CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mi fogy el gyorsabban Csepelről? A lakosság vagy a csepeliek türelme?

2020. február 19. 05:43 - csú

abel-borbely_kettos_portre_1.PNGA reménykedő csepelieket lóvá tették. Jóvátenni hogyan és mikor fogják ezt?

Több kerületvezetői hazugságot cáfol meg a mos következő cikk, amelynek szerzője, Horváth Gyula, a csepeli önkormányzat ellenzéki (DK-s) képviselője. Csúsztatók címmel a saját közösségi oldalára többek között a következő gondolatokat jegyezte fel:

Nem értem, hogy egy magabiztos vezetés miért ferdíti el a valóságot. Alig több mint negyed évvel a helyhatósági választási győzelem után akár őszinték is lehetnének. Tíz éves kormányzásnak kéne lenni annyi tartalmának, hogy abból éljenek, és ne az ellenfelek azt megelőző intézkedéseik bírálatával, eredményeik meghamisításával foglalkozzanak!

Azt írja a Fidesz csepeli  agitációért és propagandáért, valamint a kerületi önkormányzat kommunikációjáért felelős alpolgármestere, hogy Csepel alvó város volt 2010 előtt. Ha azt gondolja, hogy ez azért van, mert itt csak laknak az emberek, és a fővárosba járnak dolgozni, akkor igaza van. Ez a folyamat azonban már a nyolcvanas évek közepén elkezdődött, és az ezredforduló időszakáig tartott. Úgy hívták, hogy a rendszerváltás keserű mellékhatása. Ezt nem a korábbi kerületi vezetésnek, hanem a rendszerváltást követő nagyipar megszűnésének lehet a számlájára írni.

Sajnos az „alvóvárosnak” mondott struktúra 2010 óta sem szűnt meg. Sőt fokozódott! Éppen a tavalyi helyhatósági választás szavazólistája mutatta meg „permanens fejlődését”. Csepel lakossága folyamatosan csökkent, és 2019-re 77.000 fő alá süllyedt. Budapesten, - a mutatók szerint - itt igen alacsonyak  a lakásárak, elavult, zsúfolt a közlekedés, gyakran erősen szennyezett a levegő, és így tovább...!

Bizonyára ezért menekülnek, költöznek el az emberek. Úgy látszik, hogy

a darabonként félmilliárdos játszóterek nem javítanak ezeken az állapotokon. Igazi propagandista bravúr ennek az ésszerűtlen folyamatnak, és ennek az eszetlen pénzszórásnak a következményét erényként beállítani! Úgy gondolom, ezek (meg a strand) nem az öregeknek, a kisgyerekeseknek, sokkal inkább a túlárazott beruházások csókos haszonélvezőinek jöttek jól. 2009-re Csepelen az összes játszótér felújításra került, és mindegyik modern, az EU szabványoknak megfelelően felújult. Tehát, semmi ésszerű ok nem volt ezeknek, - az azt követő túlárazott - „fejlesztésre”.A Kis-Duna-part, a Daru-domb környéke, kitűnő elképzelés volt! Sokat rontottak rajta azzal, hogy odarakták a fideszesek ideológiaként tisztelt, (klerikális, revizionista, ide nem kötődő) embereinek szobrait.

Az öntömjénező propagandával ellentétben a Kvassay-zsiliptől a papírgyárig terjedő területen semmi sem változott! Az élve temetések, és a gyilkosságok a fideszes vezetés „eredményei”! Ez a szégyen nem Tóth Mihálynál, hanem Németh Szilárd „áldásos” tevékenysége alatt szakadtak a nyakunkba. Úgy, mint a Görgey iskola! Azt is az ő igazgatói tevékenysége után volt kénytelen a szocialista vezetés bezáratni, - a fideszesek meg elbontatni. A birkózó csarnok építése, a Kis-Duna-parti „kiserdő” kivágása, és helyébe focipálya építése sem a szocialisták, hanem a Németh Szilárd, és a Fidesz elképzelése volt!

Az utcaelnevezésekkel viszont jó lenne csínján bánni! Kevés dolgot babrált úgy el a Fidesz Csepelen, mint ezt! Tény, hogy a Weiss Manfréd utat még a szocialisták nevezték el. És valljuk be Ságvárit Popjeluszkó-ra magyarosítani, még fideszéknél is pofátlanságnak tűnő, bravúrnak számít!

Ez a csúsztatás-sorozat, amit a fideszes agit-prop művel Csepelen, azt mutatja, hogy a mostani vezetés nagyon fél a valósággal, és az igazsággal szembenézni! Pedig aki szelet vet, könnyen vihart arat.

Horváth Gyula

Forrás: Facebook

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr215479806

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TJóska 2020.02.19. 13:07:53

Azért a Görgeyvel kapcsolatos hazugság bizonyítható-amennyiben alpolgármesterként a felelősség egy része is átvehető
süti beállítások módosítása