CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Hangos, énekes tüntetés lesz péntek délelőtt a Parlamentnél

2020. július 02. 02:22 - csú

szinhazi_egyetemistak_tuntetese.jpgA Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatói az elmúlt hetekben időt és fáradtságot nem kímélve, minden erejükkel harcolnak szeretett egyetemük autonómiájának megőrzéséért. Tanulás (és sok esetben munka) mellett is fórumokat tartottak, demonstrációt szerveztek, videókat forgattak, egyeztetéseket kezdeményeztek és petíciót indítottak SzabadaHang oldalunkon.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem közös nemzeti kincsünk, amelyért nem csak a diákoknak, hanem mindannyiunknak ki kell állnunk. 

Kedves Olvasó! Kérünk, Te is segíts! 

Olvasd el a hallgatók üzenetét, és ha teheted, tarts velünk!

"Mi, a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatói a múlt héten megjártuk az Innovációs és Technológiai Minisztériumot . 

A találkozó nem változtatott a helyzetünkön, továbbra sincsenek biztosítékaink, hogy egyetemünk független, szakmai szempontok alapján működő intézmény maradhat a

modellváltás után. Palkovics miniszter úr visszautasította az általunk elengedhetetlennek tartott öt pont aláírását, mellyel a kormány törvényi keretek között garantálhatná az egyetem autonómiáját, és a távozásunk előtt - az utcáról befelé kiabáló hallgatótársainkra reagálva - megjegyezte: "Azt hittük, énekelni fognak."

Úgyhogy énekelni fogunk, méghozzá hangosan: megmozdulást szervezünk a Kossuth Lajos térre!

Pénteken szavaz az Országgyűlés az SZFE modellváltását célzó törvényről - és mivel a hallgatók feltételei a tervezetbe nem kerültek bele, így az továbbra sem biztosítja az Egyetem autonómiáját. Ezért ott a helyünk. 

Most rajtunk van a sor, de ki lesz a következő, akit ellehetetlenítenek? 

Ha hiszel a szabadságban és a szolidaritás erejében,
Ha elutasítod a hazugságot,
Ha vettek már el tőled valamit erőszakkal,
Gyere és énekelj,  legyél velünk!

Péntek délelőtt 10 órakor gyülekezünk a Parlament épülete előtt, hogy rögtönzött kórusként énekeljünk a képviselőknek. 

Hallatsszon be a Te hangod is az ülésterembe!

Köszönjük Neked!

Az SZFE hallgatói"

és az aHang csapata

[1] https://papageno.hu/intermezzo/2020/06/elindul-a-valos-parbeszed-a-szinhaz-es-filmmuveszeti-egyetem-ugyeben/

Forrás: SZFE éa aHang csapata

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6815977922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

TJóska 2020.07.02. 10:35:14

Én ezt nem értem-az agrár-felsőoktatást összevonják egy intézménnyé - ha jól értem. Az agronomusok nem tiltakoznak, hogy a volt egyetemüket más intézmény alá vagy fölé csatolják. Tavaly a Corvinust rakták alapítványi formába - a bankárok sem voltak idegesek, és nem tudni arról sem, hogy az egy év tapasztalata szerint nagy gondot jelent a váltás. És akkor azok a szinészek-akiknek nagyobb az érdekérvényesítő képességük-szebben mondanak verset, vagy ügyesebben kezelik a kamerát mint én- visszaemlékeznek a múltjukra és elsírják magukat. Könyörgöm nem az autonomiát hanem a gazdálkodást akarják megváltoztatni-mert igen ez állami pénzből finaszírozott intézmény.
süti beállítások módosítása