CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Egy kis lódításért nem mennek a szomszédba, csak leszaladnak a Hollandi útra

2020. november 20. 00:02 - csú

morovik_attila_borbely_lenard_es_abel_attila_a_kis-duna-part_megorzoi_2020-10-05_bl-face.PNGNem akadályozták meg Németh Szilárd rögeszméjének megvalósítását, s felépült az ifjúsági tábor területén a birkózócsarnok/birkózóakadémia, s egyelőre nincs teljes garancia sem az oda tervezett sportszálló megépülésének megakadályozására.  Várható, hogy a fejlesztések és a 152-es autóbuszjárat Hollandi útra való átirányításának eredményeként   növekszik a forgalom is, aminek komoly környezetszennyező hatásával a jövőben számolni kell. 

Ha nincs hír vagy Fidesz-kotta szerint  „megzenésíthető” esemény Csepelen, akkor kreálnak egyet a kerületvezetők és a papagájkommandójuk tagjai.  Borbély Lénárd például novemberben is  „eladta” az október 5-i szövegét. https://csepel.hu/hireink/kozerdeku/item/13095-borbely-lenard-megorizzuk-a-kis-duna-partot 

Akkor, október elején ugyanis két fideszes alpolgármesterével együtt kiment a Kis-Duna-partra, kézzel átfestették az 1977-ben készült emlékműn elhelyezett tábla betűit, fotózkodtak egyet, majd az egész megjelent a csepel.hu-n, Borbély: Megőrizzük a csepeli Kis-Duna-partot címmel. Most ismét leadták az akkori szöveget. Igaz, változtattak a címen, kisbetűvel lett írva (most végre helyesen) a megőrizzük szó és kimaradt a csepeli jelző, de

a mostani írás bevezetőjében  bennmaradt a korábbi hazugság: „a telekmegosztást az ellenzék támogatta”.

Új kép készült viszont a három szereplővel, amelyből kiderült, hogy készítettek, saját dicsőségük emlékhez hasonló megörökítése céljából, egy márványtáblát, amelyre a következő szöveg került: 

„Megóvtuk és rendbe tettük a Kis-Duna-partot. Létrehoztuk és felújítottuk a Kolonics György sétányt. Őrizzük meg közösen, hogy a park a jövőben is a kerület lakosságának pihenését, kikapcsolódását szolgálja!

Csepel Önkormányzata

2020”

Ebből „csak” az nem igaz, hogy megóvták a Kis-Duna-partot. Nem igaz, mert nem akadályozták meg Németh Szilárd rögeszméjének megvalósítását, s felépült az ifjúsági tábor területén a birkózócsarnok/birkózóakadémia, s egyelőre nincs teljes garancia sem az oda tervezett sportszálló megépülésének megakadályozására.  Várható, hogy a fejlesztések és a 152-es autóbuszjárat Hollandi útra való átirányításának eredményeként   növekszik a forgalom is, aminek komoly környezetszennyező hatásával a jövőben számolni kell. 

A „rendbe tettük” - höz meg annyit, hogy ennek nagy ára volt: sok fát kivágtak az elmúlt éveken.

V.-A.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr10016288808

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása