Facebook

Megvan a véleményük

Naptár

szeptember 2019
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30

Most olvassák

A Facebookon a Csepel Újságban
olvashatók cikkeink

Programkínáló

B u l v á r

Csepelen 2010 óta 516 milliót (!) vontak ki a családok részére adható szociális támogatásokból

2019.09.17. 05:34 csú

tolvaj-betoro_2.PNGCsepelen kilenc év alatt ~ 75 %-kal csökkentették az átmeneti segélyezésre fordított összeget, ~ 25 %-kal az ápolási támogatás és ~ 88 %-kal a lakbér-és lakhatási támogatások összegeit. Ha ezekhez hozzászámoljuk az infláció kilenc év alatti növekedését, akkor jogos  a kérdés: mitől családbarát a csepeli önkormányzat? Tényleg családbarát vagy valami más?

Családbarát Önkormányzat Díjat kapott Csepel - adta hírül minden hullámhosszon a kerületi Fidesz-média. „A szakmai elismerés annak szól, hogy a díjazottak olyan programokat és lehetőségeket kínálnak településeiken, amelyeken kiemelkedően támogatják a családokat.” - olvasható a cikkben. Az  elismerést az átadó Nagycsaládosok Országos Egyesületének képviselője az  önkormányzat bölcsőde- és óvodaudvari felújításaival, a játszóterek építésével, a Rákóczi Kert fejlesztésével, a Bringavárossal, a KRESZ-parkkal indokolta, és

tovább »

Itt a Szabad Európa Rádió, a Szabad Magyarország hangja

2019.09.17. 03:24 csú

szer_szabad_europa_radio_regi_radio_vilagvevos.PNGA Szabad Európa rádióötvenes évek elején  az abból a meggyőződésből született, hogy az információ – fegyver. A szabad vélemény, eljuttatva az emberekhez, a rendszer megváltoztatásához vezethet

Victor László (Washington) írása:

A fiatalok már nem ismerik. Az idősebbek számára ez a sötét időkben a szabadság hangja volt. És a The New York Times értesülései szerint 2020-ban újra rákapcsolhatunk.

“Itt a Szabad Európa rádió, a tizenkilenc, huszonöt, harminchárom, negyvenegy és negyvenkilenc méteres rövidhullámon…” Igy szólt a bejelentkezés, amikor nem ártott körülnézni, vajon, hallják-e a szomszédok is? Az ÁVO ugyanis figyelt. Nem véletlenül. A Szabad Európa rádió abból a meggyőződésből született, hogy az információ – fegyver. A szabad vélemény, eljuttatva az emberekhez, a rendszer megváltoztatásához vezethet.

Most, a legnagyobb amerikai lap értesülései szerint

Horváth Gyula: Hallgatunk, de látunk

2019.09.16. 05:52 csú

sztk-ok-777_4.PNGKérdés kérdés hátán: MIÉRT? Ki ezért a felelős? Csepel, Görgei tér, SZTK: A rendelés napján már nem lehet  bizonyos szakrendelésekre sorszámot kapni, a szűrésekre hónapokat kell várni  a vérvétel előtt hajnalban kell sort fogni...

A buta nagyotmondás bajnokának székében ülő Németh Szilárd kijelentette: ”Az osztrákok olyan robotokat alkalmaznak a betegek ellátása során, amilyeneket mi, magyarok a budapesti Honvéd Kórházban már évek óta üzemeltetünk”. Ezzel a csepeli rezsikommancs, (jelenlegi honvédelmi államtitkár) azt sugallja, hogy a Honvéd Kórházban az ellátás legalább 10 évvel meghaladja az osztrákot.

Hát, hogy ez szemenszedett hazugság azt nem kell a nyájas olvasónak ecsetelni ott ahol az ágyi poloska gyakoribb vendég a kórházban mint a légkondi. Sajnos mindenkinek van ez ügyben szerzett saját, vagy hozzátartozója által átélt tapasztalata.

Annyi azonban igaz, hogy a Gyurcsány kormány két egészségügyi miniszterének, - dr. Molnár Lajosnak, és dr. Kökény Mihálynak a minisztersége alatt - átfogó reformokat kezdeményeztek a magyar egészségügyben. Ennek lett az eredménye többek között a kórházi robotika bevezetése is. A megfelelési kényszer, és a Csepelen uralkodó némethi alávetettség demonstrálása miatt nyilatkozta Németh Szilárd egészségügyi helytartója

Kérjük, hozzon magával kötszert az orvosi ügyeletre!

2019.09.16. 02:43 csú

kotszer_hozzon_magaval_kotszert.jpgKifüggesztettek egy papírt a mezőkövesdi orvosi ügyeletre, amin azt kérik a sebkötözésre érkező betegektől, hogy hozzanak magukkal kötszert.

Az RTL Klubnak az orvosi ügyelet vezetője elmondta, nem ők tették ki a papírt, nem tudják, ki volt, se pecsét, se aláírás nincs rajta, így hivatalosnak sem tekinthető.

Azt viszont elismerte, hogy a sebkötözésre visszajáró pácienseket meg szokták kérni, hozzanak magukkal kötszert. Ha valaki

Büntetés, küldözgetés, lélektelenség. Hogyan kell elvenni a csepeliek kedvét a szűrővizsgálatoktól?

2019.09.15. 05:34 csú

sztk-ok-777_4.PNG A csepeli szakorvosi rendelő (sokaknak ma is SZTK) felújításakor kiadott hatósági határozatban benne volt, hogy a működéshez szükséges parkolókat biztosítani kell a betegellátáshoz - írja Elzárt terület című publicisztikájában Horváth Gyula DK-s önkormányzati képviselő. Cikkét így folytatja:

A felújítást követően  a rendelő mögötti bekerített parkoló napközben állandóan nyitva volt. Oda sérültek, betegek, orvosok, érdeklődők bármikor bemehettek. Igen, előfordulhatott, hogy piaci napokon voltak olyanok akik az orvosi ellátás után, a bevásárlás idejére is (eléggé el nem ítélhető módon) igénybe vették a parkolót.

Ennek ellenére az soha nem fordulhatott elő, hogy törött lábú, járás képtelen beteget társai vittek volna a pláza parkolóból ölben a rendelőbe azért, mert nem engedték be őket az elzárt területre. Sajnos nem rég megint ez a látvány fogadott! Az elzárt terület kong az ürességtől. Ott csak Juhász doktornak, és néhány munkatársának van joga parkolni. Nem csak a kerítésen belül, hanem azon kívül, az intézmény oldalánál sem engedélyezik  a gépkocsival való megállást.

Azzal indokolnak, hogy azért zártak le egy hosszú útszakaszt táblával, mert oda évente egy, vagy két alkalommal a mellrák szűrő busz érkezik. Már idejét se tudjuk mikor volt ez a szűrőbusz Csepelen) Tehát azzal akarják a csepelieket megetetni, hogy

Jönnek a (cseh)szlovákok!

2019.09.15. 04:24 csú

magyarorszag-szlovakia_1-2_-2019-09-09.jpgHamarosan pont ötven éve lesz a magyar foci Mohácsának, amikor 1969 végén Maseilleben a csehszlovák válogatott legyőzte a magyar válogatottat, és ezzel csapatunkat elütötte az 1970-es világbajnoksági részvételtől. Az akkori magyar szurkolóknak azóta is Szepesi György kétségbeesett éteri kiáltása idézi fel a drámát: jönnek a csehszlovákok! Jönnek a csehszlovákok,...! 

Szepesi György nemrég elhunyt. Ezért most hétfőn a rádiós vagy televíziós közvetítésnél senki sem kiáltotta, hogy jönnek a szlovákok, jönnek a szlovákok..! Pedig tényleg jöttek a szlovákok, és megint nyertek. Az elmaradt kiáltás helyett az alábbiakban kritikusan és higgadtan szól Hegyi Iván sportújságíró: 

Józanul nézve a magyar válogatott még mindig jobban áll Eb-selejtezőcsoportjában, mint ahogyan az a hazai futball általános állapotából következne.

Elvégre a nemzeti együttes a szlovákoktól elszenvedett újabb vereséggel együtt is azonos helyzetben van kétszeri legyőzőjével, valamint az ezúttal szabadnapos walesi csapattal; mármint a vesztett pontokat illetően, mert a kettős szlovák diadal a szomszédok számára jelent előnyt. Azaz honfitársaink versenyben maradtak a továbbjutásért, bár kétségkívül nehezebb a szituáció, mint amilyen az Üllői úti 1-2 előtt volt, mert hátralévő három mérkőzésükből kettőt vendégként kénytelenek megvívni. Ám az, hogy túl a féltávon egyáltalán szóba jön a gárda, mint lehetséges Eb-résztvevő, sokak mostani csalódása ellenére is figyelmet érdemel, elvégre ezzel a hátországgal már a lépéstartás is eredmény.

Hiába zengik, akik zengik, hogy micsoda fejlődésen ment keresztül a magyar futball az utóbbi dekádban, a valóság az: a hazai labdarúgás semmivel sincs előrébb annál, mint ahol egy évtizede tartott. Sőt. Irdatlan állami ráfordítással

Csepel végkiárusítása rendkívüli kótyavetyéléssel Orbán rögeszméje miatt

2019.09.14. 05:59 csú

gubacsi_hid_kaosz-felirat_nelkul_vagva.pngA Gubacsi híd közlekedési káosszal díszített rozsdásodása zavartalanul folytatódhat, mert Csepel jelenlegi vezetői 9 év alatt  képtelenek voltak elérni a felújítást. A mandátumuk lejárta előtt néhány nappal a ciklus végi kiárusítással és  Orbán óhajának teljesítésével vannak elfoglalva

Döbbenetes: Orbánék 10,5 hektárt ingyen „központosítanak” Csepel „forgalomképtelen” ingatlan vagyonából! Borbély Lénárd fideszes polgármester javaslatára ingyen és bérmentve kapja meg az állam a csepeli önkormányzattól, természetesen sportcélokra. Ráadásul „visszterhes jogügylet” révén további területekkel akarják a csepeli forgalomképes ingatlanvagyont is csökkenteni, amelyek felmérése már folyik. 

Az egész nagyszabású fejlesztésért cserébe „kapunk”, a kerület északi részén, Budapesti Xtrém Szabadidő Parkot, Dunai Evezős Központot, atlétikai edzőpályát és mézesmadzagként ígérik a csepeli HÉV rekonstrukcióját, bevitelét a Kálvin térig, a Corvin csomópont átépítését és kétszintessé tételét, a „zökkenőmentes” vasúti közlekedés érdekében, a Gubacsi híd új vasúti pályával való bővítését, amelynek nincs sok köze az északi területre tervezett fejlesztésekhez. A HÉV ügye még csak koncepció szintjén van kész, a többi ígéretet állítólag már tervezik. 

Nem úsztuk meg, végül Csepel is kapott

Kifelé az ágyamból!

2019.09.14. 04:24 csú

retvari_bence_vakarozik.jpgRétvári Bence, az Orbán-kormány államtitkára. A politikus és társai sokak véleménye szerint keresztény mivoltukra és értékrendjükre hivatkozva a lehető legálszentebb módon gázolnak lelkekbe, hamisítanak közös múltat, tekintenek alattvalónak tízmillió embert. Játszanak kényükre-kedvükre a jövőnkkel

Először csak ízlelgettem a szót: családpolitika. Ellentmondásnak éreztem, mert a legszentebb magánügyek és a legfontosabb közügyek keverednek benne. 

Nem gondolom jutalmazandónak a családalapításra vállalkozót, és büntetendőnek azt, aki egészségügyi, szociológiai vagy pénzügyi okból, hovatovább saját szabad döntése következtében nem hoz világra gyereket. A gyerekvállalás szerintem

Ábel Attila csepeli alpolgármester botrányáról mélyen hallgat a Csepeli Hírmondó

2019.09.13. 05:55 csú

abel_attila_elharito_a_csepeli_piacnal_2019-09-08.jpgÁbel Attila, a Csepeli Hírmondót is rövid pórázon tartó, kommunikációért felelős alpolgármester csapkodó, betenyerelő, kamerát elhomályosító, piaci cirkuszáról nincs egy sor sem  a CSH hasábjain. Szerény eszközeinkkel mi most ezt a hiányt is pótoljuk, hogy a CSH olvasói lássák, milyen élménytől akarta a szócső megfosztani őket

Ami a Csepeli Hírmondó (CSH) szeptember 11-én megjelent 26. számából kimaradt, azt mi közzétesszük, ami megjelent, arról elmondjuk véleményünket. 

Ismét öt oldal az október 13-i önkormányzati választás előkészületeiről, Borbély népszerűsítése, az ellenzék megosztottságát mutató erők kiemelt kezelése, az összefogást elérő pártok lejáratása jegyében. Folytatódott a csepeli sikersztorik, a „színes programok, nagyszerű élmények”, a fideszes kampányesemények, valamint a kultúr- és sportprogramok bemutatása. Hiába, Csepelen minden rendben van, akit pedig a valóság is érdekel, az keressen máshol híreket….   

Változatlanul elhallgatták, hogy az augusztus 21-i rendkívüli képviselő-testületi ülésen zárt ülésen döntöttek: „Mészáros Lőrinc cége 15 évre megkapta Csepel plakáthelyeit”. Miért volt szükség zárt ülésre, miért éppen Mészárosék, miért 15 évre, mennyiért, s miért nem hozták nyilvánosságra még a szerződést? Talán van valami titkolni való? A közéletet foglalkoztató többi kérdésről meg semmi. A CSH most sem közölte a

Kutyavilág Magyarországon

2019.09.13. 02:50 csú

gondolkodo_ledontese_10.PNGEgy idős nő nemrégiben kivégezte a kutyáját. Miközben osztozom a közfelháborodásban, el is gondolkodtatott a nyomában feltört gyűlölethullán. Az aláírásgyűjtők a kíméletlenül eljáró nőre a legsúlyosabb büntetés kiszabását kérik, sőt többen a válogatott kegyetlenségekkel végrehajtott halálbüntetést találnák indokoltnak. Napok alatt 200 ezer aláíró csatlakozott a petícióhoz. Kíméletlenségre kíméletlenséggel? Szemet szemért?

Valóban szomorú, hogy vannak emberek, akik nem tudják, hogy az életünket törvények szabályozzák, melyek betartása kötelező. Az ember még a saját kutyájával sem teheti azt, amit dühében megtenni készül. Vajon ez a hölgy az egyedüli ma ebben az országban, aki nem tudja, hogy az állatokat is törvények védik, ahogyan az embereket?

Ha rá lesújt a törvény szigora, jobb hely lesz a világ? Minden más mehet a maga útján? Némán tűrjük tovább, ahogyan pusztulnak az erdők, a Balaton parti nádasok az élővilágukkal együtt kimúlnak csendben?

Sportot űztek a sportszerűtlenségből, botrányba fulladtak a csepeli stranddal, hazudtak a Csepel SC-ről

2019.09.12. 05:55 csú

csepel_sc_vizben_1.jpgBorbély Lénárd ígérte öt éve: "Megszüntetjük a Csepel SC-ben uralkodó áldatlan állapotokat. Együttműködve az Alapítvánnyal, megnyugtatóan rendezzük a Béke téri sportklub helyzetét. Támogatni fogjuk a terület felújítását és működésének biztonságát." - Előttünk a valóság és annak tükörképe

Sport és élmények. Ez a témája Borbély Lénárd 2014-es, 35 pontos kampányígéretei utolsó fejezetének.

Már akkor is ezek voltak kedvenc témái, ezekben látta Csepel jövőjét. A sportban, amely Orbán és hívei szerint feleslegessé teszi az egészségügy fejlesztését, illetve az élményekben, amelyekhez valószínűleg a sport által juthatnak hozzá a csepeliek.

Néhány konkrétum mellett azonban semmitmondó lózungokat is megfogalmazott választási programjában:

Visszabeszélnek a Fideszben, idiótának nézik Kósa Lajost? Mi lesz ebből?

2019.09.12. 02:34 csú

kosa_lajos_szabadkozik-777-ben_2.pngKósa Lajos eltolja magától a felelősséget

Eddig azt is hihettük volna, ha a Fidesz-központban kiadják az ukázt, akkor mindenki haptákba vágja magát, nincs visszadumálás, egyéni elképzelések, csak a kőkemény végrehajtás. De látjuk: a Fideszben is megy a küzdelem a pozíciókért, előjönnek az egyéni sérelmek, bosszúvágy, pénzhajhászás, sorolhatnánk

Újabb súlyosnak tűnő belharc élesedik a Fidesz soraiban, most épp Püspökladányban, olyan helyen, amit a kormánypártok eddig könnyedén uraltak. Kósa Lajos személyesen jelentette be, hogy Vadász Ferencet indítják polgármester-jelöltként. Közben viszont

Csepeli útépítési kabaré három felvonásban, aranyáron, tapssal és eltapsolással

2019.09.11. 05:55 csú

sagvari_popieluszko_utca_felujitva_2019-08.PNGKiderült, hogy alábecsülték az eredetileg tervezett összeget, mert 253,6 %-kal(!) többe került a beruházás

A Fidesz papagájkommandójának csepeli kirendeltsége úton útfélen, újságban és interneten harsogja elkészült a volt Ságvári Endre, ma már Popieluszko utca felújítása. Az egykaptafára gyártott propagandaanyagokból kiderült, hogy 

a ~ 670 méteres utca felújítására 350 milliót költött az önkormányzat, azaz méterenként mintegy 522.400 Ft-ot. Érdemes lenne elgondolkodni, hogy ez sok vagy kevés? Szerintünk sok. Ha Shakespeare szerint „színház az egész világ”, akkor nézzük a borbélyi kabaré több mint másfél éves lényegét:  

      I.felvonás:

Még tavaly januárjában, a

Orbán rosszul választott

2019.09.11. 02:22 csú

kasler_miklos_2.PNGNem véletlen, hogy az utóbbi hónapokban többször fölröppent, Orbán meneszti Kásler Miklóst de lám, inkább átszervez suttyomban, mint hogy belássa: sem az EMMI, sem pedig annak vezetője nem tudja megoldani az előtte tornyosuló problémákat, sőt inkább újabbakat termel

A korántsem emberszabású minisztérium, az EMMI, amit azért hozott létre Orbán Viktor, hogy elmondhassa: az ő kormánya a legkisebb, a legspórolósabb, szóval ez a minisztérium mostanában úgy jár, mint a bürgeres betegek; szép sorban veszíti el testrészeit. Természetesen nincs arról szó, hogy ezáltal egészségesebbé válik az intézmény, a döntéseket nem a racionalitás, az egészséges megőrzése diktálja, sokkal inkább a miniszter, vagyis a vezető alkalmatlansága. De mert a miniszterelnök nem az a típus, aki

Ha akartok válaszolni, akkor sincs rá lehetőségetek - ez a szócső üzenete

2019.09.10. 05:43 csú

szemeteskosar_ujsag_a_szemetbe_csepeli_hirmondo-777_1.pngA közpénzből kitartott csepeli fideszes szócső, a Csepeli Hírmondó a maga sajátos módján válaszolt az ellenzéki kritikákra, blogunk véleményére, amely szerint a Fidesszel szemben álló pártok, civil szervezetek meg sem szólalhatnak a CSH-ban. A  szócső legutóbb öt oldalt adott a kampánynak. Nesztek! Megkaptátok! Ellenünk mertek indulni? Aztán ha akartok válaszolni, akkor sincs rá lehetőségetek, mert mi kampányidőszakban sem veszünk fel  ellenzéki hirdetéseket, arról meg szó sem lehet, hogy megkérdezzük tőletek: mi  a véleményetek Csepelről, az elmúlt öt évről, ti mit tennétek másként...?. 

Az ellenzék közül egyébként is csak Thürmert szeretjük, mert ő is szeret bennünket, ezért kapott  fél oldalt. Mi meg legyőzhetetlenek vagyunk: szemmel látható tehát, marad minden a régiben. Hogy az emberek mire lennének kíváncsiak, az senkit nem érdekel. Mi meg  leírjuk gazdáink hőstetteit és újabb ígéreteiket.

Nem kellene hazudni sem a kerületi szócsőben sem a többi fideszes felületen! Az ellenzék ugyanis nem tervezi

Bábok a médiabirodalom élén

2019.09.10. 02:34 csú

szantho_miklos.jpgMár Szánthó Miklós, az egykori fő-fő hajbókoló sem jó? Nem elégedett a Közép-európai Sajtő és Média alapítvány, a KESMA működésével Orbán Viktor. A hírek szerint nem sikerült csökkenteni a propagandagépezet működési költségeit.

A hónap végén lejár a mandátuma a KESMA kuratóriumának, így nagy változások jöhetnek, ugyanis Orbán Viktor állítólag elégedetlen az alapítvány működésével. A kormányközeli médiumokat tömörítő szervezet a saját pénzügyi beszámolója szerint 14 milliárd forintot ér.

A Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány dolga az lenne, hogy olcsóbban működtesse a propaganda-gépezetet, mint a korábbi, széttagolt modell.  Az elaprózott rendszer túl drága volt, még akkor is, ha az adófizetők pénzéből tartották fenn, ezért

Gyógyvizet prédikált, de bort ivott, pihenőligettel, lovaspályával ugratta a csepelieket, de semmi sem lett az ígéretekből

2019.09.09. 05:55 csú

csepeli_legszennyezettseg-2_1.jpgAz utóbbi kilenc év alatt Csepel a főváros egyik legszennyezettebb levegőjű kerülete lett, ami megnehezíti az itt élők mindennapjait, rombolja a csepeliek egyébként is átlag alatti egészségi állapotát

Már 2014-ben is kerestem Borbély Lénárd polgármester választási ígéretei között a kerület jövője, élhetősége szempontjából fontos témát, a környezetvédelem ügyét. Hiába. 35 pontos ígéretei között nem találkoztam a témával. Most, átnézve az akkori ígéreteit, a témában tett intézkedéseit, újra megállapítottam: az akkori polgármester-jelöltet tényleg nem érdekelte/érdekli a környezetvédelem. Elődjét, Németh Szilárdot sem.

A csepel.hu-n fellelhető, a témával foglalkozó rendeletek is 2010 előtt „születtek”, a fideszes vezetőknek mindössze módosításokra tellett, holott például a közlekedés okozta szennyeződés jelentősen megnőtt az elmúlt kilenc évben. Annak ellenére, hogy

Az állatok királya az Országos Vadásznapon

2019.09.09. 03:42 csú

semjen_zsolt_es_az_allatok_kiralya.jpgA rendezvényen természetesen Semjén Zsolt is mondott beszédet. A kormány kétség kívül legnagyobb vadásza, aki a háziasított szarvasokkal is simán elbánik, fontosnak nevezte a vadászati joghoz kötődő haszonbérleti időszak húsz évre növelését, és azt, hogy a vadgazdálkodás minimális területét háromezer hektárban határozták meg. Szerinte a vadászat nem veszélyezteti a vadakat. A miniszterelnök-helyettes mellet a vadászkamara elnöke 12 ezer csapda felállításával büszkélkedett

Az elmúlt két hétben 39 partner több mint 387 millió forint közpénzből kapott támogatást - mondta el Kovács Zoltán, a 2021-es vadászati "világkiállítás" lebonyolításáért felelős kormánybiztos az Országos Vadásznap és Nemzetközi Vadgasztronómiai Fesztivál  megnyitóján. A legalább 50 milliárd forintos rendezvényről, mely csak nevében világkiállítás, elmondta, hogy

Szabó Szabolcs: Legyőzhető a Fidesz Csepelen ősszel is emberfeletti teljesítményt igénylő kampánnyal

2019.09.08. 05:55 csú

szabo_szabolcs-jo-parlamenti_kep-777_7.png"Csepelen Takács Mónika leváltásával sajnos megnehezítette az ellenzék maga számára az önkormányzati választást. Gyakorlatilag 19-re húztak lapot...  emberfeletti teljesítményt igénylő kampányra lesz szükség,  mert érdemben másfél hónappal a választások előtt kezdték csak bemutatni a jelölteket....Én magam mindenesetre erősen csodálkozom azon, hogy az ellenzéki együttműködés kampánya még mindig nem a Csepelről írt programról szól. Azt hiszem az önkormányzati kampányban célszerűbb lenne inkább erre helyezni a hangsúlyt..."

Dr. Szabó Szabolccsal,  Csepel és Soroksár országgyűlési képviselőjével készített interjút a közelgő önkormányzati választás alkalmából Nagy András a 21ora.hu kerületi hírportálban. Az első kérdés így szólt:  

Mint Csepel ellenzéki országgyűlési képviselője, fogja-e, és ha igen, milyen formában kívánja segíteni a XXI. kerületi hatpárti ellenzéki összefogás kampányát?

Az EP-választásig ott voltam az ellenzéki pártok egyeztetésein, ahol többször elmondtam, hogy miben és hogyan tudok segíteni, mert nagyon fontosnak tartom, hogy most ősszel is megmutassuk, hogy legyőzhető a Fidesz. Az EP-választás óta nem hívtak egy megbeszélésre sem. Ettől függetlenül amennyiben szükség van a korábban felajánlott segítségre, úgy a továbbiakban is nyitott vagyok az együttműködésre, mert elsődleges célom, hogy változás történjen Csepelen.

Karácsony Gergely főpolgármester-jelölti kampányáról mi a véleménye? Nyerhet az ellenzéki pártok jelöltje Tarlós István ellen?

Egy vicc az életünk

2019.09.08. 02:34 csú

kosa_lajos-777.pngA nagy mókamester: Kósa Lajos. Pestről látja, hogy nem is ég az erdő az Amazonasnál

Az egykori akadémiai kutatóintézetek az Orbán-rendszer járszalagjára kerültek. A CEU elüldözve.

Most jöhetnek a budapesti egyetemek. Mint az ELTE egyik oktatója megjegyezte, ez az egyetem az elmúlt négyszáz évben még azt is túlélte időnként, ha még az ország sem volt meg, de Horthyt, Rákosit, Kádárt simán kibírta. Orbánt már ne biztos, hogy sikerül neki.

Mondhatnánk persze nagy bölcsen, hogy

Úton állók Csepelen

2019.09.07. 05:34 csú

uton_allo_tabla_csillagtelepen.PNGA fenti felvételen a közpénzből fedezett fideszes táblás láz egyik csillagtelepi úton állója  látható, de Csepel többi városrészét sem kímélték meg a hasonló úton állóktól

Kampánystart címmel írt publicisztikát Horváth Gyula, ellenzéki, DK-s önkormányzati képviselő. A helyi ügyeket érintő markáns véleményt az alábbiakban ismertetjük:

Míg a csepeli fideszesek (szó szerint) úton-útfélen fitogtathatják gazdagságukat és gátlástalanságukat, addig a helyi ellenzék előválasztással, kitelepüléssel, és a választók felkeresésével próbálja versenyképességét fenntartani. A csepeli Fidesz, nem mozgalmi eszközökkel, hanem hatalmi pénzügyi manipulációkkal készül az önkormányzati választásra, míg az ellenzék a szórólapok, egyéni beszélgetések, facebook megkeresések és telefonhívások lehetőségeire építhet, ha meg akarja ismertetni jelöltjeit.

A két lehetőség és a két módszer közötti különbséget Bogányi zongorájával sem lehetne eljátszani! Hatalmas a különbség a Fidesz javára! A politika azonban