CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Téboly, amely átrajzolja Csepel és Budapest térképét - Németh Szilárd csak ezüstérmes

2011. április 28. 11:20 - Anzágo

A budapestiek és ezen belül a csepeliek, továbbá az okmányirodák köztisztviselői megőrülhetnek, a térképészek, valamint a pecsétgyártók meg örülhetnek a fideszes többségű Fővárosi Közgyűlés tegnapi, április 27-i döntésének. E szerint 26 fővárosi utca, tér kap új nevet. Várhatóan évekre és persze új térképekre lesz szükség, hogy Budapest lakói és gyakori vendégei kiigazodjanak a fővárosban. A lakók tízezrei "ingyenesnek" ígért cécóval az okmányirodákra,  cégek a cégbíróságra és a pecsétgyártókhoz zarándokolhatnak százezres kiadások kíséretében. Csepelen a Ságvári Endre utcából Popieluszko utca lesz. További három közterületet neveznek át: Bajáki Ferenc utca helyett Mansfeld Péter utca, Tanácsház utca helyett Károli Gáspár utca, valamint az Áruház tér helyett Görgey Artúr tér szerepel majd a táblákon és a valamikor átrajzolt térképeken. Az átnevezési tébolyt a legnagyobb igyekezet ellenére sem nyerte meg Németh Szilárd, a XXI. kerület fideszes polgármestere, ugyanis a szomszéd vár, vagyis a XXII. kerület régi-új fideszes polgármestere megelőzte a csepeli purifikátort. Míg a XXI. kerületben csak négy, addig Budafokon és Nagytétényben öt utcát keresztelnek át. A csepeliek ezért tovább retteghetnek, milyen új agyament ötlettel próbálja meg visszaszerezni a téboly aranyérmét Németh Szilárd.

Kattintás után az MTI tudósítását olvashatják az utcanév-változtatási tébolyról
 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr622861556

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Jelölés 2011.04.29. 16:03:13

William Thomson örökbecsű művében nagy figyelmet szentel a jelöléseknek. Fontos, hogy a hasonló dolgokat hasonló módon jelöljük (például a számokat kisbetűkkel, a halmazokat kalligrafikus nagybetűkkel), vagy hogy a kisebb dolognak kisebb legyen jele is...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása