CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mire jó példa a csepeli választók valódi akaratának átírása?

2020. június 30. 05:32 - csú

csepeli_ellenzeki_kepviselok_2019_otober_13_utan.PNGCsepeli, ellenzéki szavazók által megválasztott önkormányzati képviselők az alakuló üléshez kapcsolódó Szent Imre téri ceremónián: "...becsületemre és lelkiismeretemre fogadom, hogy ... feladataimat Csepel fejlődésének előmozdítása érdekében lelkiismeretesen teljesítem..."

A magyar demokratikus ellenzék számára barátinak mondott médiában egyre gyakrabban jelennek meg írások arról, hogy ez a formáció, már el is vesztette a 2022-es parlamenti választásokat. A pesti mondás szerint, akinek ilyen barátai vannak, már nem nagyon kell ellenség!

Az természetesen világos, hogy olyan politikai erő, amelyiknek a fegyvertárában más sincs, mint a kormányzók bírálata, sok babérra nem számíthat. Az ugyanis nem nevezhető politikai innovációnak, hogy visszafordulunk, és mindent ott folytatunk, ahol 2010-ben abbamaradt!

Ennél jóval több kell! Új stratégiai elképzelésekkel és új politikai célok megjelölésével, új tartalmat kell adni a politizálásnak. Ennek az esélye - a károgókkal ellentétben - még nem múlt el. A hangsúlyt tehát, - nem a taktikai formációkra, hanem egy elfogadható, a nép által támogatható, és az ország jövője számára a fejlődés, és biztonságos haladást biztosító, a társadalom egészét átfogó - modernizációra kéne helyezni. A 2022-es választást már most elsiratók között ilyen még nem volt. Egyedüli lehetőségként az ellenzéki összefogásban bíznak. Ez azonban, ha nem egészül ki a fentiekkel, akkor valóban kevés lesz!

Arról lamentálni, hogy a „demokratikusan elkötelezettnek tartott pártok” dolgozzanak ki egy újfajta „bojkottot”, valóban 2022 teljes feladását jelenheti! Ez a taktikázás

felőrölné az ellenzék megmaradt erejét. Mozgósító erővel nem rendelkezik, és a teljes letargiába visz. Bebizonyosodott, hogy az ellenzéki összefogásosdi csupán a belső viszonyok átrendeződését hozza, és - mint az EU-s választáson tapasztaltuk -  a Fidesz mandátumnövekedését eredményezi.

Arra számítani, hogy a politikailag csak a választásokkor aktívak, az ingadozók, az ellenzék mellé állnak, és szembefordulnak a nekik eddig hasznot hozó kormányzó erőkkel, botorság! Ezek a tömegek csak akkor állnak az ellenzékiek mellé, ha ott jól felépített innovációt, és kiszámítható előrejutást találnak. Nem elhanyagolható egy kiélezett helyzetben a megélhetési politizálók, a haszonra játszók, és a Fidesszel való kollaborációra hajlamosak köre sem. Sem az elózőek, sem az utóbbiak karakteresen nem fognak kiállni egy heterogén, céljaikban egymást kioltó, megújulást nem jelentő formáció mellé. Ezek az emberek, és ezek a szervezetek mindig is az erőt és jól kiszámítható perspektívát mutató erők mellé állnak.

Jó példája ennek a 2019-es csepeli önkormányzati választási eredmény. A lakosság többsége hiába kívánta leváltani, a Németh-Borbély féle  fideszes rendszert, a megalkuvók, az egyéni haszonra leselkedő kétszínű árulók ezt átírták. A csepeli helyzet  arra bizonyíték, hogy merő naivság arra számítani, hogy bojkottal, vagy a pártok kivonásával a választási küzdelemből meg lehet rendíteni a NER rendszerét. Butaságnak látszó dolog az az értelmiségi felvetés, hogy a tradicionális ellenzéki pártok kivonásával meginog a rendszer külső legimitása. A demokratikus országok számára elfogadhatatlanná válik az új (régi) illiberális kormány, amit aztán a külső erők fognak ellehetetleníteni. A NER rendszerét nem Európának, nem az USA-nak és semmilyen külső erőnek nem lehet (és nem is szabad) leváltani. Ezt a rendszert, kizárólag azok válthatják le, akik a nyakunkra ültették – a magyar szavazópolgárok!

Az a követelmény, hogy ezek az emberek bizalmukat adják ahhoz a változáshoz, amit az ellenzékiek kínálnak számukra, - és belássák hogy a fejlődésnek, van hasznosabb, igazságosabb és emberségesebb útja is - nem bojkottálni, hanem stratégiai keretet kéne teremteni. Lehetnének ezek az újságok és a magyar értelmiség.

Horváth Gyula

Forrás: Facebook

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2815973800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2020.06.30. 23:37:51

És még én voltam a rossz fiú, mert nyilvánosságra mertem hozni, hogy az egyik áruló megszegte a saját adott szavát! Hiába tanácsoltam, a 9:9 mandátumaránnyal nagyon sok mindent el lehetne érni, az árulóknak fontosabb volt a bizottsági elnöki, illetve az alpolgármesteri tiszteletdíj! Csak éppen a TISZTELET fog hiányozni, mert a csepeliek megélhetési árulóknak tarthatják őket, JOGGAL!
süti beállítások módosítása