CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

KI TUD RÓLA?

2013. január 27. 05:55 - csú

Kérdőjeles-2_3.jpgKi tüntette el Csepelről a Kolonics-érdemérmet?

Mindig szerettem a sportot, tiszteltem a sportolókat, ezért nagy örömmel olvastam a hírt, miszerint „Kolonicsról nevezték el a csepeli víziközpontot”.  Három dolog miatt különösen.

     Az egyik, természetesen maga Kolonics György, a háromszoros Európa-, tizenötszörös világ- és kétszeres olimpia-bajnok, Csepel Díszpolgára. Kolonics, akinek 2008-ban bekövetkezett hírtelen halálát, velem együtt, sok ezer csepeli gyászolta meg. Sokáig nem felejtjük sportolói, emberi nagyságát, példamutatását.

     Örömöm másik oka, hogy a kerületben lévő Gubacsi Szabadidős Vízi Turisztikai Központ viseli ezután a nagyszerű sportoló nevét. A Magyar Kajak-Kenu Szövetség méltóbb nevet és helyet nem találhatott. Mi pedig mostantól kezdve büszkén mondhatjuk, ismét gazdagabbak lettünk: Csepelen van a Kolonics György Vízisport Központ.

     Végül örültem, mert a névtáblát Kolonics szülei, korábbi csapattársai és több neves személyiség jelenlétében, egykori edzője, Ludasi Róbert avathatta fel. Egy nevet azonban nem találtam a felsorolt notabilitások között. Németh Szilárd polgármester nevét. Pediglen éppen a mai polgármester úr javasolta – ismereteim szerint még sporttanácsnokként, valamikor 2009-ben –, az akkori testületnek a Kolonics György Sport Érdemérem létrehozását. Azt az érdemérmet, amit először 2010. június 4-én Kolonics György születésnapján adott át az akkori polgármester, éppen Ludasi Róbertnek.

     Hogy Németh Szilárd miért nem vett részt a névadó ünnepségen? Nem tudom. Azt viszont igen, hogy megválasztását követően azonnal elfelejtődött a Kolonics György Sport Érdemérem. Azt is, hogy ezzel együtt a polgármesternek ott kellett volna lennie.

 

V O X

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr855044567

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása