CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A stadionok vagy a kórházak legyenek a modern kor katedrálisai?

2020. február 12. 03:07 - csú

semjen_zsolt_feszulettel-2019-02-11-index.jpgSemjén Zsolt, ha kell, igét hírdet, ha kell, utat mutat

A betegek világnapja alkalmából a KDNP elnöke megosztott egy fotót, amelyen egy II. János Pál pápától származó idézet hirdeti: "a kórházak a modern kor katedrálisai". Egy értelmezés szerint a hasonlat arra utal, hogy a kórház a halál és a születés, vagyis az élet körforgásának helyszíne a modern társadalmakban. 

Nem olyan rég, pár hónappal ezelőtt a NER egy másik hangadója is megállapította, hogy szerinte mi napjaink katedrálisai. "A modern világ katedrálisai a stadionok, ahol a kor leghatásosabb misztériumai zajlanak..." - írta Bencsik András, a kormánypárti Demokrata Magazin főszerkesztője a Puskás Stadion megnyitója után. 

A két katedrálisfelfogás szépen rámutat a NER egyik legfontosabb feszültségére, a stadion vagy kórház dilemmára. Hiába

költöttek az Orbán-kormányok is lényegesen többet egészségügyre, mint stadionokra, a köztudatban mégis rájuk ragadt a stadionkormány címke, mivel az ország számos olyan pontján épültek stadionok, ahol semmi szükség nem lett volna rájuk. Eközben a magyar egészségügyről érkező jelentések továbbra is aggasztóak és elkeserítőek

Érezhető, hogy melyik szektor rendbetételére, felvirágoztatására van inkább kormányzati akarat, viszont az is látványos, hogy a legtöbb közvélemény-kutatás arra jut, hogy a Fidesznek többet kellene tennie az egészségügyért. 

MIK LEGYENEK A MODERN KOR KATEDRÁLISAI?

Forrás: Fábián Tamás (Index.hu)

Fotó:Balázs Attila (MTI)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1715469484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása