CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Tolvajok a csepeli polgármesteri hivatalban?

2011. február 04. 11:46 - Anzágo

 „A gyanú szerint a lopás az után történt, hogy a Csevak Zrt. élére új vezérigazgatót neveztek ki…” (Idézet az önkormányzat honlapjáról)

Csepeliek kérdése: A lopás mellett 2010. október 12. óta mi folyik a fideszes önkormányzat polgármesteri hivatalában?
 
A képünkön papírt lobogtató, fideszes Németh Szilárd polgármester székhelyéről, a Szent Imre téri polgármesteri hivatalból Furcsa lopás a csepeli önkormányzat épületében címmel furcsa tájékoztatást és egy, a szintén a képünkön látható, igazán „mókás” riportfotót tett közzé az önkormányzat megcsonkított honlapja, a csepel.hu. Mi történt?
 
Alig ütötte el az éjfélt a Szent Imre téri templom toronyórája (pontosan 12 perccel múlt nulla óra), amikor az egy hónapra lenullázott, és most is csak csonkán működő csepel.hu két bagoly-huhogás között,  a kísérteties éji homályban a következő hírt repítette világgá:
 
„Rejtélyes körülmények között tűnt el az önkormányzat épületéből két merevlemez
olyan laptopokból, melyeket a választások előtt Szenteczky János Csevak Zrt. vezérigazgató, MSZP-s polgármester-jelölt valamint Kovács Attila, Tóth Mihály polgármester politikai tanácsadója használt. Más, a helyszínen tárolt laptopokból nem tűntek el alkatrészek. Az esetet február elsején fedezték fel, dr. Szeles Gábor jegyző rendőrségi feljelentést tett.
 
Az új, modern laptopokat a Retina projekt keretében vásárolta meg az önkormányzat, és adták át a polgármester politikai munkatársának valamint a Csepeli Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatójának. Közvetlenül a választások előtt a számítógépeket vissza kellett volna vinni – de ezt csak Kovács Attila tette meg. Szenteczky János erre csak külön felszólításra, három hetes késéssel volt hajlandó.
 
A hivatal működőképes állapotban vette át a hordozható számítógépeket, melyekből akkor még nem hiányzott sem a merevlemez, sem a szintén eltűnt memóriakártya. A gyanú szerint a lopás az után történt, hogy a Csevak Zrt. élére új vezérigazgatót neveztek ki, aki átfogó informatikai átvilágítást végzett a cégnél, és biztonsági mentést készített ott talált számítógépek teljes adatállományáról.
 
Az eset azért is furcsa, mert a laptopokat az önkormányzati hivatal épületében, zárt szerverszobában, más számítógépekkel együtt tárolták, és a helyiségbe csak bizonyos emberek léphettek be külön nyilvántartás alapján. Az informatikusok átvizsgálták az összes számítógépet, amit a szerverszobában őriznek, de csak a már említett két laptopból hiányoztak az adatokat tartalmazó merevlemezek.
 
A számítógépek merevlemezéből bizonyos feltételek mellett akkor is visszanyerhető minden korábbi információ és adat, ha letörlik azokat. Ezek után kérdés, vajon miféle információkat tartalmazhattak a merevlemezek, amelyeket titokzatos kezek mindenképpen el akartak tűntetni?
 
A lopással okozott anyagi kár kb. 100.000 forint. Az önkormányzat vezetése úgy döntött, hogy az eset miatt átvilágítják a hivatal biztonsági rendszerét, és egyben lopás gyanúja miatt feljelentést tettek a rendőrségen.
 
Cs. A. - Csepel.hu”
 
Eddig a hír, a többi már a rendőrség dolga.
 
A közönséges földi halandó, különösen, ha csepeli, csak álmélkodik, és kérdez:
 
1. Október 12., a fideszesek hivatal- és Csevak-foglalója óta nem volt idő „bizonyos feltételek mellett” visszanyerni a laptopokról, amit akartak?
 
2. Nem nyerők, hanem lusták a visszanyerők?
 
3. A laptopjaikat határidőre leadóknak van nevük, a „bizonyos feltételek melletti” vizsgálódást vezénylő önkormányzati és Csevak-vezérek nevenincs akárkik vagy netán senkik?
 
4. Az önkormányzat hivatalos portálja, a csepel.hu a Csevak Zrt hűséges Fidesz-katonáját,a Csevak Zrt jelenlegi vezérigazgatóját gyanúsítgatja, amikor a bűnügy kapcsán ezt írja: „A gyanú szerint a lopás az után történt, hogy a Csevak Zrt. élére új vezérigazgatót neveztek ki…” Tényleg?
 
5. Az önkormányzati tájékoztatást lebénító, Németh Szilárd nevével fémjelzett hivatalból a polgármester által gerjesztett balhén és a cirkuszokon kívül ritkán szűrődik ki más hír. Miért?
 
6. A lopás mellett 2010. október 12. óta mi folyik a fideszes önkormányzat polgármesteri hivatalában?

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr192638276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gumi fakanál 2011.02.04. 17:35:57

Mi van, Németh, szorul a hurok és már önbetörésre fanyalodsz? Vagy ennyire béna vagy, hogy megvédeni sem tudod a hivatalt?! Vagy esetleg a volt feleségedről vagy a nyugdíjasok pénzéről volt rajta valami és fostál, hogy kiderül?! Ha van ügy, azért szívsz, ha nincs, azért. Ez öngól zsírfejű gigaorbán.. :o) Csak a szocik puhapöcsűek ahoz, hogy ebbe belenyúljanak. Vagy a Szenteczkyt fogod valamivel... Talán majd a Borka-Szász megfingat. Ő tökös, egyenes, támadhatatlan. A te rémálmod, mangalica...

gumi fakanál 2011.02.04. 17:57:28

Köszi, Csepel Újság! Nekem is az jutott eszembe:
-ki a felelős a gépek őrzéséért?
-ki az új vezér?Van neve?
-milyen alapon végzett bármilyen ellenőrzést és mentést a gépeken-miután megszállta a személyiségzavaros feleséggyilkos utasítására a Csevakot? Ott voltam,mint dolgozó, láttam egy másik (fővárosi) intézményben, hogy csinálták... Mint a nácik. Bevonultak, folyosókat lezárták, munkatársakat kizavarták, gépeket lefoglalták és bejelentették a helyzetet.. :o( Undorító, bagázs.
-feltűnt, hogy a csepel.hu-n csak a csepelpontinfo van megjelölve, mint információforrás?
-a hírforrás írása alapján a tettes egy bizonyos körből kerülhetett ki...
miért tárolnak szerverszobában laptopokat?
és mi a ferde f..t csináltak eddig a felefedezők?
-ha a hülye Szenteczky három héttel később vitte vissza, akkor senki nem ellenőrizte a gépet?Vagy esetleg biztonsági őrnek álcázta magát a jó János(esetleg a Tóth) és úgy lopózott be a szerverszobába? Bár a szerverszoba még mindig jobb , mint a volt kapitány kéglije, ahova a zsírfejű, mirigyarcú hordta a Szilvikét barlangászni... :o) Bár lehet, hogy csak fogyókúrás recepteket cseréltek.. mind a kettőre ráfér..
-Nem az az érdekes, csak a sok agymosott fidesz zombinak, hogy kinek a munkatársa volt ki, hanem az, hogy ki a felelős a kerületért... Ez a görény még erre sem képes, hogy bízzuk rá a kerületünket?

Fideszes Agymosottak Szövetsége Orbán Kör 2011.02.08. 18:52:57

Németh mindenre és mindenkire irigy, aki merev.. :o)
süti beállítások módosítása