CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Az olimpiai rögeszme nem vész el, csak átalakul és egyre drágább...

2020. szeptember 09. 05:20 - csú

makett_eszak-csepel_-2020-szeptember.jpg135 hektárnyi területet alakítanak át: ezt a részt a Duna, a Rákóczi híd, a Könyves Kálmán körút, a Soroksári út és a Weiss Manfréd út határolja. Központi eleme a diákváros, amely akár még olimpiai létesítményként is számba jöhet, ha leporolják Orbán vízióját...

Egy bemutatómakett készítése miatt kerül többe a tervezés az eredetinél. Ezen mutatnák be a budapestieknek, milyen klassz is lesz az átépített Észak-Csepel.

Még drágább lett a Budapest Déli Városkapu Fejlesztés névre keresztelt projekt tervezése, amely Észak-Csepel és Dél-Pest új beépítési elképzeléseit takarja. Korábban 580 millióért vállalta egy osztrák konzorcium, hogy megtervezi az átépítést, azonban ez az összeg már 638 millió forintra rúg – számol be a hírről az Mfor.hu, amelynek munkatársai  az európai közbeszerzési értesítőben szúrták ki a változást.

135 hektárnyi területet alakítanak át egyébként ennek keretében: ezt a részt a Duna, a Rákóczi híd, a Könyves Kálmán körút, a Soroksári út és a Weiss Manfréd út határolja. A lap szerint központi eleme az

ide tervezett Diákváros, amely nyolc-tízezer egyetemi hallgató, illetve az egyetemi oktatók számára is otthont adó kollégiumváros. Ha Budapest rendezte volna a 2024-es olimpiát, több létesítményt itt építettek volna fel egyébként.

Még tavaly április végén szerződött le a Snohetta Studio Innsbruck és a Besch und Partner osztrák építész konzorciummal a Fürjes Balázs vezette Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja (KKBK) a tervezési munkálatokra.

Kitért a lap arra is, hogy a beszámoló szerint az eredeti projekt maga nem drágult, hanem új elemekkel bővült a szerződés: ezek között van a Masterplant névre keresztelt bemutatómakett elkészítése, ami a leírás szerint: „fontos szerepet fog betölteni a terület mestertervéről szóló kommunikációs események, kiállítások, előadások során, közérthetően mutatja be a mestertervet Budapest lakosságának, a szakmának, a potenciális fejlesztőknek, illetve a nemzetközi nagy közönségnek”.

Forrás: mfor.hu és hvg.hu

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5916194316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2020.09.09. 22:10:19

Németh Szilárd ötvözte a csepeli Manhattan-gondolatot (2001) a budapesti olimpiával! Úgy látszik a felhőkarcolók itt is dominálnak, hogy hirdessék Orbán és Németh nagyságát! ;)
süti beállítások módosítása