CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Megelőzhető a napszúrás, a hőguta a csepeli orvosi rendelők előtti várakozás miatt?

2020. augusztus 05. 05:55 - csú

hoseg_homerovel.PNGKihez kell fordulni, ha szeretném indítványozni, hogy a gyermekorvosi rendelő elé tegyenek  árnyékolót, ha már abba az iszonyatos hosszú klímás folyosóra nem lehet bevinni legalább kettesével a gyerekeket. A beteg gyerekeknek a 36!!!! fokos hőségben betegen kint kell várakozni akár 40!percet is! 

"Bízom benne, hogy mind a Polgármester úr, mind a Bizottság elnök asszonya átérzi a betegek (gyerekek, idősek, felnőttek, fiatalok) kiszolgáltatott helyzetét, amikor azt még tetézi a hosszú várakozás a tűző napon, esőben, fedél, árnyék és ülőhely nélkül." Többek között ezt írta annak a levélnek a facebookos ajánlójában Erdősi Éva, amit Borbély Lénárd csepeli polgármesternek és Szuhai Erikának, az  önkormányzat Szociális, Egészségügyi és Fogyatékosügyi Bizottsága (SZEFOB) elnökének küldött el.

A levélben elöljáróban felidézte a Csepel-Hol-Mi nevű népszerű közösségi oldalnak azt a bejegyzését, amely őt a konkrét lépésekre, vagyis egy felmérés készítésére indította. Egy csepeli panaszos  a következőket írta:

"Szeretnék érdeklődni, hogy kihez kell fordulni, ha szeretném indítványozni, hogy a gyermekorvosi rendelő elé tegyenek vmi árnyékolót, ha már abba az iszonyatos hosszú klímás folyosóra nem lehet bevinni legalább kettesével a gyerekeket. A beteg gyerekeknek a 36!!!! fokos hőségben betegen kint kell várakozni akár 40!percet is! Esetleg Károly Bencsik?! Köszönöm a beteg gyerekek érdekében"

Erdősi Éva levelében ezt írta: : "A kommentfolyamban hozzám is érkezett kérés az eset kapcsán, így megszólításom okán készült egy rögtönzött kérdőív, amit két nap alatt 101 fő töltött ki.

A kérdésekre adott válaszok alapján kérjük a Polgármester urat és a SZEFOB bizottságának elnökét, hogy vizsgálják meg a jelenlegi helyzetet és tegyék lehetővé, hogy amennyiben a rendelőn kívül kell várakozni az egészségügyi ellátásra, azt a betegek és kisérőik tehessék, fedett, árnyékolt helyen ülőhelyek biztosítása mellett.

Kérjük továbbá, hogy

a betegségben szenvedők amúgy is kiszolgáltatott helyzetét tekintve tegyenek
meg lehetőségeik szerint mindent, ami ebben a nehéz helyzetben egy kicsit javíthat és
megkönnyítheti az ellátásra várakozás gyakran hosszú idejét.

Gondolok itt a háziorvosokkal történő egyeztetésre, más kerületben lévő jó példák átvételére,
időpontok betartására … stb.

A csepeli lakosok nevében bízom segítő együttműködésükben és várjuk a mielőbbi megoldásokat!"

Erdősi Éva a leveléhez mellékelte a felmérés részletes adatait a kérdésekkel együtt. Vele együtt mi is figyelemmel kísérjük a fejleményeket, vagy ahogy a levélíró visszafogottan jelezte:

"Nincs más dolgunk, mint várni és remélni, hogy kéréseinkre mihamarabb megoldás születik a Csepelen lévő valamennyi érintett egészségügyi rendelőnél."

anzágo

Forrás: Facebook

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr9516103606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása