CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

"Tízből kilenc betegem halt meg méltatlanul, kínok között, miután kitették őket a kórházból" - mondja Németh Athina ápoló

2020. április 29. 04:24 - csú

koronavirus_korhaz_korterem_korhazi_agyak.jpgDaganatos,  intézményi ellátásra szoruló betegeket küldtek haza egy kórházból azután, hogy a kormányzati rendelkezésnek megfelelően az egészségügyben ágyakat kellett felszabadítani a lehetséges koronavírusos betegek elhelyezéséhez - erről beszélt a Klubrádióban Németh Athina ápolóSzörnyű esetekről beszélt: volt, aki nyitott hassal érkezett haza, nem volt teljesen összevarrva

Miniszteri utasításra országszerte küldtek haza betegeket az elmúlt hetekben számos kórházból a koronavírus hazai terjedése miatt, hogy a felszabaduló ágyak rendelkezésre álljanak, ha egyszerre sok fertőzöttet kellene ellátni. Németh Athina ápoló tíz hazaküldött beteg otthoni ápolását vállalta el önkéntes alapon, és azt állítja, mindegyiküket úgy tették ki az intézményből, hogy állapotuk kezelésére a hozzátartozók nem lehettek alkalmasak.

Egy ember kivételével mindegyikük daganatos beteg volt, őt

el tudta helyezni a Mazsihisz szeretetkórházában, amiért külön köszönetet mondott az egy egyházi fenntartású ellátóhelynek. A többi kilenc ember azonban azóta elhunyt. Talán bizonyos, nem túl hosszú időn belül mindenképpen ez történt volna velük, de nem ilyen kínok között kellett volna elmenniük – mondta az ápoló. Ha az embernek az élet jár, akkor a méltó halál is – tette hozzá.

Németh Athina azt is mondta, a háziorvostól nem kapott segítséget, és a kerületi onkológus se jött ki, ő szerzett oxigénpalackot és a betegmozgatáshoz szükséges emelőt. Szörnyű esetekről beszélt: volt, aki nyitott hassal érkezett haza, nem volt teljesen összevarrva. Volt, akire három számmal kisebb pelenkát adtak, és volt, akinek nem mutatták meg, hogyan tudja beadni magának a vérhígítót, egy másik betegnek pedig, akinek kivezették a végbelét a hasfalán keresztül, nem mutatták meg, hogyan kell cserélni a sztómazsákot.

Említett, egy kézzel írt zárójelentés is, amelyben Németh Athina szerint az szerepelt, hogy a három hete májkómában lévő beteg, aki azóta nem volt magánál, „saját kérésére” távozik a kórházból. Hangsúlyozta: ezeket az embereket ott kellett volna tartani a kórházakban, a családok ilyen a feladatokat nem tudnak ellátni.

Szerinte ha aláír egy titoktartási szerződést a kórház, akkor az intézmény is tehet róla, hogy ilyen állapotban lévő betegeket hazaküldenek, de ezt a titoktartási szerződést valaki megfogalmazta, amivel az egészségügyért is felelős miniszter felelősségére célzott.

Dési János riportja a Klubrádióban ITT MEGHALLGATHATÓ

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5915646860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása