Facebook

Megvan a véleményük

Naptár

szeptember 2020
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30

Most olvassák

A Facebookon a Csepel Újságban
olvashatók cikkeink

Programkínáló

B u l v á r

A fiúk eldobják a késeket és elteszik a kendert

2020.08.06. 03:42 csú

iskolaorseg_iskolaorok_kikepzes.PNGHa az állomány kényszerű kétemberes feltöltése megtörténik, akkor az iskolákban érdekes helyzet állhat elő...A gumibotokat közben az igazgató összeszedi és elküldi Kásler miniszternek

Július végéig 1409-en jelentkeztek iskolaőrnek, közülük azonban csak 497 ember felelt meg a követelményeknek, ami alapszinten rendben is van, hiszen eddig 478 iskola jelezte, hogy őrszemre vágyik, tehát még tartalékra is telik. Csakhogy a minisztérium kétfős őrséget szeretett volna, így aztán kérdés lett, hogy mivégre a kétharmados lemorzsolódás.

A Népszava szerint egészségügyi, pszichológiai és erőnléti problémák vannak, ami - tekintve, hogy főleg volt rendvédelmiseket vártak a csapatba - az aktív állomány állóképességét illetően nyugtalanságra adhat okot, de tételezzük fel, hogy a jelentkezők zöme régóta nyugdíjas, volt ideje ellaposítani az izmokat.

A bejutottak nyilván jobb kondícióban vannak, ám a felelős szülő elgondolkodik azon, hogy

ha az állomány kényszerű kétemberes feltöltése megtörténik, az iskolákban érdekes helyzet állhat elő.

Az én gyerekeim például egy háromemeletes iskolába jártak. Mármost tessék elképzelni, milyen elgyalázott állapotba kerülhet az amúgy is rozoga őr akkor, ha egy kamasz nekiiramodik az emeleteknek, fel és le, és újra elölről. Nincs az az isten, hogy elkapja, arra azonban egy könnyű kis kergetőzés után nagy az esély, hogy a saját verejtékében fürdő, gumibotját már a félemeleten elhagyó bíborlilás arcú őrnek segítségre lesz szüksége, le kell ültetni, hideg vízzel lemosni az arcát, vérnyomását megmérni, szívritmust kitapintani, türelemmel kivárni, míg forró lihegése csillapul.

Nem kívánjuk ezt senkinek, de ha a rossz előjelek után mégiscsak előfordul majd ilyesmi, valami jó is kijöhet belőle: a lányok megsajnálják majd, leülnek mellé, beszélgetnek vele, simogatják a kezét, és ez a legvadabb, legorcátlanabb, legátkozottabb büdös kölkének is feltűnik egy idő múltán, szelidít rajtuk valamit, részvétet ébreszt a szívükben.

A fiúk eldobják a kendert, elteszik a késeket, az osztály leggyengébb tagját aznap nem verik meg, hanem odatelepszenek az őr mellé, és az öncélú, az instrumentális, valamint a pedagógiai agresszió különbségeiről tanácskoznak vele.

A gumibotokat közben az igazgató összeszedi és elküldi Kásler miniszternek.

Szénási Sándor

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr1516105918

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.