Hírek, tudósítások, tények, vélemények

CSEPELIEK ÚJSÁGA

Utolsó kommentek:

csú 2019.12.14. 12:00:39

Köszönjük a választ, így már értjük a helyzetet. Az orvoslás érdekében minden tőlünk telhetőt megteszünk. Köszönjük a jelzést!

Bejegyzés: MENTHETETLEN A MENTŐHELYZET CSEPELEN?

Tarjányi László 2019.12.13. 22:49:54

Tisztelt Szerkesztő urak! Többször jeleztem, időnként elvész egy-egy hozzászólásom! Nem Önök a hibásak, hanem a blog.hu-t működtető motor! Rájöttem, ha az elküldött hozzászólás nem jelenik meg azonnal, akkor kell utána küldeni még egy hozzászólást, s akkor kiíródik mindkettő! Ha nem teszem ezt, végleg elvész a hozzászólásom! Ez különösen akkor kellemetlen, ha hosszan írok, mert nem biztos hogy ugyanazt még egyszer ugyanúgy le tudom írni emlékezetből! Van mikor elküldés előtt már mentem az írásomat, ennek megelőzésére. Egyébként meg kb. tíz éve mentem a hozzászólásaimat, s abból sok mindent elő tudok keresni Borbélyék bosszantására! ;)

Bejegyzés: MENTHETETLEN A MENTŐHELYZET CSEPELEN?

csú 2019.12.13. 21:13:45

@Tarjányi László: Tisztelt Tarjányi úr! Kivételesen most nem értjük, hogy a kérdőjel mire vonatkozik? Érdeklődését, véleményét köszönjük!

Bejegyzés: MENTHETETLEN A MENTŐHELYZET CSEPELEN?

Tarjányi László 2019.12.13. 20:46:28

Felül kell vizsgálni a mentőállomásra és a mentőjárművekre költött csepeli önkormányzati pénz felhasználását! Azért ne a csepeli adófizetők pénzét költsék, hogy a másutt keletkezett lyukakat a mi pénzünkkel tömjék be! Az állam foltozza be az Országos Mentőszolgálat hiányos kasszáját! Szerintem a mentőállomás működtetése se nem önkormányzati feladat, oldják meg az állami kasszából! A pénzt az egészségügyi kasszába az állam szedi járulékok formájában, gondoskodjon is mindenről, ami az egészségügyhöz tartozik! Az állampolgárok a munkájuk által megtermelik a járulékokat, adókat, az állam meg elkölti stadionokra! Aztán az emberek még egyszer nyúljanak a zsebükbe, s a helyi adókon keresztül az önkormányzat közbe iktatásával még egyszer fizessék ki az egészségügy költségeit, így a mentőszolgálatét is! Arról nem is beszélve, hogy harmadszor a zsebükbe nyúlva, fizessenek még HÁLAPÉNZT is az egészségügyiek fizetéskiegészítésére!

Bejegyzés: MENTHETETLEN A MENTŐHELYZET CSEPELEN?

Tarjányi László 2019.12.12. 23:06:02

Nem kell a Fidesznek a szélsőjobbot kiszolgálnia, hiszen az saját maga! Meg minden más, ami szavazatot hozhat! Orbánék az MSZMP-től és a KISZ-től befutottak minden politikai mezőt! Németh Szilárd és Halász János még az SZDSZ-t is kipróbálta! Mindenhová befurakodtak, és mindenkit befaltak! Kisgazdákat, MDF-et, KDNP-t. A népnek mindig azt az oldalukat mutatják, amiről azt hiszik, kell a népnek! Mára a nép kiismerte őket, nekik csak szavazatok kellenek, hogy minden vagyont maguknak megszerezhessenek! Övék az állam, a vállalatok, a föld, minden! Pont mint a "szocializmusban"! Azt hiszik, hosszabb ideig kihúzzák, mint Kádárék! Hát nem, az emberek már rájöttek a mutatványra! Továrisi konyec!

Bejegyzés: Titkolózás, pazarlás, kegyeletsértés a csepeli városvezetők ma esti programjában?

Tarjányi László 2019.12.02. 21:13:00

Miért nem kérnek Csepellel határos területek lakosai népszavazást a területek Csepelhez csatolásáról? Akkor nem csak a szolgáltatásokat vennék igénybe, hanem az adójukat is Csepelnek fizetnék! Ráadásul 75 ezer fő felett 2 egyéni és 1 listás képviselővel több járna Csepelnek, lehetne azért is osztozkodni!

Bejegyzés: Miért szavazták le a csepeli képviselők Csepel polgármesterét?

Tarjányi László 2019.11.23. 21:30:45

Névjegy
Pákozdi József 1962-ben született Csepelen, azóta is itt él. Nős, két gyermeke és egy unokája van. Rendelkezik – egyebek között – kereskedelmi és vendég-látóipari vezetői, ingatlanközvetítői és értékbecslői, független biztosítási alkuszi és társasházkezelői végzettséggel.
Forrás: Pákozdi József: a csepeli lakosoknak kell megfelelnem
csepel.hu, Cs.A.

Melyik képzettségével akar komoly tárgyalásokat folytatni a főpolgármesterrel? Hogy miért tartozik az "egyebek között" kategóriába a politikussá válás előtti mentős foglalkozás, azt én bizony nem tudom!

Bejegyzés: Horváth Gyula: beszélő viszonyt Csepelen a közélet résztvevői között!

Tarjányi László 2019.11.22. 07:36:29

Ne népszavazás legyen, hanem Orbán hirdessen Orbán-békekölcsönt! Aki hisz őbenne, az jegyezzen fejenként 100 ezer forint értékű téglajegyet! Van neki 1.5 millió szavazója, szorozva 100 ezerrel, az pontosan 150 Milliárd forint! Lesz még 50 Milliárd tartalék is ha Mészáros feljebb vinné az árat!

Bejegyzés: Kompromisszumos megoldás kell az atlétikai világbajnokság ügyében!

Tarjányi László 2019.11.22. 07:35:36

Mi lenne ha egyszer a fideszesek nem más faxával vernék a csalánt, és téglajegyek vásárlásával összeadnák az atlétikai stadion árát! A helyéről meg döntsenek közösen a fővárosi közgyűléssel! Ahol nincs útjában a fővárosiaknak! Tőlem téglajegyek árából akár Felcsúton is megépíthetik a stadiont! A lényeg, adóforintot egy fillért se költsenek a felépítésére, de még a fenntartására sem! Az összes stadion tartsa el magát a saját bevételeiből!

Ugyanis erre ítélte Németh Szilárd 9 éve a Munkásotthont! Egy fillért se kap az államtól és a csepeli önkormányzattól! Közben meg Borbély a csepeliek adójából jól tartja az embereit, de még az árulókat is!

Bejegyzés: Kompromisszumos megoldás kell az atlétikai világbajnokság ügyében!

Tarjányi László 2019.11.19. 22:10:28

Az árulók száma eggyel gyarapodott, Kovács Dávid Attila (Jobbik).

Bejegyzés: Borbély Lénárd ámokfutása célba ért Csepelen az atlétikai VB ügyében

Tarjányi László 2019.11.18. 22:09:06

@TJóska: De még őrizhetünk! Majd ha forradalom lesz, keressen meg, s együtt őrizzük Németh Szilárdot! :P ;)

Bejegyzés: "Bár volt némi rossz előérzetem" - A csepeli Momentum így látja

Tarjányi László 2019.11.18. 22:04:32

@TJóska: A budapestiekkel, de tőlem lehet országos is! Úgy mint az olimpiai népszavazás-kezdeményezést, amely elől megfutottak az elvtársai! Orbán inkább visszamondta, mint hogy megbukjon egy népszavazáson! Most is inkább meghátrálna, mert kiderülne, a nép nem szereti a pénz pocsékolást!

Az a Reál bolt, sokkal közelebb van Borbély Lénárd házához! Szerezzen neki örömet, hogy a feleségének messzebb kelljen vásárolnia! ;)

Bejegyzés: Hiteltelen és sunyi Borbély Lénárd rendkívüli, utólagos kapkodása

TJóska 2019.11.18. 12:05:10

@Tarjányi László: Én nem gondoltam, hogy együtt őriztünk bármit is. Valódi néven ír, csak rosszul emlékszik a "boldog" miépes időkre. De ez nem baj, csak ne reklámozná saját magát.Mert csak erről szólnak a hozzászólásai.

Bejegyzés: "Bár volt némi rossz előérzetem" - A csepeli Momentum így látja

TJóska 2019.11.18. 11:48:45

Szeretnék népszavazást tartani arról is-hogy az Ön háza közelében működő reál élelmiszer bolt zárja be a boltot. Mert én így gondolom. A nem Csepelen épülő stadionról kivel nép-szavaztatna.Legyen országos mert állami pénzből épülne?

Bejegyzés: Hiteltelen és sunyi Borbély Lénárd rendkívüli, utólagos kapkodása

Tarjányi László 2019.11.17. 19:52:06

Remélem, lesz népszavazás az atlétikai stadionról, s azon a nép megfelelő választ ad!

Ami a földutak szilárd útburkolattal való ellátását illeti, úthenger még lenne, de Csepelen kevés a Szilárd! ;)

Bejegyzés: Hiteltelen és sunyi Borbély Lénárd rendkívüli, utólagos kapkodása

sunt 2019.11.12. 10:12:56

Az LMP soha nem volt ellenzéki párt. Ami nem jelenti azt, hogy nem csatlakoztak hozzá jószándékú balekek

Bejegyzés: "Bár volt némi rossz előérzetem" - A csepeli Momentum így látja

Tarjányi László 2019.11.11. 22:57:45

Én mindent megtettem, mind a kilenc képviselőnek elküldtem az összehangolt szavazásról, illetve a blokkoló eljárásról a határozatképesség tekintetében szóló leveleimet! Csak hát itt mindenki okosnak tartja magát, s nem hallgat más szavára! Semmit sem kellett volna tenni, csak egyszerre nem részt venni a szavazásban (határozatképesség meggátlása), ha meg engedett volna Borbély, akkor az adott kérdést vagy 9 igennel elfogadni, vagy 9 nemmel elutasítani! Ilyen egyszerű lett volna! Nem mentem el, mert egyik képviselő sem hívott meg, tehát nem akarták elfogadni a módszeremet! Pedig ha maguk közül egyet kineveztek volna szóvivőnek, aki előadja az ellenzék követeléseit, válaszol a polgármesternek, illetve jelzi hogy akkor éppen mit szavaz a 9 ember, akkor minden ment volna mint a karikacsapás! És Pákozdi meg Tóth urak is elérhettek volna olyan pozíciót, amivel elégedett lehetett volna!

Bejegyzés: Miért nincs Csepelen politikai erő a fideszes agresszivitás megállítására?

Tarjányi László 2019.11.10. 22:56:09

Folytatás

Hiába emlegeted, hogy az összefogás pártjai hány frakciót alakítottak! Kínjukban tették, mert nem lehetett az egyetlen 9 fős frakciót létrehozni! Ez nem mentség az árulásra! S az se mentség, hogy te nem felelsz a Csepeliek a csepeliekért csoport tetteiért! De igen, mert a Buckai Szövetség Egyesület neve és logója alatt tették! Mellesleg megjegyzem, Pákozdi a csoportot sem szavaztatta meg arról hogy összebútorozzon-e Borbélyékkal! Azt sem értem, téged nem zavar, hogy a Bucka szó szitokszóvá vált Csepelen? Hiába próbálod megmagyarázni, fele csepelit egyenként kellene meggyőzni! Mert kedves Csaba, erről van szó! Nem a pártokról, hanem az emberekről, akik kinyilvánították az akaratukat a választáson! Ezt hekkelték meg a megnevezett urak, már ha azok egyáltalán!

Bejegyzés: Egy kérdés a Buckából: Volt-e valós szándéka az ellenzéknek Csepel megnyerésére és felemelésére?