CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mi kellene még a kisüsti mellé a serdülő és tanuló magyar ifjúságnak?

2020. február 26. 04:24 - csú

pataky_attila-1.jpgA FIZIKA tantervének kidolgozói elszabotálták a feladatukat, teljesen kihagyták Pataky Attila ufóügyi szakértő szerteágazó kutatási eredményeit. (Az csak a diplomás kommunisták lázálma, hogy BIOLÓGIA órán akkor a Cannabis indica szárított, megtermékenyítetlen kendervirágzatának exoterm reakcióját kellene bemutatni)

Hetek óta tiltakoznak a pedagógusok és szakemberek ezrei, diákok állnak össze az új Nemzeti Alaptanterv miatt, amelynek legnagyobb hibájaként azt róják fel, hogy évtizedekkel tolja vissza a múltba az oktatást. Persze, ez csak a szokásos, tartalom nélküli, kormánykritikus kötözködés a részükről, tiltakozás minden ellen, amit a NER a nemzet felemelkedéséért izzadságos munkával kidolgoz.

Ezúttal is kiderült, el sem olvasták, mi ellen lázadnak, hiszen hogyan is lehetne elavult egy olyan oktatási tervezet, amelyben olyan formabontó, világszinten is egyedülálló újdonságok szerepelnek, mint „a pálinkafőzés tanulmányozása videofilm segítségével, a folyamat értelmezése”. Mindez a kémia tantárgy hetedikes-nyolcadikos tananyagának élményszerűségét növelendő, egyszersmind a desztilláció folyamatának bemutatásaként.

Hát mi ez, ha nem

XXI. századi oktatási reform?

Oké, rendben, meglehetősen óvatos, de az csak a diplomás kommunisták lázálma, hogy biológián akkor a Cannabis indica szárított, megtermékenyítetlen kendervirágzatának exoterm reakcióját kellene bemutatni. Viszont azért nem ártott volna valamilyen komolyabb kontroll, ugyanis a fizika tantervének kidolgozói elszabotálták a feladatukat, teljesen kihagyták Pataky Attila ufóügyi szakértő szerteágazó kutatási eredményeit, ahogyan az életvitel és gyakorlat óra anyagából is hiányzik az árokpart-kaszálás és a lombseprű hatékony használata, a magyar irodalomban pedig még mindig a Kölcsey-féle avítt Himnusz szerepel a nemzet dalaként a Nélküled helyett.

Miután az etika tantervében – még csak ajánlott programként – sincs benne bármilyen másság és kisebbség skandálva gyalázása, így annyiban egyetértünk az új NAT kritizálóival, lehetett volna ezen még dolgozni.

Megnyugtató viszont, hogy kormányzati forrásaink szerint némi ráncfelvarrás azért még várható: állítólag már készül a Mengyelejev-táblázat átdolgozott, magyar szabványa a nikkel után a 28,5-ös rendszámú rézelejével.

Vas András (Népszava)

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr115491124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása