CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Holnap már ne gyere be! – A csepeliek isszák meg a levét

2011. július 18. 10:04 - Szerkesztő73

A csepel.blog.hu cikke:

„A csepeli önkormányzat polgármesteri hivatala hónapok óta belső ellenőrök nélkül működik.

A felelősség – az önkormányzati törvényben is kiemelt munkakörben dolgozók kirúgásért, módjáért és a törvény semmibevételéért –, a polgármestert terheli.” – állítja újabb elemzésében VOX.

Olvasónk írását, mint a korábbiakat is, teljes terjedelmében közöljük:

 
Július 13-án pályázatot írt ki az önkormányzat Polgármesteri Hivatala belső ellenőri munkakör betöltésére. – kezdi írását VOX, majd így folytatja: A honlapon olvasható kiírás szerint július 24-ig lehet jelentkezni, eredményhirdetésre augusztus 24-én kerül sor. A hírben arról nincs szó, hogy a korábbi három belső ellenőrt tavasszal – az áprilisi képviselő-testületi ülés előtt pár héttel –, rúgták ki.
 
Az időpont csak azért érdekes, mert az önkormányzati törvény szerint az előző évi költségvetési zárszámadás testületi tárgyalásakor meg kell tárgyalni az éves belső ellenőri jelentést is. A belső ellenőrök eltávolítása miatt azonban a képviselő-testület áprilisban nem ismerhette meg a
tavalyi költségvetés teljesítéséről szóló beszámolót kiegészítő belső ellenőri tapasztalatokat, a gazdálkodás törvényességének javítására vonatkozó esetleges javaslatokat. Ez viszont már sérti az önkormányzati törvényt, ami a csepeli fülkeforradalmárokat nem érdekelte. Az alkotmányt is átírták! Csak nem képzeljük, hogy ezek után fennakadnak az önkormányzati törvény egyik paragrafusán?
 
Nem tudom, miért éppen a zárszámadás elfogadása előtt váltak meg a belső ellenőröktől, mindenesetre feltételezem: nem az ellenőrökön múlott a mulasztásos törvénysértés létrejötte. Azt is valószínűsítem, hogy elkészítették vagy el tudták volna készíteni az előterjesztést. Mégis felmondtak nekik. Persze tudom, az időpont nem volt véletlen. Ekkor még nem kellett a felmondást indokolni. Ha a testületi ülés után mondanak fel, akkor már – az Alkotmánybíróság döntése értelmében –, a köztisztviselő szemébe kellett volna nézni, s úgy kellett volna megmondani a kirúgás valós indokait. A konfliktust felvállalni emberi, vezetői kötelesség és tisztesség, de nem könnyű. Sokkal könnyebb ezek szerint a hatalmi pozíció, a még érvényes törvény mögé bújva, ridegen közölni: holnap már ne gyere be. Úgy tudom, október óta sok csepeli köztisztviselőnek kellett végig hallgatnia ezt a rövid mondatot. A legutóbbi képviselő-testületi ülésen az MSZP képviselői rá is kérdeztek: a polgármester hivatalba lépése óta milyen személyi változásokat hajtottak végre a Polgármesteri Hivatalban?
 
A felelősség – az önkormányzati törvényben is kiemelt munkakörben dolgozók kirúgásért, módjáért és a törvény semmibevételéért –, a polgármestert terheli. Az sem semmi, hogy az önkormányzat hivatala hónapok óta belső ellenőrök nélkül működik. Majd most rendezik a helyzetet. Mert a fülkeforradalmárok már csak ilyenek. Csatáról csatára mennek előre.
 
A pályázati kiírás szerint szeptembertől már dolgozhat belső ellenőr a hivatalban. Még az is lehet – bár kétlem –, hogy egy ellenőr is elég lesz a korábbi három feladatainak ellátására. A lényeg: legyenek jelentkezők és szakmai hozzáértés alapján szülessen döntés. Mert, ha a politikai elkötelezettség lesz a mérvadó, akkor annak a csepeliek isszák meg a levét.
 
 
vox
 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr53076280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása