CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Mire kell 30 millió forint Németh Szilárdnak és társainak?

2011. június 30. 02:36 - Szerkesztő73

Harmincmillió forintot akarnak a saját maguk kényelmére, a polgármesteri hivatal bővítésére fordítani a XXI. kerület fideszes városvezetői. Télen csepeli szülők százait zaklatták fel iskolabezárási ötleteikkel. Akkor balladai homályba burkolták valódi szándékaikat, amelyek a megszüntetésre ítélt, régi Rákóczit, Csepel több mint száz éves iskoláját illették. Nem volt bátorságuk elmondani, hogy mit akarnak, miközben már pontosan tudták, mire készülnek. A kiszűrődő hírek tegnap óta az utolsó szóig igaznak bizonyultak. A vakációig gyermekzsivajtól hangos ódon épületre Németh Szilárd polgármester és Borbély Lénárd alpolgármester vetett szemet. Szándékukat ismét titkolni akarták, de ez most már tragikomédiához vezetett. A mai képviselő-testületi ülésre ugyanis tegnap, az utolsó pillanatban készítettek egy előterjesztést, aminek a címe: Javaslat a "Fut a Csepel-sziget" című rendezvény támogatására. Ha nem egy iskola végnapjairól lenne szó, akkor a hasunkat fognánk a kacagástól, mert a hozzákapcsolódó 194. számúnak jelzett, de valójában 195-ös számú előterjesztés mutatja be, hogy  itt igazán a régi Rákóczi Fidesz-féle bekebelezéséről van szó.
Bár a 195-ös előterjesztés címe még mindig dodonai: „ Javaslat a 2011. évi tartalékkeretből 30 millió Ft felhasználására”, ha beleolvasunk, akkor kiderül, hogy miről van szó. Idézzük: ”… most lehetőség adódott, úgy hogy a hivatal törzs épületével közvetlenül szomszédos épülettömböt, amely ugyanazon a telekingatlanon áll a jövőben a hivatali funkciók gyakorlására hasznosítanánk.” És jön a csúcs, a mindent eláruló határozati javaslat, amiben Borbély Lénárd mint előterjesztő, 30 millió közpénz elköltésével feladatot róna saját főnökére, Németh Szilárd polgármesterre   így:
 
„Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete úgy dönt, hogy a 208661 hrsz-ú telekingatlanon álló polgármesteri hivatal törzsépületével közvetlenül szomszédos úgynevezett régi Rákóczi iskola épülettömböt 2011. július 8. napjával az Oktatási Szolgáltató Intézmény kezeléséből kiveszi és a polgármesteri hivatal kezelésébe adja. A hivatali célra történő igénybe vételével összefüggő költségek fedezetére az önkormányzat 2011. évi költségvetésében általános tartalék soron jóváhagyott összegből 30 millió forintot biztosít. A képviselő-testület felhatalmazza a Polgármestert, hogy a határozat végrehajtásával összefüggő feladatok megvalósítása érdekében a szükséges intézkedéseket tegye meg, szükség esetén a meghatározott összeg mértékéig kötelezettséget vállaljon és a munkálatok elvégzése után a testületet tájékoztassa.
 
Határidő:                              elfogadásra: azonnal
végrehajtásra: 2011. december 31.
Felelős:
Németh Szilárd polgármester
 

Döntés ma este, a 17 órakor kezdődő képviselő-testületi ülésen lesz, egyelőre még szűk körben, vagyis a jelenlegi polgármesteri hivatalban, mert a falbontás a régi Rákóczinál csak akkor kezdődik, ha a fülkeforradalmi kétharmados fideszes képviselő-testület tagjai megnyomták az igen-gombot a fenti határozati javaslatra. Utána már tágulhat a hivatal, dőlhetnek a falak, minden megy. Gombnyomásra… 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr763026244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása