CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Leleplezték Orbánt Viktort is, aki lopta a dakota bölcsességeket

2012. január 30. 14:03 - csú

A hírt a Hírcsárdából szereztük: Schmitt Pál botránya után újabb plágium-ügy van a láthatáron: Orbán Viktor vélhetően egy német szerzőtől lopta a dakota közmondásokat.

Orbán Viktor a szerző és az idézett mű megjelölése nélkül használta azokat a dakota közmondásokat, amelyeket most találtak meg egy német szerző, bizonyos Karl May műveiben.

A miniszterelnök elismerte ugyan a plágiumot, de hozzátette, hogy tudomása szerint Karl May sem maga találta ki ezeket a bölcsességeket, hanem az apacsoktól lopta, akik távolabbi rokonaiktól, a ripacs indiánoktól hallották, akik Old Shatterhandtól, aki a dakotáktól, akik viszont Victor Hugonál olvasták a legtöbbjét. Forrás: Hírcsárda, Jáger Jóska

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr313976928

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Keveset fialtak tavaly Orbán könyvei 2012.02.01. 14:36:04

Nem módosult jelentősen az elmúlt egy évben Orbán Viktor kormányfő vagyoni helyzete, könyvkiadásból származó bevétele azonban megcsappant. Gyurcsánynak rosszabbul fizetett az Altus, Vona Gábor azonban törlesztette diákhitelét. Íme, a pártelnökök és frakci…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása