CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Eszi? Nem eszi? Nem kap mást! Hogyan lehetne hasznosítani a Csepeli Hírmondót?

2020. augusztus 31. 05:34 - csú

vida_es_abel_egyutt_-777-feliratos_5.png"...megfogadták felvetésemet és fel fogják mérni a Hírmondó olvasottságát, illetve azt, hogy a csepeliek milyen tartalmat látnának szívesen a Hírmondóban és miről nem szeretnének a továbbiakban olvasni." - írja Kovács Dávid Attila független csepeli önkormányzati képviselő, aki még bízik abban, hogy  a városvezetők és vazallusaik teljesítik ígéreteiket...

Te olvasod a Csepeli Hírmondót? Egyébként vajon hányan olvassák a 32 ezer példányban megjelenő lapot? És mi kellene hozzá, hogy többen olvassák?

Néhány hónapja tettem fel ezeket a kérdéseket a Csepeli Hírmondót kiadó Csepeli Városkép Kft-nek, akik megfogadták felvetésemet és fel fogják mérni a Hírmondó olvasottságát, illetve azt, hogy a csepeliek milyen tartalmat látnának szívesen a Hírmondóban és miről nem szeretnének a továbbiakban olvasni.

Szerintem ezek már csak minőségbiztosítási szempontból is fontos kérdések, ugyanakkor azt is javasoltam - legutóbb egyébként a július 9-i testületi ülésen -, hogy a korábbi Erzsébetváros újsághoz hasonlóan a Csepeli Hírmondóban is kapjon arra lehetőséget minden önkormányzati képviselő (akár valamilyen csatolt kiadványként), hogy rendszeresen beszámoljon munkájáról, hiszen szerintem ez egy teljesen életszerű és érthető lakossági igény.

Javaslataimról itt lehet bővebben olvasni: facebook.com/kovacsdavidattila/posts/264870078190616

Nem rég jelent meg egy hosszabb elemzés a budapesti kerületi lapok helyzetéről a g7.hu gazdasági hírportálon, aminek legfőbb megállapításai:

Számos kerületben több újságot nyomtatnak, mint amennyi lakás van (ez Csepelen egyébként nincs így).

Egyedül a XV. kerületnek vannak adatai az olvasottságról: mint írták, „az elmúlt években végzett nagy közvélemény-kutatások” adatai alapján a lakosság 19 százaléka olvassa a helyi lapot.

A példányszámok racionalizálásával éves szinten összesen sok százmillió forintot spórolhatnának meg az önkormányzatok, bár ezt senki sem tervezi.

A II. kerületben a fenntarthatóság és a racionalitás érdekében a lakóknak lehetőségük van egy „Nem kérünk nyomtatott Budai Polgárt, az újságot online olvasom” feliratú matricát elhelyezni a postaládájukon és akkor nem kapnak újságot.

A legtöbb kerületnél van lehetőség visszamondani a háztartásunknak szánt példányt, jellemzően vagy külön kérésre az önkormányzatnál vagy egy matrica kiragasztásával a postaládára (ennek utána fogok kérdezni nálunk).

A fentiekből is látszik, hogy fontos lenne a felmérés és a tartalmi megújulás is, még akkor is, ha e téren már vannak pozitív fejlemények.

A cikket itt lehet teljes terjedelmében elolvasni: g7.hu/kozelet/20200827/havonta-sok-szazezer-keruleti-lap-vegzi-olvasatlanul-a-szemetben-megsem-tesznek-ellene/

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr2916182234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása