CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Aki ezt olvassa, az túlélő...

2012. december 22. 00:02 - csú

Világvége-2012.jpgVilágszerte megünnepelték a "világvégét". Maja romoknál, dél-mexikói szent helyeken, Sztálin moszkvai bunkerénél és a délnyugat-franciaországi Bugarach faluban gyülekezve várták a világvégehívők a megmentésükre érkező földönkívülieket, vagy legalábbis valamilyen, az apokalipszis hangulatához illő rendkívüli eseményt.

A hajnal azonban lassan véget ért Mexikóban és békésen zajlott a reggel Franciaországban is, ahol a stratégiailag fontos helyszínekre kiérkező újságírók tömegei jócskán meghaladták a megváltásra váró emberek számát. Az elmúlt napokban tömeges öngyilkosságokkal, áramkimaradásokkal és a Föld felé száguldó, ám ez idáig láthatatlan bolygóval való összeütközéssel kapcsolatos hírek terjedtek az interneten.

A tudósok, kutatók és modern maják eközben minden erejükkel azon voltak, hogy elhessegessék az apokalipszis gondolatát, amely azon alapult, hogy december 21-én véget ér a maja kalendárium egy csaknem négyszáz éves ciklusa, ám mint arra korábban már rámutattak a szakemberek, ezzel egy időben egy új ciklus kezdődött. A különböző elméleteknek azonban nem lehetett gátat szabni, így a hatóságoknak bőven akadt dolguk világszerte. 
Kínában korábban mintegy száz embert kellett őrizetbe venni világvége-jóslatok terjesztéséért, míg az argentin hatóságok kénytelen voltak lezárni egy, az ufómegfigyelők körében népszerű hegyet, miután tömeges öngyilkossággal kapcsolatos hírek kaptak lábra - adta hírül a The Daily Telegraph. 

A délnyugat-franciaországi Bugarach polgármestere személyesen kérte meg a fanatikusokat, hogy maradjanak távol a falutól. A helyi rendőrök két bulit is felszámoltak a közelben és sokakat visszatartottak az 1230 méteres hegycsúcs meghódításától. Ezalatt Nagy-Britanniában több százan gyűltek össze a Stonehenge-nél, hogy megünnepeljék a jeles napot, amely épp egybeesett a téli napfordulóval. (MTI)

Szólj hozzá!
Címkék: üzlet bulvár maja

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr604976845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása