CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

A kormánynak nem fontos Csepel érdeke, nem ott épül híd, ahol kellene

2020. február 25. 05:55 - csú

orban_balazs_hid-ugy_szabo_szabolcs_2020-02-23.jpgHa Orbán Balázs miniszterelnökségi államtitkáron múlik, akkor Csepelnél sohasem épül meg az Albertfalvai híd? Miként a csepeli képviselő írta, Orbán Balázs magáról mondta azt, hogy annyira belvárosi, hogy neki a körút már vidék. Az államtitkárnak mi lehet a véleménye a Kvassay zsilipen túli világról?

Dr. Szabó Szabolcs, Csepel és Soroksár független országgyűlési képviselője dr. Palkovics Imre innovációért és technológiáért felelős minisztertől írásban kérdezte, hogy

MIKOR ÉPÜL MEG AZ ALBERTFALVAI HÍD?

Szabó Szabolcs többek között így érvelt:

"Az előkészítési szakaszban lévő Galvani hídról az általam megkeresett hazai közlekedési és településfejlesztési szakemberek egyöntetűen állítják, hogy az elsősorban a belváros tehermentesítését szolgálná, az sem Csepel, sem a környező kerületek esetében nem fog érdemi javulást eredményezni. Ezen kívül hosszú távon sem eredményezne városszerkezeti változást a Galvani híd, hiszen nem illeszkedik a Körvasút menti körút koncepciójába. E szakértők inkább az Albertfalvai híd megépítését javasolják. Különösen meglepő, hogy az általam megkérdezett szakemberek egyöntetűen állítják: nem is készült olyan összehasonlító elemzés, ami azonos kiinduló feltételek mellett vizsgálta volna a Galvani híd és az Albertfalvai hidak hatását."

A kérdésre Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára válaszolt. Levelében a Galvani híd megépítése mellett érvelT, de a kérdésre - Mikor épül meg az Albertfalvai híd? - nem válaszolt, és arról egy árva szót sem szólT, hogy a csepeliek által nélkülözhetetlennek tartott Albertfalvai hidat a a kormány illetékesei egyáltalán meg akarják-e építtetni valamikor.  Szabó Szabolcs Facebook oldalán erről így számolt be:

"A választ Orbán Balázs adta meg, amiben persze jó sok szakmai hiba és tudatos csúsztatás van, de ennél fontosabb, hogy elismeri: a Galvani híd a belváros érdekeit szolgálja, hiszen onnan hozna ki Csepel felé naponta több 10 ezer járművet! Mintha nem lenne már elég autó most is Csepelen.

Orbán szerint azonban ez fontosabb, mint hogy a dél-pesti kerületek kezelhetetlen közlekedési problémáit, például Csepel, vagy az M0 elviselhetetlenül nagy forgalmát kezeljük.

A valóság ezzel szemben az, hogy az Albertfalvai híd kifejezetten jó lenne a dél-pesti kerületeknek, valódi városszerkezeti változást eredményezhetne Budapesten ( a Körvasút menti körút részeként), csökkentené az M0 terheltségét, ráadásul a dél-pesti kerületi központok javuló elérhetősége miatt az egész fővároson belül drasztikusan csökkennének az egyes városközpontok egymáshoz viszonyított elérhetőségei.

Ráadásul azt sem értem, hogy mit ír össze-vissza a villamosokról Orbán, hiszen a 3-as villamost az Albertfalvai hídon lehet értelmesen átvezetni, elég csak ránézni a térképre. Szerintem tényleg előrébb tartanánk, ha olyan minisztereink és államtitkáraink lennének, akik nem tévednek el a Nagykörúton kívül."

A kérdésem itt olvasható: https://www.parlament.hu/irom41/09040/09040.pdf

A teljes válasz itt olvasható: https://www.parlament.hu/irom41/09040/09040-0001.pdf

SZABÓ SZABOLCS

Forrás: Facebook

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6215490324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása