CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepelen nem áll le a koronavírus-tesztek vizsgálatával az ország legnagyobb magándiagnosztikai laboratóriuma

2020. szeptember 29. 00:02 - csú

koronavirus-teszt-covid-jarvany.jpgA munkafolyamatok optimalizálásával oldja meg a Synlab Hungary Kft, hogy folytathassa a tesztelést a szeptember 21-től életbe lépett hatósági árakon. A csepeli laboratóriumba hetek óta a korábbi mintamennyiség többszöröse érkezik be feldolgozásra, a kapacitáshiány miatt a covid PCR vizsgálatok végzését ezentúl hosszabb határidővel vállalják. A tervezett volumenbővítést elhalasztják – közölték.

Az ország legnagyobb magándiagnosztikai laboratóriuma továbbra is elkötelezett a magyar egészségügy mellett, ezért folytatja a SARS CoV-2 vírustesztek vizsgálatát melyet a munkafolyamatok optimalizálásával old meg, hétfőtől a hatósági árakon – közölték.

A laboratórium március óta, gyakorlatilag a járványhelyzet első napjától végez SARS CoV-2 teszteket. A Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi laborjaként is működik, május óta viszont a lakosság számára is elérhetővé tették a szolgáltatást. Hetek óta folyamatosan a kapacitásaikat meghaladó mintamennyiség érkezik be hozzájuk, ami miatt nagy szükség lenne a volumenbővítésre. A jogszabályi változások miatt kérdéses, hogy

erre mikor kerülhet sor, ugyanakkor a tesztelést a tőlük megszokott, kifogástalan szakmaisággal folytatják. Sok más laboratóriummal ellentétben nem szeretnénekk egyszerűsítő megoldásokhoz folyamodni, ami csökkentené az eredmények pontosságát. – mondta el Póda Tamás, a Synlab Hungary Kft. kereskedelmi és marketing igazgatója. 

A szakértő hozzátette, hogy

A HATÓSÁGI ÁR BEVEZETÉSE A LEGTÖBB LABORATÓRIUMI SZOLGÁLTATÓT NEHÉZ HELYZETBE HOZTA, MIVEL A VIZSGÁLATI ÖNKÖLTSÉG IS NAGYSÁGRENDILEG EZEN A SZINTEN MOZOG.

A Synlab a hatósági árazás után is a szokásos minőségben biztosítja a vizsgálatokat és számít arra, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ, valamint a kormányzat részéről érkezik olyan operatív, szakmai és anyagi támogatás, mely lehetővé teszi, hogy a covid diagnosztizálásban a kezdetektől részt vevő, szakmailag elkötelezett, végsőkig kitartó laboratóriumok ezt a munkát továbbra is a megfelelő feltételekkel, minőségi kompromisszumok nélkül tudják majd folytatni, kiszolgálva ezzel az egyre növekvő diagnosztikai igényeket – közölték.

Címlapkép: Getty Images

Forrás: portfolio.hu

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr5916217064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása