CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Pofátlan Fidesz-vezérek totális támadása, provokációja a magyar nyugdíjasok ellen

2011. május 13. 22:01 - Szerkesztő73

 Tudatosan akarja gyarapítani a munkanélküliek és a kiszolgáltatottak számát a Fidesz legújabb agyrémével? Az MSZP szerint a Fidesz totális támadást indít a nyugdíjasok ellen. Olyan fideszes alkotmánymódosító javaslat került fel  az Országgyűlés honlapjára, amely alapján a korengedményes nyugdíjasoktól, az előnyugdíjban, bányásznyugdíjban, szolgálati nyugdíjban, rokkantsági, baleseti rokkantsági nyugdíjban vagy más ilyen ellátásban részesülőktől akár teljes összegben megvonhatják az eddig nekik járó juttatásokat. A fidesz.hu portál erről cinikusan így ír: Az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltését megelőzően folyósított nyugellátás törvényben meghatározottak szerint csökkenthető és szociális ellátássá alakítható, munkavégzésre való képesség esetén megszüntethető - áll abban a javaslatban, amelyet a fideszes Lázár János és Balsai István terjesztett az Országgyűlés elé pénteken.

 Korózs Lajos, az MSZP országos elnökségének tagja pénteki, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint ez az intézkedés támadás a nyugdíjas rendőrök, katonák, határőrök, tűzoltók, bányászok, buszsofőrök, megrokkant munkások és más, nagyon nehéz munkát végző több ezer ember ellen. Az MSZP tiltakozik az újabb korlátozások ellen! Hozzátette: jogállamban még gazdaságpolitikai okból sem lehet a jóhiszeműen szerzett és gyakorolt jogokat sérteni, főként úgy nem, hogy arról előzetesen semmiféle egyeztetés nem történik. Jogállamban ez nem lehetséges, de már senki nem gondolhatja, hogy Magyarországon jogállam van.
 
Ebből balhé lesz…- írta az egyik blogger.
Pár perccel később már jött is a hír: Rendkívüli bizottsági ülést hívott össze Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke azután, hogy Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője és Balsai István fideszes képviselő olyan alkotmánymódosító javaslatot nyújtott be, mellyel csökkenthető vagy akár meg is szüntethető a korhatárnál fiatalabban visszavonult nyugdíjasok ellátása. Kónya Péter elmondta: hétfőn délután egy órakor kezdődik az általa összehívott rendkívüli szakszervezeti bizottsági ülés, ahol döntenek a további lépésekről. Mint mondta, "meghátrálni nem fogunk!". Árok Kornél, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke péntek este közleményt adott ki, melyben azt írja, a tűzoltók értetlenül állnak a beterjesztett törvényjavaslat előtt, amelyet a kormány szakma ellen irányuló provokációjának tekintenek.
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr242902015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása