CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nagy gáz lesz? Két éve húzódik az M0-ás Duna-híd kormányzati felújítása

2020. augusztus 21. 05:34 - csú

m0-as_dugo_hid_felujitas.PNGAz M0-ás híd május végi ismételt lezárása Dél-Pest, Dél-Buda és a Csepel-sziget közlekedőire van a legnagyobb hatással.  Hiába a felújítás nem használhatja a napi 120 ezer autós, állandóak a dugók a környéken. Véget kellene vetni a kormányzati sunnyogásnak, pontosan tudnunk kellene, mikor lesz végre készen a híd, mi okozza az átadás elhúzódását

Ismét hídról, de most egy másikról, az M0-ás Duna hídról. A másik hídhoz, a Lánchídhoz talán annyiban illeszkedik, hogy felújítás zajlik itt is, ott is, igaz eltérő fázisban. Az M0-ás hárosi Duna-híd felújítása kormányzati beruházás. Két éve húzódik már, úgy volt, hogy májusban átadják, majd a terhelési próbák után hirtelen megint le kellett zárni.

Azóta se a városvezetés, se a közvélemény nem tudja, mi történt. A kormányzati emberek általában nagyon ékesszólóan osztogatják a tanácsaikat és a megjegyzéseiket a fővárosi városvezetésnek, hogyan kell hidat felújítani. Ám a kormányzati hídfelújítás ügyében csak a sunnyogás megy.

Pedig az M0-ás híd kulcsfontosságú a budapesti közlekedés szempontjából. A  híd májusi lezárása után megtöbbszöröződött az

Erzsébet híd forgalma, azt pedig minden budapesti tudja, hogy ha beáll az Erzsébet híd, akkor dugó van a Rákóczi úttól egészen a Hegyalja útig. A kormányzati beruházás elhúzódása miatt napközben, most iskolaszünetben is, állandóak a közlekedési dugók a környéken.

Az M0-ás híd május végi lezárása Dél-Pest, Dél-Buda és a Csepel-sziget közlekedőire van a legnagyobb hatással. De a híd lezárása távolabbi települések, például a nyugati országrészből az M0-áson a reptérre igyekvők bejutását is meghosszabbítja, akik szintén a fővároson keresztül keresnek most rövidebb utat. Vagyis ez az ügy a budapestiek százezrei mellett több tízezer embert érint az agglomerációban is. Ezért a kormány tartozik a válaszokkal a budapestieknek és az agglomerációban élőknek.

Különösen fontos is ez most, amikor a várható iskolakezdés miatt megnövekszik a forgalom a városban. Mi, Budapesten készülünk erre a helyzetre, de ehhez véget kellene vetni a kormányzati sunnyogásnak, pontosan tudnunk kellene, mikor lesz végre készen a híd, mi okozza az átadás elhúzódását. Nem várunk mást, csak a Lánchíd ügyében oly sokszor gyakorolt kormányzati magabiztosságot.

Eredetileg augusztus közepére ígértek válaszokat, a határidő elmúlt. Nem tehetek mást, kérdezek, Palkovics és Gulyás miniszter uraktól. Azoknak, akik számára 30-40 perccel hosszabbodik meg a menetidő a városban a kormányzati felújítás elbénázása miatt, joguk van a válaszokhoz. Ha megszületnek végre, meg fogom osztani mindenkivel.

KARÁCSONY GERGELY, Budapest főpolgármestere

Forrás: Facebook

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6616171110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása