CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Semmit, rólunk, nélkülünk! Radikalizálódó diák-követelések

2012. december 18. 10:56 - csú

Miközben a csepeli diákok az Orbán-kormány átverési trükkjei ellen tüntetnek, a XXI. kerület jelenlegi fideszes városvezetőinek hivatalos szócsövében, a csepel.hu - n Bayer Zsolt szítja a gyűlöletet. A kerület fura urai nem hajlandók tudomásul venni az itt élő diákok követeléseit, és nem hajlandók hírt  adni róla. E közben  a fővárosban és országszerte szakad a cérna a diákoknál, most már nem csak diáksztrájkra, hanem széles körű, általános sztrájkra mozgósítanak. Barabás Richárd, a Hallgatói Hálózat tagja a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában elmondta, azért radikalizálódik a tüntetéssorozat, mert a kormány egyáltalán nem hajlandó érdemben tárgyalni, csak látszattárgyalásokban gondolkodik, önmagukat folyton meghazudtolják, teljesen komolytalanok, politikai időhúzásra játszanak és csak azzal törődnek, hogy minimalizálják a veszteségeiket. 

A diákok ajánlást készítenek és azt eljuttatják azokhoz a szervezetekhez, intézményekhez, gimnáziumokhoz, akiket szeretnének mozgósítani a holnapi sztrájkra. A diákok addig nem tágítanak, amíg a korábban megfogalmazott hat pont mentén nem lesznek érdemi reformok. Ha nem lesz eredmény, "megpróbálnak odalépni" - fogalmazott Barabás Richárd.

Az oktatási kormányzat és a diákok közti mai tárgyalásokkal kapcsolatban azt mondta, nem érti, miről lehetne még beszélni, miután a parlament tegnap késő este elfogadta a keretszámok eltörlését. Ráadásul a törvény ugyanaz, amit korábban is terveztek elfogadni, csak nem használják a keretszám kifejezést.
A megszavazott törvény szerint a jövőben nem az egyetemek, hanem a miniszter húzza meg a ponthatárokat, ráadásul időkorlátja sincs ennek a döntésnek, tehát akár egy nappal a kihirdetés előtt is dönthet a számokról – hívta fel a figyelmet Barabás Richárd. (CSÚ és Klubrádió)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr44971241

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magánzó és kamikáze 2012.12.18. 12:10:02

OV most szembetalálta magát egy olyan tükörrel, ami elöl nem tud csak úgy ellépni.
Esetleg egy "Térdre! Imához!"? (copiright OV)
süti beállítások módosítása