CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Valami nagyon nincs rendben

2011. október 26. 10:38 - Szerkesztő73

Valami nagyon nincs rendben azzal a politikával, amit a Fidesz művel másfél éve. Valami nincs rendben azzal a hatalommal, amelynek retorikája és a nyomában kibontakozó valóság között ekkora szakadék tátong. Valami nincs rendben, ha a lakosság úgy érzi és tapasztalja: hazudnak neki. És kezd nagyon elege lenni. A demokráciának hazudott, mind jobban kiépülő autokratikus hatalomból, az egyéni és közösségi autonómia felszámolásából, az új pártállami erőszakból, az orbáni forradalom Európát, az európai értékeket mind távolabb taszító gyakorlatából.

Nem öröm látni, hogy megint az utcára kell vonulni, azért, amit az egyik szónok október 23-án a Nem tetszik a rendszer című kormányellenes tüntetésen úgy fogalmazott: olyan rendszerben szeretnénk élni, ahol a szabadság és a demokrácia nemcsak a polgároknak, hanem a hatalomnak is eszménye. Nem öröm utcára vonulni. Muszáj. Ha valaki az öt évvel ezelőtti őrjöngő nemekre gondol, akár a jövőt is láthatja e békés, de erős muszájban. (nol.hu)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr963330791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása