Facebook

Megvan a véleményük

Naptár

február 2020
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29

Most olvassák

A Facebookon a Csepel Újságban
olvashatók cikkeink

Programkínáló

B u l v á r

Arcul csapták a csepeli választókat a képviselő-testület alakuló ülésén

2019.11.07. 01:09 csú

morovik_attila_borbely_lenard_abel_attila_es_pakozdi_jozsef_2019-11-06.PNGNincs remény Csepel közéletének megújulására a következő öt évben. Bár a csepeli választók döntetlenre hozták ki az október 13-i önkormányzati  voksolást a Fidesz és az ellenzék között, tegnap ezt az akaratot semmibe vették, megfúrták az új képviselő-testület alakuló ülésének egyes résztvevői. Így aztán minden marad, ahogy volt, vagyis a régi díszletek között régi főszereplők egy kiegészítővel. A képen balról jobbra: Morovik Attila alpolgármester, Borbély Lénárd polgármester, Ábel Attila alpolgármester és az új ember: Pákozdi József alpolgármester.

Az október 13-ai önkormányzati választás eredménye némi reményre adott okot ellenzéki körökben, hogy talán a felálló új képviselő testületben elnyert fele képviselői hely révén kontrollálhatja, némileg megváltoztathatja a csepeli önkormányzat tevékenységét. A reménykedés a szerdáig, tegnapig  tartott: az új polgármester, az új alpolgármesterek, az új képviselők, bizottsági tagok, tanácsosok, felügyelőbizottsági tagok letették esküjüket, s a testület meghozta első döntéseit. - Így kezdődik BÁRÁNY TIBORNAK, a 21. kerületi Hírhatár főszerkesztőjének 11 igen című tudósítása a csepeli képviselő-testület szerdai alakuló üléséről és az ott történtekről. Bárány Tibor a folytatásban ezt írtja: 

Az alakuló ülés a Szent Imre téren, az Országzászlónál, a mandátumok átvételével kezdődött.

Bent a teremben minden úgy történt, ahogy Borbély Lénárd polgármester megtervezte:

az ellenzéki oldal a képviselő-testületben – a szavazások alkalmával - hirtelen megfogyatkozott, s az előzetesen patthelyzetnek indult felállás érdekes módon átlényegült fideszes többségbe.
 
Így az ellenzéki módosító javaslatokat nem szavazta meg a testület, az előterjesztéseket eredeti formájukban 11-7 arányban fogadta el a 18 tagú testület.

A 11 igenből 9-en nem lehet csodálkozni, hiszen ők a Fidesz-KDNP megválasztott és listás képviselői.

Annál inkább – bár politikai ügyekben jártas bennfentesek ezt előre vetítették – azon a plusz kettő szavazaton, amely révén a 9 ellenzékiből hipp-hopp 7 maradt. (Ezt úgy kommentálta az egyik ellenzéki képviselő: nyugodt 5 évünk lesz, nem engednek közel bennünket semmihez a fideszesek, így felelősségmentesen nekünk csak egy dolgunk marad, nyomni a „nem” gombot...)

Jöjjön tehát a lényeg, amelyből azért talán kiderül miért alakult így.

Polgármester: Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP) 

Alpolgármesterek: Ábel Attila (Fidesz-KDNP), Morovik Attila (Fidesz-KDNP), Pákozdi József (Buckai Szövetség Egyesület)

Fenntartható fejlődés Bizottsága: elnök Tóth Sándor (LMP), alelnökök Tukacs Lívia és Tenk András. Tagok: Szuhay Erika, Zupkó János, Nagy László, s az ellenzéki tag Kovács Dániel Attila . (A bizottság az ellenzéki oldal kezdeményezésére jött létre.)

Pénzügyi Bizottság: elnök Dukán András Ferenc (Momentum), alelnök Bercsik Károly. Tagok: valamennyien a Fidesz-KDNP jelöltjei, kivéve az ellenzéket képviselő Csaba Péter. 

Szociális-egészségügyi Bizottság: elnök Szuhay Erika, alelnök Horváth Gyula (DK). A tagok között egy ellenzéki van, Várkonyi András.

Közrendvédelmi-közbiztonsági Bizottság: elnök Bercsik Károly. Az alelnök és a tagok többsége a Fidesz-KDNP embere, az ellenzéket Takács Krisztián és Losonczi Róbert képviselik.

Infrastruktúra ügyek tanácsnoka: Zupkó János

Családi ügyek tanácsnoka: Czibulyáné Szonday Szilvia

Nemzetiségi ügyek és Háros ügyeinek tanácsnoka: Balogh Ernő

Költségvetési tanácsnok: Makray Barbara 

A Városgazda cég felügyelő bizottságába ellenzéki oldalról (Pákozdi József javaslatára) Dr. Szabó József került be.

A Városfejlesztési cég felügyelő bizottságában Tóth Sándor képviseli az ellenzéket.

A Városkép Kft. felügyelő bizottságába (a polgármester így terjesztette elő) nem volt ellenzéki jelölt, így oda nem is választottak be ellenzéki embert...

A szavazási tábla figyelemmel kíséréséből kiderült, hogy Pákozdi József és Tóth Sándor segítették szavazatukkal a Fidesz-KDNP-s többség elérését...

Az ellenzék minden módosító javaslati próbálkozását (az úri közönség derűs vélemény-nyilvánításától kísérve) fölényesen leszavazta az így összeállt „többség”.

Az ellenzéki oldal számára nagy csalódást okoztak az alakuló ülés eseményei. A helyzetet lehet elemezgetni, de

ezzel az állapottal most 5 évig együtt kell élnünk.

Erdősi Éva, az ellenzék polgármester jelöltje, aki a választáson alul maradt Borbély Lénárddal szemben, így kommentálta a közösségi oldalon a történteket:

„Sikerült a három, Csepelen legelutasítottabb személyt megválasztani alpolgármesternek, hiszen mindhárman elvesztették az egyéni körzetüket, Pákozdi József pedig még 4 %-ot sem ért el a polgármester választáson.

Tette ezt a polgármester úgy, hogy előtte a Szent Imre téren azt mondta – most már tudjuk hazudta – hogy minden csepeli lakos érdekében fog dolgozni és megválasztatta azt a három embert akit a csepeliek többsége még egyéni képviselőnek sem választott meg.

Eddig is tudtuk, hogy Borbély Lénárd az álruhába bújt Németh Szilárd, most már azt is tudjuk, hogy az eddigi két alpolgármester mellett Pákozdi Józseffel kibővült a kiszolgáló személyzet.”

Szóval nagy változásra ne számítson senki az önkormányzati munkában Csepelen.

S a végére a ráadás: Németh Szilárd honvédelmi miniszterhelyettes köszöntő levelét Bercsik Károly olvasta fel. Ebből csak egy félmondatot idézünk: „Csepel nem lehet ellenzékben”...

E levél tájékoztatta a képviselőket arról, hogy az asztalukon talált Wittner Mária interjú-DVD Németh Szilárd személyes ajándéka...

Borbély Lénárd befejezésül megerősítette: Csepel érdekében dolgozik, s erre a munkára hív mindenkit, hogy Csepel a béke szigete lehessen. Nyitott vagyok a javaslatokra, a jó dolgokat támogatni fogom, mondta.

Forrás: 21. kerületi Hírhatár Online – BÁRÁNY TIBOR

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr6315293866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2019.11.07. 10:15:24

Nem történt itt semmi, lehet tovább haladni! Ezzel a bonmot-tal fogok elemzést írni a történtekről! Előzetesen annyit, Borbély jó farkas módjára kinézte a két legkönnyebben elejthető zsákmányt! Tóth Sándort és Pákozdi Józsefet! A legtehetősebb csepeli politikus Horváth Gyula túl sokba került volna, feltehetően! Politikus az legyen, aki megalapozott egzisztenciával rendelkezik, jól fizető képzettsége van, és nem államtól függő munkahelyen dolgozik! Az ez alatti és ez feletti emberek nagy veszélyt jelentenek a társadalomra megválasztott tisztségviselőként! A gazdagok még gazdagabbak akarnak lenni! Az egzisztenciálisan megalapozatlanok meg mindenre képesek az anyagi biztonság megszerzésért! Itt van kérem a kutya elásva!

TJóska 2019.11.07. 14:44:19

Nagyon-nagyon kíváncsian várom azt az elemzést is,hogy az Ön által javasolt -működést megakadályozó- magatartásig miért nem jutott el a szivárvány koalíció? Miért gondolja bárki azt, hogy olyan pártok képviselői akik eleve a baloldal ellen jöttek létre; együtt szavaznak majd a komcsikkal és az szadesz utódpártjával?