CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Borbély Lénárd és Ábel Attila menekül a felelősség elől? Ma délután ötkor kiderül

2020. szeptember 21. 00:02 - csú

csepeli_berlakas_kiarusitas_-erdosi_evatol_2020-09-19.PNGValódi boszorkánykonyhába, a  csepeli önkormányzat tíz éve gondosan eltakart boszorkánykonyhájába vezeti be a 21. kerületi közélet iránt érdeklődő olvasókat Erdősi Éva. Nem hátrál meg, ha le akarják rázni. Adatot gyűjt, érvel, kérdez vitatkozik és újra érvel. Csepel mai vezetőitől teljesen idegen ez a közéleti aktivitás, félnek tőle mint ördög a tömjénfüsttől. Egyelőre nem is találják az ellenszerét. Mi súgunk nekik: a nyíltság, a lakosság és a képviselők korrekt tájékoztatása, őszinte válasz a kérdésekre – ilyen egyszerű a recept, de ezt a mostani kerületvezetők egyelőre  nem akarják vagy nem tudják, esetleg egyszerűen képtelenek beváltani. Erdősi Éva pedig érvel, kérdez, vitázik és bizonyít. A közösségi oldalán például így:

A júliusi Szociális, Egészségügyi és Fogyatékosügyi Bizottság 8 db önkormányzati bérlakás elidegenítését tárgyalta átruházott jogkörben, vagyis az erről szóló döntés a Bizottság felelőssége.

Akkor Borbély Lénárd volt az előterjesztő.

Emlékeztetnék arra, hogy az előterjesztésekhez nem volt értékbecslés, amiket kisebb „cirkusz” után a bizottsági ülésre a képviselők mégis megkaptak.

2020.09.21. napján lesz a következő ülés. Újra tárgyalnak a képviselők, most 1 db bérlakás eladásáról.

Érdekes, hogy most már az előterjesztő nem Borbély Lénárd és nem is Ábel Attila (mint a területért felelős alpolgármester). Ebből következően névleg teljesen ki akarják húzni magukat a bérlakás értékesítés felelőssége alól!

Vajon miért?

Félnek, hogy a nevükhöz kötődne a

bérlakásvagyon csökkenése és annak kedvezményes áron történő értékesítése?

Előrelépés, hogy az előterjesztéshez már értékbecslést is csatoltak, illetve a döntés-előkészítésénél meghivatkozásra került a rendelet megfelelő része. Mégis megérte a múltkori akció!

Előre bocsájtom, hogy nem annak vagyok ellene, hogy valakik saját tulajdonú lakáshoz jussanak. Azt ellenzem, hogy a közösségi vagyon, ezen belül a bérlakás-állomány csökkenjen!

Mi hiányzik az előterjesztésből?

Az előterjesztés nem tartalmazza,

- mivel szociális bérlakást kíván megvásárolni, akkor a bérlet kezdete óta kapott kedvezmények teljes összegét (piaci bérleti díj és szociális bérleti díj különbsége) Ez kalkulációm szerint az eltelt majdnem 33 évre több tízmillió forint a mostani 8 milliós kedvezménnyel együtt.

- a jelenlegi bérleti díj összegét (kb. 20-25 eFt lehet)

- a szociális rászorultság utolsó felülvizsgálatát

- miből lesz képes fizetni a havi 110.542,-Ft-ot a jelenlegi bérlő 15 éven keresztül

miért támogatja az előterjesztő az értékesítést (indokok) csupán a lehetőségre hivatkozik

- a kieső bérlakást milyen módon és mikor pótolja az önkormányzat

A vagyonkezelés magában foglalja az azzal való gazdálkodást, gyarapítást, őrzést, ennek nem felel meg az előterjesztés

lehetséges alternatívákat nem mutat be az előterjesztés az elidegenítésen kívül

Hétfőn 17 órakor, aki szeretne élőben választ kapni a kérdésekre jöjjön el a Bizottsági ülésre, mert ugye közvetítés nem lesz!

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1816206944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása