CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nem tetszik a rendszer?!

2011. szeptember 21. 14:00 - Anzágo

Az Egymillióan a magyar sajtószabadságért (Milla) Facebook-csoport október 23-ára ismét a Szabad Sajtó útra várja a demokráciáért tenni akaró állampolgárokat.

A szervezők szerint egyértelművé vált, hogy a külön-külön is rossz törvényekkel Orbán Viktor egy autoriter, velejéig antidemokratikus politikai rendszert épít.

Nem tetszik a rendszer?! címmel a Milla-csoport tagjai demonstrációt hirdettek:

1956-os forradalom a lengyelekkel való szolidaritás-tüntetésből vált a magyar történelem egyik legfontosabb eseményévé – áll a szervezők felhívásában. Akkor, ott az emberek a társadalmi szolidaritás nevében vonultak az utcára, és közben saját szabadságukat is kivívták. Ezeket az értékeket újra és újra meg kell erősíteni. A szabadság védelmében a demokráciáért kiállni, szolidárisnak lenni egymással: ez ma 56 legfontosabb öröksége.

A Nem tetszik a rendszer?! címmel meghirdetett demonstráció az Orbán-rezsimmel szembeni ellenzék tüntetése kíván lenni, ezért a szervezők valamennyi demokratikus ellenzéki párt és mozgalom szimpatizánsait várják a demonstrációra.

Az Egymillióan a magyar sajtószabadságért csoport a médiatörvények elfogadása után négy nagy demonstrációt szervezett a sajtószabadság védelmében, illetve az egyoldalú alkotmányozási folyamat ellen. Március 15-én több mint harmincezren tüntettek a Szabad Sajtó úton a sajtó szabadságát korlátozó médiatörvények ellen.

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr663243425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása