CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Rendkívüli hideg elleni védelem csepeli hajléktalanoknak, egyedül élőknek, fűtési gondokkal küzdőknek

2012. január 31. 11:40 - csú

A KRÍZIS TELEFONSZÁM0620-518-9150 ÉJJEL-NAPPAL HÍVHATÓ

A csepeli önkormányzat a rendkívüli hideg miatt – annak megszűnéséig – 2012. február 2-től ideiglenes éjjel-nappali melegedőt nyit az Ady Endre út – Védgát utca sarkán álló, korábbi hajléktalan szálló helyén (Ady Endre u. 62-64., bejárat a Védgát utca felől). Az éjjel-nappali melegedő csak a rendkívüli helyzet idején tart nyitva, de nyitva tartása addig 24 órás lesz. A már meglévő csepeli melegedők és hajléktalanszállók működése emellett is folyamatos marad. Ezek elérhetősége: Központi út 55-59. (fenntartó: Magyar Vöröskereszt), Déli út 14. (fenntartó: Baptista Szeretetszolgálat).

A rendőrség és a közterület-felügyelet január 31-től, amíg a rendkívüli időjárási helyzet tart, együttes és fokozott járőrszolgálatot tart azokon a területeken, ahol hajléktalanok élnek. Feladatuk a hajléktalanok tájékoztatása és segítése.

Az önkormányzat február 2-től rendkívüli meleg étkezési lehetőséget is biztosít a hideg időjárásnak kitett embereknek. A melegétel-osztás az Ady Endre út – Védgát utca sarkán álló ideiglenes melegedőn, valamint a Csepeli úton, a temető mögötti üres területen lesz (12-14 óra között).

A szociális szolgálat munkatársai fokozott figyelemmel kísérik az egyedül és a fűtési nehézségekkel élők helyzetét.

A Védelmi Bizottság arra kér minden segítőkész csepeli polgárt, hogy fokozottan figyeljenek idősebb vagy mozgásukban korlátozott szomszédjaikra, rokonaikra, segítsenek nekik a bevásárlásban, mozgásukban, a fűtés biztosításában, a házuk előtti járdaszakasz síkosság-mentesítésben. Kérjük, hogy fokozottan figyeljenek a hidegnek kitett magatehetetlen emberekre: most egy rosszullét vagy ittasság is okozhat halálos kihűlést vagy súlyos fagyási sérüléseket!

A Védelmi Bizottság arra kéri a csepeli polgárokat, hogy a Csepeli Szociális Szolgálat által működtetett 061-278-0810-es telefonszámon vagy a 0620-518-9150-es éjjel-nappali krízis-telefonszámon jelezzék, amennyiben olyan szomszédokról, ismerősökről tudnak, akiknek nem megoldott a fűtés, a mindennapi meleg étel biztosítása, nem fűtik a lakásukat vagy bármilyen más okból veszélyezteti őket a rendkívüli hideg időjárás.

A Csepeli Szociális Szolgálat ezen túl is várja önkéntesek jelentkezését a fent megadott telefonszámokon.

Az utak, járdák síkosság- és hómentesítése a hét végén várható havazások miatt szintén fontos feladat. A közterületek tisztítása a FŐKEFE feladata, de az intézmények és magánházak, társasházak környékén a járda megtisztítása a tulajdonosok kötelessége. Ennek a kötelességnek az elmulasztása súlyos balesetekhez vezethet, ezért az önkormányzat munkatársai ezt is ellenőrizni fogják.

 

Budapest, 2012. január 31.

Németh Szilárd

Elnök

Csepeli Védelmi Bizottság

A fenti intézkedéseket tartalmazó közlemény a héten várható rendkívüli időjárási helyzet miatt a Németh Szilárd polgármester vezetésével összeült  Csepeli Védelmi Bizottság január 31-i ülése után az önkormányzat csepel.hu című hírportálján jelent meg. 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr24030554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csú 2012.01.31. 12:26:27

SEGÍTSEN MINDENKI, AKINEK LEHETŐSÉGE VAN RÁ!!!!
süti beállítások módosítása