CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Nácizmus elleni demonstráció vasárnap 15 órától a Parlamentnél

2012. december 01. 11:38 - csú

Nem-nácik ellen.JPGRogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője, Mesterházy Attila, az MSZP vezetője és Bajnai Gordon volt miniszterelnök, a bejegyzés alatt álló Haza és Haladás Egyesület első embere is felszólal azon a vasárnapi demonstráción, amelyet a jobbikos Gyöngyösi Márton hétfői antiszemita kijelentése elleni fellépésül kezdeményezett a Facebookon a Mindannyian Együtt Jeruzsálemért Alapítvány. Szakszervezetek, civil tömörülések és egyházak is csatlakoztak a vasárnapi neonácizmus elleni tüntetéshez(A demonstrációt élő, egyenes adásban közvetíti vasárnap 14 óra 45 perctől az ATV és  a Klubrádió.) 

A Tömegtüntetés a nácizmus ellen címmel a Kossuth térre meghirdetett eseményt - a közösségi oldalon olvasható információk szerint - a szervezet kezdeményezésére a Mazsihisz, a Hit Gyülekezete és az Élet Menete Alapítvány szervezi.    

A jobbikos Gyöngyösi Márton hétfőn elhangzott - az államfő, a kormány, pártok és civil szervezetek elítélő reakcióit kiváltó - azonnali kérdésében annak felmérését szorgalmazta, hogy "az itt élő, és különösen a magyar Országgyűlésben és a magyar kormányban hány olyan zsidó származású ember van, aki bizonyos nemzetbiztonsági kockázatot jelent Magyarország számára".   

"A kirekesztés elleni következetes fellépés minden demokrata és minden tisztességes ember számára erkölcsi parancs" - közölte a demonstrációhoz való csatlakozását jelezve az Együtt 2014 Választói Mozgalom csütörtökön az MTI-vel.

A Mindannyian Együtt Jeruzsálemért Alapítvány által szervezett vasárnapi tüntetés soha nem látott széles összefogáshoz vezetett Magyarországon. A politikai paletta három különböző oldaláról, a közvélemény-kutatási adatok szerint a három leginkább támogatott politikai erő képviselői szólalnak fel a szélsőjobb ellen a Kossuth téren. A Fidesz részéről Rogán Antal frakcióvezető, Belváros polgármestere fog beszédet mondani, az MSZP részéről Mesterházy Attila pártelnök, az Együtt 2014 mozgalom részéről pedig Bajnai Gordon volt miniszterelnök, a Haza és Haladás  egyesület elnöke szólal fel. Beszédet mond Ungvári Tamás, a Mindannyian Együtt Jeruzsálemért Alapítvány kuratóriumi elnöke is. 

A szervezők mellett kifejezte részvételi szándékát a többi között az Együtt 2014 Mozgalom, az egyik legnagyobb magyarországi szakszervezet, a Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége (MSZOSZ), a Raoul Wallenberg Egyesület, a Nyugdíjasok Országos Képviselete, a Nyugdíjasok Országos Szövetsége, az Országos Örmény Önkormányzat, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség, a Magyarországi Krisna-tudatú Hívők Közössége, a Népszava napilap, Szenczy Sándor, baptista lelkipásztor, a Szövetségben, Együtt Magyarországért Párt, a Magyar Nők Szövetsége, a Magyar Antifasiszta Liga, a MEASZ Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége – Összefogás a Demokráciáért, a Nemzeti Kör, a Baloldali Jövő Fórum, az Izraeli Kulturális Intézet, a Magyar zsidó Kulturális Egyesület, a Radnóti Miklós Antirasszista Díj Alapítvány, a B’nai B’rith Budapesti Szervezete, a Magyar-Izraeli Baráti Társaságok Országos Szövetsége, a Kék szalaggal a demokráciánkért civil mozgalom, Nádas Tamás műrepülő világbajnok és a Roma-Magyar Kézfogás Alapítvány, valamint a Jövőképp! Egyesület.

A tüntetésen fellép Hernádi Judit Jászai Mari-díjas színművész és Somló Tamás  is, a rendezvény moderátora Bombera Krisztina lesz.

Az ATV, valamint a Klubrádió vasárnap 14.45-től élő közvetítést ad a rendezvényről!
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr14941110

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása