CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Horváth Gyula szemben a csepeli széllel

2020. augusztus 04. 05:55 - csú

horvath_gyuszi_egyenes_beszed-777_15.png"Nem maradok sohasem egyedül! Mindig akadnak olyanok, akiknél betelik a pohár, és - így vagy úgy - fellázadnak a rendszer ellen. Egyre gyűlik az elégedetlenkedő felvilágosultak száma! Ők még csendben dühöngnek, és szimpátiával figyelnek..."

A minap megkaptam a bíróság hivatalos értesítését! Ez mutatja, hogy folytatódik a járvány miatt felfüggesztett, ellenem indított eljárások sorozata! Három eljárást függesztettek fel, - a vírushelyzet miatti ítélkezési szünet idejére - velem kapcsolatban.

Sokan vélekednek úgy, (és, jóakaratúan figyelmeztetnek is) hogy nem kéne nekimenni a helyi hatalomnak! Felesleges ostorozni Némethet, Borbélyt, Juhászt, Vidát, és Sághit az itteni demokratikus elvek felszámolására tett intézkedéseik miatt. Tudomásul kéne vennem, hogy most ez hoz hasznot, most ennek van konjunktúrája - egyeseknél!

A magyarok történelmük során számtalanszor megtapasztalták, hogy hiába volt igazuk, vesztettek. Az önkényre, a kivagyiságra, és az emberek megkülönböztetésére épülő rendszerben ugyanis az erősebb kutya elmélete érvényesül. Most pedig az erősebb kutya a hatalom! Az, amelyiknek ma Magyarországon, semmi köze a demokráciához! Az önkényeskedő arroganciához, és az átverésre épülő önfényezéshez, és hírhamisításhoz viszont annál több. Ilyen helyzetben a történelmileg bevált módszer az „alámerülés” a „kibekkelés” és a „megalkuvás”!

Tudom, hogy

az élet fenntartásának, az emberi túlélésének jól bevált gyakorlata kényszerítette ki ezt a életviteli - túlélést biztosító megalkuvó - formát. Tudom, hogy ez a realitás! Azt is tudom azonban, hogy ennek a népnek a megmaradását, a fejlődés lehetőségének reményét mindig azok tartották fenn, akik hittek, és konokul kiálltak elveikért. Kiálltak az itteni emberek jogaiért :„Azokért, akiké az igazság rég, csak nem tudják még…”. Akkor pedig nem felesleges, - sőt még nem is reménytelen - az ellenállás!

Sokan támogatnak, és elismerő mosollyal értesülnek a hatalommal szemben viselt küzdelmemről. Elismerően ugyan, és némileg mégis megvetően. Úgy gondolják, hogy felesleges és reménytelen a küzdelmem. Most az a korszerű, ha beállnak a megalkuvók, a kibekkelők közé. A lojalitásra való hivatkozással veszik ki részüket a hatalom jutalmi rendszeréből, és a jogfosztások rájuk eső kis részeinek előnyeiből. Nem örömmel teszik, de teszik! Tudják, hogy ezekkel az apró lépésekkel – ugyan kelletlenül - de a fideszes rendszer megerősödését, a maguk által is képviselt értékek megszűnését gyorsítják fel. Szeláví – mondják, /ilyen az élet!/ Széllel szemben nem lehet…!

A lassan egy évtizedes harcomat a helyi hatalom túlkapásaival egyre nagyobb elismerésben, és egyre szűkülő együttműködő közegben vagyok kénytelen megvívni. Testületi üléseken elmondott felszólalásaimmal, írásaimmal, cselekedeteimmel (villámhárítóként) magamra vonom a vezetés agresszív haragját. Ez bírságokban, tiszteletdíj elvonásokban, fideszes többség által hozott elmarasztalásokban, bírósági büntetésekben ölt testet. A másik oldalon viszont, - a lakosság többségéből - elismerő megbecsülés érzékelhető. Tapasztalom ezt a HÉV-en, a buszon, a piacon, az utcán!

Nem hoz azonban segítőket, tanukat, sőt mostanában már ügyvédet sem. Most a diktatúra azt hiheti megfektetett, mert nincs aki segítene, támogatna küzdelmemben. Jogi-szakmai támogatás nélkül az igazságszolgáltatás előtt végzett megméretésben nagy hendikeppel indulok. Ezért néha elítélnek, megbüntetnek! (Legutóbb már a két éves letöltendő indítványozása is felvetődött)

Mégsem maradok sohasem egyedül! Mindig akadnak olyanok, akiknél betelik a pohár, és - így vagy úgy - fellázadnak a rendszer ellen. Egyre gyűlik az elégedetlenkedő felvilágosultak száma! Ők még csendben dühöngnek, és szimpátiával figyelnek. Lassan eljön az idő, amikor a mennyiség, minőségi változást is magával fog hozni. Akkor majd lesznek tanúk, segítők, és bizonyára ügyvédek is! Szeláví /ilyen az élet/?

Forrás: Horváth Gyula Facebook oldala

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9216102388

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2020.08.04. 20:53:02

A hajdani képesítésnélküli napközis nevelő és a hajdani képesítésnélküli óvónő összeillő pár, mindketten szeretik diktátumként kiosztani a parancsaikat! Le a jelenlegi és a leendő csepeli diktatúrával!

Tarjányi László 2020.08.04. 22:34:20

www.facebook.com/szaboszabolcs.egyutt/
László Tarjányi Bangóné és Szenteczky elvesztette Csepelt! Hatalomvágyuk és hibás döntésük miatt győzött Borbély Lénárd Csepelen! Arra ítélték a csepeli választókat, hogy újabb öt évig viseljék el Németh és Borbély uralmát! Soha többé Borbély Lénárdot, soha többé Borbély Ildikót! Kibeszéléssel vádolja Dobák Istvánt! Ha minden az MSZP Alapszabálya szerint döntetett el, akkor Dobák István nem kibeszélt, hanem TÁJÉKOZTATTA A LAKOSSÁGOT! Ha meg nem az Alapszabály szerint történt a jelöltállítás, akkor bizony a DÖNTŐKNEK KELL VÁLLALNI A FELELŐSSÉGET! Bangóné gyáva ahhoz hogy tisztességesen beszámoljon a csepeli MSZP alapszervezet taggyűlése előtt a tavalyi választás körülményeiről, s értékelje az eredményt! Tavaly június 25. óta taggyűlést sem hívott össze! Ez ugyanolyan diktatúra, mint amit Németh Szilárd gyakorol a csepeli Fideszben! Amúgy meg hogy jön ő ahhoz, hogy Dobák István becsületét tönkre tegye, amit Takács Mónikáéval már megtett! Távozzon Bangóné Borbély Ildikó a csepeli közéletből!
süti beállítások módosítása