CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Horváth Gyula: "Buta kirekesztés, és politikai zsákmányszerzés"

2020. szeptember 23. 00:02 - csú

popieluszko_koszoru_-2020-09.PNGA közelmúltban Borbély Lénárd, Ábel Attila és Pákozdi József (ministrálása mellett) megkoszorúzta Popieluszko csepeli emlékhelyét. Semmi bajom a mártírrá vált papok szenvedéseinek elismerésével. Azzal van bajom, (de azzal nem kicsi, hanem nagy) ha a mártíromságot nem az erkölcsiség egyetemes értékei alapján, hanem valamilyen ideológia, vagy politikai irányvonal hitelesítése céljából használják fel!

Csepelen pedig 2010 óta azt látjuk: itt ez történik!

Popieluszkó, Brenner atya (és a várható többi erőszak áldozatává vált pap) mind a jobboldali ideológiák által magasztal áldozat. Kerületi emlékhelyei felett a reprezentatív nyilvánosság szabályai szerint periodikus rendszerességgel politikai megemlékezéseket, az egyházi szertartásokat idéző rendezvényeket tartanak.

Még véletlenül sem fordul elő, hogy a történelemben sokkal nagyobb számban előforduló jobboldali terror, revízió, és megtorlás papi áldozatainak emlékét akárcsak szóba hoznák.

Sem a Dózsa féle parasztháború, vagy a Budai Nagy Antal féle erdélyi felkelés, a felvilágosodás és a szabadság küzdelmeinek egyházi, és hívő áldozatait akárcsak megemlítenék.

A lengyel Popieluszkóról, és a magyar Brennerről megemlékeznek, de Martinovics Ignácról,(Csepelen van utca is elnevezve róla) vagy az alig száz éve élt Simon József káplánról nem tudnak. Pedig Simon káplánt nemrég száz éve bestiálisan gyilkoltatta meg Prónay revizionista terrorista. Ezek az áldozatok nem számítanak a Fidesz terminológiájában. Akik a kétkezi emberekért, a parasztságért, a társadalmi haladásért emelték fel a szavukat azok a Fideszben nem jelentenek értéket.

Popieluszko, és Brenner is áldozat lett, ahogy Prónay rablóbandájának, és terrorcsapatának áldozata lett Simon József szenyéri káplán is. Az ő élete, úgy látszik nem olyan fontos a fideszeseknek, mint a másik oldal áldozatává váló mártíroké. (Itt még az sem számít nekik, hogy ki a magyar)

Buta kirekesztés, és politikai zsákmányszerzésre törekvő önző kirekesztés ez! Olyan, amelyikből lehet átmeneti politikai hasznot húzni, de hosszú távon az ellenkezőjébe fog átcsapni. Még tűri a nép a hamis egyoldalúságot és a hülyítést. De egyszer betelik a pohár!

Attól lehet tartani, hogy a felháborodott nép indulata nem csak a politikai manipulátorokat, hanem az ügyben ártatlan, régi áldozatok emlékét is érinteni fogja. Bűnös cselekedet, - nem csak a történelemmel, hanem az egyoldalúan kedvezményezett mártírok emlékének megőrzésével szemben is - ha a vértanúságot, áldozatkészséget a sunyi haszonlesők saját céljaik uszályába kerítik. Sajnos már megtapasztaltuk, hogy ez őket (még) nem zavarja

Horváth Gyula

Forrás: Facebook

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr3616207766

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása