as infláció ellenére januártól csak 2,8 százalékkal növelik az ellátását. Ezért a  legtöbb idős ember jövőre is rosszul jár...

Nyugdíjkérdésekben mindenki mondja a magáét. A nyugdíjas társadalom szószólói évek óta sorolják, hány ponton tol ki a rendszer az idős emberekkel, a kormány meg – mintha semmi sem jutna el hozzá a kifogásokból – hozsannázik, mert minden évben ad valamekkora emelést, s szerintük ezzel megőrzik az ellátások reálértékét.

Úgy van ez, hogy először minden tiltakozás és minden hozsannázás kiakasztja a másik oldalon állókat, megmozdítja a közvéleményt, de mivel nem történik semmi - a nyugdíjas szervezetek nem akarnak, nem tudnak drasztikusabb eszközökhöz nyúlni a tiltakozó közleményeknél, a kormány viszont 

nem akar felhagyni azzal a jól bevált módszerrel, hogy az infláció tervezésével játszadozva rövidíti meg a nyugdíjasokat -, a végeredmény a nagy nulla.

A legtöbb idős ember jövőre is rosszul jár, de lenyeli, hogy a kormány a minden normális előrejelzésben legalább 3,5 százalékosnak várt 2020-as infláció ellenére januártól csak 2,8 százalékkal növeli az ellátását, Orbán Viktor pedig jövő októberben megint beül a neki válogatott Idősek Tanácsába, és lesz oly jóságos, hogy bejelenti: a magyar kormány hihetetlen teljesítményének köszönhetően karácsony előtt kifizetik a különbözetet, odaadják ajándékként azt, ami januártól járt volna a nyugdíjasoknak.

És igen, jövő ilyenkor megint számolgathat a sajtó, hányan kapnak 800 forint emelést, és hányan sok tízezret, mert akkor is baj van a miniszteriális urak és hölgyek fülével, amikor azt mondják az idősszervezetek és szakértőik, hogy vissza kellene hozni a járulék- és nyugdíjplafont, egy összeg fölött át kellene adni a terepet a magánpénztáraknak, mert eljöhet a pillanat, amikor az egyre több milliós ellátás lesz a kisnyugdíjak kifizetésének akadálya. A döntéshozók akkor is vígan süketek maradhatnak, hisz ez a veszély nem őket fenyegeti majd.

GULYÁS ERIKA (Népszava)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr4215353662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása