CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Kukavilág lesz Csepelen is?

2016. június 20. 05:23 - csú

szemethalom.PNGA Fidesz a legortodoxabb sorosista iskolák szélsőliberális tanításai mentén készül az önkormányzati – értsd: saját polgármesterei kezében lévő – hulladékcégek szétverésére. A vállalt cél ugyanis a gyengék kiszórása. Természetesen nem épp piaci alapon: a szemétszállítóknak továbbra se versenyben, az igények és a profit között egyensúlyozva kell kihozni magukból a legtöbbet. A döntéshozók inkább központosítanak. A hulladékcégek ügyeiben mostantól egy újabb állami vízfej dönt élet s halál dolgában.

A melót persze továbbra is helyben kell elvégezni. De a bevétel immár

a központi kasszában csörög. Ahol aztán minden szempontból képzett irodisták döntik majd el, melyik hulladékcégnek mennyi jár.

A kormány azzal érvel, csak így törhetők le a kiskirályságok, a kamu költségek, így bukhat ki a helyi haver nullás kukadíja.

A hulladékcégek a maguk módján veszik fel a kesztyűt: ha nem az övék a felelősség, úgy immáron folyamatosan világvégével fenyegetve passzírozhatják ki a legtöbb pénzt a központból. Ez a természetes reakció láthatólag meglepte az önnön tévedhetetlenségüktől eltelt fővárosi ötletgazdákat. A központban így a kezdeti nyugalmat kapkodó tűzoltás váltotta fel.

A jelek szerint attól függően utalják a gyorssegélyeket, hogy melyik polgármester milyen hangerővel, hány percen belül leálló szemétszállítással fenyeget. Minderre eddig pont 25 mil­liárddal több közpénz ment el, mintha nem történt volna semmi. Miközben tény, hogy normál esetben még valóban kéne bír­niuk a tartalékokkal.

Vagyis a „vidéknek" éppenséggel kapóra jött a szokás szerint hanyag-önelégült központosító szándék. Az új világban az is sokat számít majd, ki hogy fekszik odafönn. De valószínűleg ez se jelent túl nagy váltást. Csak most már nem a helyi, hanem
a nagybani kamuzást kell támogatni, és országos haveroknak jár az ingyenes szemétszállítás.

Értsék már meg: a főnök ebben se tűri a konkurenciát.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr48814160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tarjányi László 2016.06.20. 22:55:24

Orbánnak vannak hadrafogható Fidesz-tagjai, majd ők hordják a szemetet.
süti beállítások módosítása