CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Régi Rákóczi: Bevégeztetett! Becsapják, átverik a szülőket

2011. április 01. 11:12 - Szerkesztő73

Értesülésünk szerint a fideszes vezetésű XXI. kerületi önkormányzat csütörtök este kimondta a halálos ítéletet Csepel legrégebbi, a 115 évvel ezelőtt megnyílt II. Rákóczi Ferenc Iskola, a Régi Rákóczi felett. A tanárok meg sem mertek szólalni, a szülők érvei leperegtek a fideszes városatyákról, városanyákról. (Úgy tudjuk egyik fideszes képviselő  gyereke sem jár a Régi Rákócziba.) A Lajtha László iskolába "körzetesítik" a Régi Rákóczi "körzetét". Miként az egyik szülő mesélte, Németh Szilárd fideszes polgármester képmutatóan biztosította őket, hogy a szabad iskolaválasztás joga miatt oda írathatják be a gyerekeiket, ahova akarják, miközben a csepeli iskolák, állítólag "felsőbb utasítás" miatt valójában nem fogadják be a Régi Rákóczi diákjait.  Elvileg a kétszáz méterrel távolabb lévő Új Rákócziba, vagyis a mai Karácsony Sándor utcai iskolába is járhatnának a régi rákóczis gyerekek.  A szépséghiba csupán annyi: a Karácsony Sándor utcai intézmény már nem tud több diákot fogadni. Ezt egyenként és együtt is átverésnek nevezik Csepelen. 

Átverés volt Németh Szilárd másik "dobása" is. Ezt egy tanár közölte ma délelőtt. Mint mondotta, a fideszes polgármester sikeresen "etette meg" a publikumot, amikor a szülőket szemérmetlenül arról "biztosította", hogy a Régi Rákóczi épülete közcélokat fog szolgálni továbbra is. Informátorunk szerint ugyanis a sajátos igazság az, hogy valóban közcélokat szolgál majd a volt iskola épülete: úgy tudja, ott rendezik  be a mind jobban terjeszkedő Németh Szilárd-féle polgármesteri hivatal új szárnyát. ELŐZMÉNYEK

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr752790695

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása