CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Rém vagy agyrém?

2011. augusztus 03. 16:10 - Szerkesztő73

Gyászlobogó babazászlóval? Ez lesz a csepeli valóság, vagy Németh Szilárd fideszes polgármester csak a címeres lovát és a csepelieket ugratja?

 A XXI. kerület fülkeforradalmáros vezetői kifogyhatatlanok az ötletekből, ha figyelemelterelésről van szó. Tíz hónapnyi eredménytelenségüket, látszattevékenységüket szeretnék palástolni pótcselekvéssel.Hónapok óta változatlanul a címerezés és a zászlóanyázás a fő sláger a kerületi fülkeforradalmárok körében. Csepel több évszázados címerét és zászlaját már módosították, meglovasították, farkasfogazták. A legutóbbi hírek  alapján egyelőre nehéz eldönteni, hogy legfrissebb kitalálmányukkal a lakosságot csak ugratni akarják, vagy rémisztgetni szeretnék egy jobb sorsra érdemes, újabb zászlós akció túllihegésével:
 
A városházi hivatalos szócső, a csepel.hu sajátságos információval adja tudtul a fideszes vezetők soron következő meglepetését. A hírből megtudhatjuk; hogy a kerületi fülkeforradalmárok újabb csapást mérnek elődeikre. Mert mi volt eddig? Miként a hír közli, idézzük: „Nemzeti, Európai Uniós, és gyászzászlók: eddig ezeket láthattuk az épületek homlokzatain.” A gyakorlott hírolvasónak már ennyi is elég, tudja, hogy ennek a gyászos korszaknak vége lesz hamarosan. És nem téved. Így folytatódik a hír: „A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom azonban kampányt indított azért, hogy az újszülöttek érkezését is lobogókkal jelezzék.” Ez bizony szép kezdeményezés, különösen akkor, ha a kezdeményezők EREDETI szándéka szerint a babazászló kitűzését a szülők, a család választására bízzák. A XXI. kerületi narancsuralmiak azonban még a kezdeményezést propagáló kormányzati szerveken is túl akartak tenni. Sikerült! Azt írja ugyanis a csepel.hu, hogy „Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata is csatlakozott a fenti kezdeményezéshez. Gyermek születésekor kikerül a Polgármesteri Hivatal épületére a napot ábrázoló babazászló a többi lobogó mellé.” Németh Szilárd és társai tehát nem bízzák a választást a választóikra, mert esetleg a sok évszázados hagyomány szerint csak ünnepelnének, poharaznának és nem lobogóznák fel otthonaikat egy kisgyerek megszületésénél. Németh Szilárd és társai ezt nem hagyhatják annyiban. A kezükbe veszik a dolgok irányítását. És a zászlókat. Most a babazászlót. Magasra emelik a polgármesteri hivatalban a babazászlót, és kitűzik, „kikerül a Polgármesteri Hivatal épületére a napot ábrázoló babazászló a többi lobogó mellé”.
 
A babazászló ott fog lengeni a gyászlobogó mellett?! Szin tiszta horror. Mi van még abban a fülkeforradalmi címeres, ötletzsákban? Rém vagy csak néhány további agyrém?
komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr703123089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása