CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli dühöngő és csőd a lakosság tájékoztatásában

2020. március 23. 04:24 - csú

abel-borbely-777_1.pngA koronavírus terjedésének időszakában ne a Facebookon parádézzanak, hanem szervezzék meg a naprakész csepeli tájékoztatást, amely MINDENKIHEZ eljut! A pénz sem akadály, mert láthattuk: tavaly, amikor a Fidesz és főként Borbély Lénárd választási kampányát kellett fedezni csepeli közpénzből, akkor semmi sem volt drága. Hónapokon át nem kéthetenként, hanem hetente jelent meg a Csepeli Hírmondó. Most mi az akadálya? Miért nem állítják vissza a Csepp TV-t?

Rácsot hegesztettek a csepeli dühöngőkre az önkormányzat emberei, a játszótereket és a kutyafuttatókat pedig lelakatolták. Jó oka volt ennek az intézkedésnek a koronavírus hazai megjelenése után, de ezt csak a beavatottak ismerhették. A gyerekek és a szüleik, akik újra és újra körbejárták a bekerített beton pályát eleinte semmit sem tudtak a drasztikus lépés okairól. Ha a polgármester emberein múlik, akkor még most is ott bolyonghatnának a rács körül, mert a mai napig egy sor sem tudatja velük, miért zárták le előlük a dühöngőt. 

Úgy látszik, Borbély Lénárd polgármesternek és a kerületi tájékoztatásért felelős Ábel Attila alpolgármesternek meggyőződése, hogy a Facebookon elhelyezett üzeneteikkel letudták a tájékoztatási kötelezettségüket. A látszat - és a hiányos informálás - csal. Nem kicsit, de nagyon.

Kétségtelen, ma már Csepelen is sokan használják az internetet, és  a Facebookot. A koronavírus megjelenése óta a sokat óvott, de még többször a bűnbakként feltüntetett idősebbekhez azonban az internet nem jut el. Nem jut el a naponta változó információk sokasága azokhoz sem, akinek nem volt pénze számítógépre, internetre. Nem kevesen vannak ilyenek sajnos Csepelen. Hozzájuk évtizedek óta az önkormányzat kötelessége  eljuttatni az életüket meghatározó helyi és országos híreket. A 2010 előtti időkben  a Csepp TV hetente, ha kellett, naponta közölt helyi riportokat. Az akkori Csepel újság öt éven át - 2006-tól 2010 őszéig -  már HETENTE jutott el a kerület lakóihoz 35 ezer példányban.  Tíz éve  a Csepeli Hírmondónak kellene betölteni ezt a feladatot, de nem tölti be, mert csak kéthetente jelenik meg. Ez  most  veszélyes! 

A Csepeli Hírmondó március 11-én jelent meg utoljára. Akkor is a szokásos Fidesz-propaganda, a vakítás, a dicsőség-krónika, az ígérethalmaz foglalta el a helyet a drága papíron. Csepel városvezetői március 11-én még egyetlen szót sem szóltak a világot veszélyeztető koronavírusról. Tizenegy nap telt el azóta. Borbély Lénárd Ábel Attilával az oldalán nem egy, de két KÜLÖN SZÁMOT is megjelentethetett volna, amelyben a koronavírussal

kapcsolatos tudni valókat, kötelezettségeket és lehetőségeket közlik. Mi lesz az orvosi rendeléssel, az üzletek, a piac, a polgármesteri hivatal nyitva tartásával, hol, mikor, kitől kaphatnak segítséget, felvilágosítást, mit javasolnak az orvosok, miért nem menjenek az idősek az utcára, kihez forduljanak, ha bajban vannak, és így tovább...

Ember van bőven a tájékoztatáshoz a csepeli polgármesteri hivatal kötelékében. Ki tudja  megmondani, mekkorára duzzadt mára a polgármesteri kabinet és a Csepeli Hírmondó szerkesztőségének a létszáma. A pénz sem akadály, mert láthattuk: tavaly, amikor a Fidesz és főként Borbély Lénárd választási kampányát kellett fedezni, akkor semmi sem volt drága. Hónapokon át nem kéthetenként, hanem hetente jelent meg a helyi lap.

Most, a koronavírus terjedésének időszakában, amikor a szó valódi értelmében életbe vágóan fontos a hír, az információ, miért nézi tétlenül a tájékoztatás nélkül maradt csepelieket a Borbély-Ábel duó. Ne a Facebookon parádézzanak hanem szervezzék meg a naprakész csepeli tájékoztatást, amely MINDENKIHEZ eljut. A kormány által lerendelt veszélyhelyzet lezártáig a Csepeli Hírmondót jelentessék meg hetente és abban folyamatosan közöljék a koronavírus tejedésének megelőzéséhez, illetve a betegség kezeléséhez szükséges tudni valókat. A dühöngőkre pedig írják ki, hogy miért hegesztették le a rácsokat. Ha még futja a keretből, akkor a játszóterekre és a kutyafuttatókra is írják ki, miért vannak lezárva. Nem gyerekjáték amit most művelnek...

anzágo

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9115545868

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása