Facebook

Megvan a véleményük

Naptár

december 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Most olvassák

A Facebookon a Csepel Újságban
olvashatók cikkeink

Programkínáló

B u l v á r

Utolsó kommentek:

Tarjányi László 2018.12.09. 00:14:44

Visszajöttek az oroszok? Ez itt a továris konyec plakát tarkója, tányérsapka nélkül!

Bejegyzés: Németh Szilárd újabb hazugságát a Honvéd Vezérkar főnöke leplezte le

Tarjányi László 2018.11.27. 22:11:42

Ehhez értenek! A középső, kék ruhás krumpliosztó csapatról készített képen Borbély láthatóan boldog, Ábel is magabiztos. Ezért is javasoltam már többször Borbélynak, bukása után nyisson zöldséges üzletet a Szent Imre téri pavilonsoron! A krumpli és almaosztás már megy neki, vajon pénzért is vásárolnának nála a csepeliek? A munka nem szégyen, főleg ha a kis családja boldogulásáért teszi!

Bejegyzés: Csepeli nyomorúság a kirakatban

Tarjányi László 2018.11.25. 19:18:20

Borbély a céloknál megemlíthette volna a Dagi Vendéglő helyén épülő Nemzeti Közvécét is! Végtére is országos rekord lesz az egy ülőkére jutó költség, mi ez ha nem eredmény?

Bejegyzés: Közmegcsúfolás közmeghallgatás helyett

Tarjányi László 2018.11.25. 18:14:57

A jelenlegi önkormányzat által végzett beruházások semmire nem kötelezik a következő önkormányzatot! A birkózó centrumot lebontani nem tudjuk, a futballpályát sem célszerű lebontani. Viszont piaci telekhasználati díjat állapíthat meg az új önkormányzat a birkózó centrumnál! A futballpályát meg majd nyáron használják a napközisek, az kevésbé fogja zavarni az ott lakókat! Egyáltalán, honnan vette Németh Szilárd és Borbély Lénárd, hogy az ott lakók azért tiltakoztak az Ibiza lakópark ellen, hogy inkább futballpálya épüljön a helyén? A kalózhajós játszótér is zavarja a környezetet, egyrészt az állandó kiabálás, másrészt a rengeteg parkoló autó által! Miért kell a környék lakóinak tűrniük, hogy még Békéscsabáról is oda jöjjenek játszani? Vissza kell állítani a játszóteret az eredeti méretére, a kalózhajót meg szereltesse Németh Szilárd állandó futóműre, s húzhatja magával, ahová azon a héten az államtitkári kötelessége szólítja! Igazi kuriózum lenne, a gyermekek mindenütt örülnének, meg ki is fejezné Németh Szilárd szellemi nagyságát!

Bejegyzés: Közmegcsúfolás közmeghallgatás helyett

Tarjányi László 2018.11.24. 08:05:53

"Mi a különbség a párt és a maffia között?
Összeáll tíz szarházi, kölcsönösen hűségükről biztosítják egymást, majd megkezdik a működést! Ha bejegyeztetik magukat a bíróságon, akkor párt, ha nem, akkor maffia! Copyright Tarjányi

"Mi a különbség a diktatúra és a demokrácia között?
A diktatúrában a pénzért fegyvert vesznek, s a fegyverrel hatalmat szereznek!
A demokráciában a pénzért szavazatot vesznek, s a szavazattal hatalmat szereznek! Copyright Tarjányi László"László"

Nálam az összes párt leszerepelt! Én már csak az egyéni felelősségen alapuló politizálásban hinnék! A politikusok legyenek egyéni vállalkozók, közvetlenül feleljenek az őket megválasztóknak! Tilos lenne pártot alapítaniuk, mert az az érdekkapcsolatok és elvtelen együttműködés melegágya!

Bejegyzés: Blöffpártrendszer

Tarjányi László 2018.11.21. 21:49:04

Falu Tamás (Eredeti neve Balassa Lajos, 1911-ben vette fel a Falu Tamás nevet) (Kiskunfélegyháza, 1881. november 10. — Ócsa, 1977. július 13.) magyar jogász, költő és regényíró.

Én is csak most tudtam meg ott született, ahol én (meg Petőfi, a félegyháziak szerint). Különben közjegyző volt több helyen, utoljára Ócsán.

Bejegyzés: Tősgyökér Orbánnal

Tarjányi László 2018.11.20. 08:13:53

Elég sok van a rovásán, Orbán már hátrább is helyezte a honvédelmi államtitkári pozícióba helyezéssel! Nyilvánvaló hogy kirúgná, ha nyíltan ellent mondana a törvényeknek! Németh berottyantott! Előbb-utóbb azért is megfizet, hogy nem hajtotta végre Orbán 2013-as pártelnöki utasítását! Miszerint vissza kellett volna fizettetnie az önkormányzati cégvezetők 2013-as, 2 Millió Ft feletti jutalmát/prémiumát! Abban az évben a Csepeli Városgazda Kft. és a Csepeli Városkép Kft. vezetői 6-6 Millió Forint prémiumot vehettek fel.

Bejegyzés: Németh Szilárdot jogerősen elítélte a bíróság, megszégyenítve fizetni fog

Gyurikutya 2018.11.19. 11:33:35

Találó... irredenta szövegnek érzem. Ki a költője?

Bejegyzés: Tősgyökér Orbánnal

Ranó Matyi 2018.11.18. 14:38:56

hájfejű rezsidisznónak nevezték ezt a hájfejű rerzsidisznót?

Bejegyzés: "Hájfejű rezsidisznónak neveztek, máskor meg Csepel szégyenének, fideszes bűnözőnek"

Tarjányi László 2018.11.16. 08:11:25

Velem is próbálkoztak. Daganatos betegként 80%-os rokkant lettem, majd áttét miatt 85%. Ráadásul egy epeműtét után még két sérvem is lett, egy emberfej méretű és egy csecsemőfej méretű. Az utóbbiakra három és félévig nem találtam sebészt, aki elvállalta volna. Összesen öt nagy műtétem volt, meg 28 sugárkezelés, 29 kemo (kétszer félév), plusz bélelzáródások.

A Fidesz áldásos tevékenysége folytán a 85%-ot lecsökkentették 70-re, az ellátásomat meg kevesebb mint a felére csökkentették!
Persze nem az a típus vagyok, aki hagyja magát! II. fokú felülvizsgálat után 80%-ot állapítottak meg, szégyellték visszaállítani a 85%-ot! Így maradtam II. fokú rokkant.

A rokkantak rosszul tették hogy hagyták magukat, össze kellett volna fogniuk! S nem magukat öngyilkolni! S mit tudott volna tenni a kormány, ha maguk helyett netán politikusokban tettek volna kárt? Gondozásra szoruló betegeket börtönbe tettek volna? És akkor az egész kevesebbe került volna az államnak az őrzési költségekkel együtt? Igaz az a mondás, gyáva népnek nincs hazája! Ezt a szemét kormányt néhány tucat BÁTOR beteg ember is lehetetlenné tudta volna tenni! A többi, egészséges magyar ember meg néz mint a birka? Mert azok vagytok kedves honfitársaim!

Bejegyzés: A rokkantak és a magyar nyomorúság vámszedője az Orbán-kormány

Tarjányi László 2018.11.14. 07:54:34

Gyuri atya azért tehetne többet is a kilakoltatandókért, elvégre Németh Sziszi barátja (nem akartam ennél csúnyábban fogalmazni)!

Bejegyzés: Virágok a rácson. A velejéig romlott rendszer áldozatot követelt Csepelen

Tarjányi László 2018.11.12. 23:43:21

@Gyurikutya:

Falu Tamás: Magyar visszhang

Nem kell nekünk a más folyója,
Nem kell nekünk a mások bérce,
Csak magyar hegy és magyar róna,
Ahogy az Isten rég kimérte.
Nem kell nekünk idegen égbolt,
Egy porszeme sem a világnak,
Csak az kell, ami a mienk volt...
Igazságot Magyarországnak!
Szép határunk nem is határ volt,
Hanem Isten ölelő karja.
Helyette most egy szörnyű gyászfolt
Sötétlik az árva magyarra.
De ezt a gyászkövet letesszük.
Hallók hallják, lássák, kik látnak,
Vérünkkel a földgömbre festjük:
Igazságot Magyarországnak!
Szavunk, imánk keljen visszhangra,
Mely zúgva, hullámozva árad,
Határ határnak továbbadja,
Nép a népnek, haza hazának.
Csillag olvassza fénysugárba,
Mely zengő világűrbe vágtat,
Egész mindenség ezt kiáltsa:
Igazságot Magyarországnak!
1930

Bejegyzés: Tősgyökér Orbánnal

Gyurikutya 2018.11.11. 21:48:40

@Tarjányi László: Talán nem értette meg a lényeget - nem a történelmi események részletein, hanem a magyarság karakterén van a hangsúly: ugye mi békés nép vagyunk, soha nem akartunk elvenni senkitől semmit.

Bejegyzés: Tősgyökér Orbánnal

Tarjányi László 2018.11.07. 21:34:27

Ma 18 éve szavazta meg a képviselőtestület a Wallis-Észak-Csepel szindikátusi szerződést. A szocialistákkal akkor még jóban levő Németh Szilárd és képviselőtársai nyakig benne voltak az ügyletben. Németh Szilárd még meg sem melegedett a furfanggal megszerzett csepeli Fidesz-elnöki székben, s máris egy gyékényen árulta a szocikkal Észak-Csepelt. Kisírta előtte néhány évvel hogy iskolaigazgató legyen, meg kellett szolgálnia érte, meg azért is hogy sporttanácsnoki tisztséget és tiszteletdíjat kaphatott.

A szerződés ellen tevékenyen csak én léptem fel, végül 2003. március 13-án sikerült megbuktatnom azt. Csepel a 126 hektárból 2005-ben eladott 84 hektárt a FADESA-nak 11.3 Milliárd Ft-ért. Ebből 4 Milliárd járt volna a Wallisnak a szindikátusi szerződésben lefektetett haszonmegosztási képlet alapján. A felek végül 200 millió Ft kártérítésben egyeztek meg. Ez alapján én 3.8 Milliárd Ft-ot spóroltam meg Csepelnek, amit azóta se köszönt meg nekem se az MSZP, se a Fidesz, kézzel fogható háláról nem is beszélve!

Bejegyzés: Ma nincs ünnep. Ma november 7. van. 101 éve nagyot fordult a világ

Tarjányi László 2018.11.07. 21:18:27

Nem forradalom volt, hanem katonai puccs! Kétezer sztrelec (lett lövész) megdöntötte a kormányt. A kisebbségben levők többségnek hazudták magukat (bolsevik), a többségben levőket meg kisebbségnek hazudták (mensevik). A lett lövészek inkább tökön lőtték volna magukat, ha tudták volna előre, mi lesz a lett nép sorsa!

Bejegyzés: Ma nincs ünnep. Ma november 7. van. 101 éve nagyot fordult a világ

Tarjányi László 2018.11.06. 20:33:47

A szerző nincs tisztában a magyar történelemmel! Dmitar Zvonimir (- , 1089) volt az utolsó horvát király, akinek felesége Árpád-házi Ilona volt, Szent László király nővére. A horvát nemesség egyik fele őt hívta meg a horvát királyi trónra, az özvegy királyné jogán 1091-ben!

Károly Róbert volt az Anjou-ház magyar ágának alapítója, Anjou Martell Károly és Habsburg Klemencia elsőszülött gyermeke, V. István magyar király dédunokája. Fiúként joga volt a nápolyi királysághoz, Nagy Lajosnak unokaként szintén! (Az Anjou-házi magyar királyok leányágon az Árpád-ház folytatói!)

Tisza István édesanyját Degenfeld-Schonburg Ilonának hívták?
Éppen olyan magyar volt mint Bolgár György meg sokan mások, akik nem az őseik nevét vitték tovább!

Tisza István valóban példakép, az apja, Tisza Kálmán miniszterelnök után, tudatosan készült az ország vezetésére. Jogi tanulmányokat folytatott németországi egyetemeken, mindig kötelességtudó ember volt, a tiszántúli református egyház főgondnokaként is. Példásan látta el hivatalát, a legjobb tudása szerint, AZ Ő KEZÉHEZ NEM TAPADT HOZZÁ A MAGYAR KIRÁLYSÁG EGYETLEN ARANYKORONÁJA SEM! Az első világháborút megindító, a Monarchia közös minisztertanácsi ülésén EGYETLEN VOLT AKI A HÁBORÚ ELLEN SZAVAZOTT! Késői utóda, Orbán Viktor miniszterelnök még arra sem méltó hogy Tisza István cipőjét pucolja, nem hogy hivatkozzon rá!

Mellesleg a Habsburgok törvényesen jutottak a magyar koronához, mint a magyar országgyűlés által megválasztott uralkodók (kivéve II. József)!

Adyval nekem semmi bajom, kiváló költő volt! A "vad geszti bolonddal" csak a saját elfogultságát fejezte ki! Mellesleg Csurka István engem is megfedett, amikor 1998-ban (SIC!) javasoltam Tisza István Hermina úti emléktáblájának helyreállítását! Kijelentette, a MIÉP szellemi elődje ADY ENDRE, SZABÓ DEZSŐ ÉS NÉMETH LÁSZLÓ! Így bizony, tanúm rá a MIÉP BET (Budapesti Elnökök Testülete) akkori tagsága! Ennyit a MIÉP szélsőjobboldaliságáról, meg az hogy soha semmi köze nem volt a szélsőliberális pártból Magyarország legtolvajabb pártjává vált Fideszhez!

Bejegyzés: Tősgyökér Orbánnal

csú 2018.11.06. 16:41:44

Borbély Lénárd közleménye: csepel.hu/hireink/kozerdeku/item/11636-kozlemeny-csepel-a-rend-a-torvenyesseg-es-a-fejlodes-partjan-all

Az alábbi közleményt Borbély Lénárd, Csepel polgármestere osztotta meg Facebook - oldalán:

A csepeli sétálóutcában az italozó életmódot folytató, kötözködő személyek miatt évek óta elviselhetetlen állapotok uralkodtak. Az óvoda és bölcsőde kerítését a hajléktalanok vécének használták, a gyerekek szeme láttára. Ez elfogadhatatlan, tűrhetetlen. A csepeli hajléktalanok ellátása megoldott. A szállásokon van elég hely. Emellett folyamatosan nappali melegedőt tartunk fenn a számukra és rendszeresen szervezünk szociális ételosztást.

Senkit nem lehet megverni, megalázni pusztán azért, mert alkoholista vagy hajléktalan. Ilyen esetről nincs tudomásunk. De nem lehet az utcán és környékén fetrengeni sem és a szükségleteket elvégezni. Az önkormányzat a lakossági segítségkérésre végül a rendőrség, a közterület-felügyelet együttes fellépésével, valamint a vagyonvédelem biztosításával elérte, hogy rend legyen. Ezt a rendet a közterületeinken minden törvényes eszközzel a továbbiakban is fenn fogjuk tartani.

A rendőrség és a közterület-felügyelet állandó jelenlétével a sétálóutca lakói és az arra közlekedők biztonságban érezhetik magukat a továbbiakban is. Ebből nem engedünk.

Borbély Lénárd
Csepel polgármestere

Bejegyzés: Félelmet kelteni már tudnak Csepel fideszes városvezetői, de világos kérdésekre képtelenek válaszolni?

Tarjányi László 2018.11.06. 07:34:29

Véleményem szerint az intézkedés ötlete Németh Szilárdtól származhat! Szerintem elégedetlen Borbély Lénárddal, s olyan labdát dobott fel neki direkt, amit képtelen kezelni! Tudja hogy Borbély szolgaian végrehajtja az utasításait, ennek pedig nincs racionális megoldása! Ha végrehajtja, végleg lejáratja magát! Ha nem, akkor Némethnek okot szolgáltat mást jelölni a jövő évi polgármester választásra! Seprőcsere történik, új seprő jól seper! Ha meg őt esetleg a hátra levő év során Orbán még hátrább sorolná, hát ott van neki a csepeli polgármesterség!

Bejegyzés: Félelmet kelteni már tudnak Csepel fideszes városvezetői, de világos kérdésekre képtelenek válaszolni?