CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Celebbel támogatott disznóság

2012. december 07. 10:13 - csú

Megszorítás-1_3.PNGA VÁLSÁGNAK VÉGE. 2013 AZ ÖN ÉVE! Igen, ez a két mondat olvasható a nemzet kormánya óriásplakátján. A mondatokat Kovács István, ismert becenevén Koko, lájkolja, két kézzel, széles vigyorral. Nem tudom, hányan látták Csepelen ezt a disznóságot. Nem tudom, hány csepelinek nyílt ki zsebében a bicska, látva a szöveg mellett vidáman nevető volt olimpiai bajnokot. Nem tudom, hányan küldték el magukban melegebb éghajlatra, megjegyezve: ez is mindenre kapható lett. Nem tudom, hányan kérdeznék meg tőle: Koko, hova süllyedtél? Ennyire kell a pénz? Vagy, Te elhiszed ezt a hazugságot? Ha igen, akkor az baj, ha meg nem, az még nagyobb. Mert ez

SZÍNTISZTA HAZUGSÁG!

Hazugság, amit sajnos milliók cáfolhatnak. Bizonyítsam? Szerintem a csepeliek többségének nem kell. Sokukat – közöttük fiatalok százait –, tett  munkanélkülivé a válság. Sorra adják, illetve adnák el lakásukat, mert nem tudják fenntartani. Sok ezren remegve mennek be, nap, mint nap munkahelyükre – remélve, hogy nem rúgják ki őket, s holnap is lesz munkájuk.  Csepeli magánszemélyek közel félmilliárddal tartoznak az önkormányzatnak, s ugyanannyival a csepeli gazdasági társaságok. 

De Csepelen túl is, sok-sok tény bizonyítja az állítás valótlanságát. Például néhány, a napokban megjelent hírcím, az írott és elektromos média világából:

> Leállt a Dunaferr Lőrinci Meleghengerműve;

> Csúnyán visszaestek idén a beruházások;

> Több adót fizetünk jövőre, mint kormányváltáskor;

> 2013 a csőd éve lesz, célkeresztben a nyugdíjak;

> Elszegényedőben Magyarország harmada.

Ez utóbbi című írás december 3-án jelent meg az index.hu-n, és az Eurostat adatain alapul. Az európai tényeket feldolgozó kutatók szerint 2011-ben a magyar népesség 31 százalékát, vagyis megközelítőleg 3,1 millió embert fenyegetett az elszegényedés vagy a szociális leszakadás veszélye. Ez az arány 2008-ban 28,2 %, 2010-ben 29,9 % volt, s a KSH napokban közzétett adatai szerint, idén  megközelítettük a négy milliót. Ugyanott állunk, mint a görögök, s nálunk lejjebb már csak litvánok, lettek, románok és végül a bolgárok vannak.

A mindannyiunk számára nyilvánvaló hazugságot végül, az Orbán kormány egy tagjának, napokban elhangzott brüsszeli nyilatkozatával cáfolom, amely az index.hu-n volt olvasható: A válság még nem ért véget, sokat kell tenni a kilábalásért…” Az idézet Cséfalvay Zoltántól való, aki a Nemzetgazdasági Minisztérium stratégiai államtitkára. Nem is értem. A kormány egy tagja saját kormányát, illetve annak politikai üzenetét tartalmazó reklámját „hazudtolja meg”. Igaz, nem itthon. Brüsszelben. Fantasztikus. Lehet, hogy véletlenül elszólta magát? Még államtitkár? Mindegy. Neki hiszek. A válságnak nincs vége, és 2013 még nem a mi évünk. A folytatódó hazugságoké. Sajnos.

V O X

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr794952578

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása