CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Az árulkodó Rekviem

2012. október 14. 00:06 - csú

Csepel Művek-4_1.PNGAz egykori Csepel Vas- és Fémművekről Az árulkodó Rekviem címmel jelent meg album. 

A kötet egyik szerzője a ma már Szekszárdon élő, de Csepelen született, és élete első negyedszázadát ott töltő költő, Kis Pál István, aki ifjúkori barátjával, a régebben szintén a budapesti városrészen élő Tamási Gábor fényképésszel együtt jegyzi a könyvet. Az album képei a jelenről árulkodnak, a szövegek a múltat idézik, a versbetétek pedig a szövegalkotó érzelmeit fejezik ki – jellemezte a közös művet Kis Pál István.

A két alkotó 35 év elteltével járta be újra ipartelepet, és ahogy a költő-tanár fogalmazott, megrendítő élmény volt viszontlátni az egykor családok sokaságának megélhetést biztosító, mostanra azonban régi önmagát csak nyomokban idéző gyárat. Tamási Gábor gyárvárosról készült képei a régi barát németre is fordított verseivel kísérve két évnyi előkészítő munka után tavaly mutatkoztak be több németországi kiállításon, és a szerzőpáros azok sikerén felbuzdulva döntött az album megjelentetésén.

Az első száz kötet nyomtatását saját ráfordítással tudták megoldani, a továbbiakhoz pedig a XXI. kerület Csepel önkormányzata nyújtott támogatást. A Rekviem kiállításként is látható lesz még több helyen. (TEOL.HU)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr254847819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása