CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Ideges a fiú! Mi lesz itt? Ábel Attila beperli Ábel Attilát?

2013. február 03. 05:55 - csú

Ábel-kettős.pngIgen. Ideges a fiú! Hogy melyik? Hát ez az Ábel Attila gyerek – mondta egyik ismerősöm. Mitől és mi bántja? – kérdeztem vissza. A kritika, hangzott el a szűkszavú válasz, ami így folytatódott: olvasd el a legutóbbi közleményét, azt’ majd megtudod. Elolvastam. Megtudtam. Tényleg ideges a fiú! Csak azt nem tudtam meg, hogy miért. Megpróbálom megmagyarázni értetlenségem okát.

A csepel.hu önkormányzati fórumon megjelent egy közlemény. Rögtön a végére is „lapoztam”, látom, aláírója: Ábel Attila alpolgármester Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata. Hűha, de hivatalos a fiú! Na, akkor most nézzük a tartalmat! Miről is van szó?

Szenteczky János, önkormányzati képviselő, MSZP frakcióvezető saját blogján, „az elmúlt hetekben a sajtóban számos, akár félreértésre is okot adó híresztelés” – re hivatkozva öt kérdést tett fel a polgármesternek és a jegyzőnek /szenteczky.hu/. Ábel Attila alpolgármester úr minden bizonnyal nagyon ideges lett, azonnal felforrt az epéje. Hogy miért? Hiszen nem is őt kérdezték! Ráadásul csak kérdésekről van szó, amit meg lehet, sőt meg kell válaszolni. Alighanem ő többet látott benne. Rátörhetett az üldözési mánia is. (Megjegyzem, egy haveromnál is láttam már ilyet, kérdeztem is tőle: mi van? Félsz, aggódsz?.) Mindenesetre, olvashatjuk, Ábel alpolgármester nem hagyta szó nélkül az ügyet. Így füstölgött magában: álljon már meg a menet! Ez a szoci még kérdezni is mer? Ráadásul szeretve rettegett Főnökétől? Majd ad ő olyat a kérdezőnek, hogy nem teszi zsebre. Rögtön tollat is ragadott, sűrű, ármánnyal telített sötét tintába mártotta, s már neki is kezdett. Csakúgy ömlött belőle. Kijött minden. Kész is lett. Mármint az írással. Azonnal feltette a honlapra. Lássa a főnök, hogy van még, aki megvédi.

Gondolom pihent egy keveset. Megnyugodott. Talán még dolgozott is valamit. Lehet, hogy találkozott a Főnökkel is, aki nem szólt, csak hümmögött és csóválta a fejét. Erre ismét ideges lett, talán már remegett is. Félelmében. Elégedetlen a Főnök! Bezárkózott. Átolvasta a megjelent „Közlemény:…” – t. Igaza van a Polgármester Úrnak! Átült a csepel.infós székébe, s készített magával egy riportot. Ez már jobb lesz – mondhatta magában. Megjelentette a fülkeforradalmi párt általa irányított, teljesen civil, szűk baráti kör által működtetett blogján, majd az önkormányzati honlapon is. Most már végképp megnyugodott. „Lukra” futtatta a szocikat!

Rögtön meg is sajnáltam. Mennyit kell dolgoznia, idegeskednie. Szinte semmiért. Mert mi az havi több mint 560 ezer, meg a teljesen ingyen, korlátlan használatra biztosított személygépkocsi, amivel ő és családja oda megy ahova akar? Ráadásul jutalmat sem kap. Nem éri meg. Csoda, hogy bírja. Különösen akkor, amikor ilyen, a „Ron Werber MSZP-s gyűlöletkampány” által irányított szemtelen kérdéseket kell „megválaszolni”. Amikor senkitől nem kap útmutatást egy épkézláb, a konkrét kérdésre válaszoló egyértelmű érvet, érveket. Amikor már a Főnök is menekül a kérdések elől. Amikor kénytelen saját és politikustársai két és fél éve hangoztatott, betanult mondatait ismételni, miközben tudja, hogy barátai, ismerősei is unják már az ezerszer hallott mondatokat. Így például 2010 októbere óta kell szajkóznia, hogy mennyit osztogattak el 10 év alatt a szocik jutalmakra.

Nem is csodálom, hogy ideges a fiú. Valószínűleg ezért sem válaszolt a feltett kérdésekre. Viszont bizonyította feltétlen hűségét pártja és Főnöke iránt. Úgy látszik a Fideszben és a Csepeli Önkormányzat vezetésében ez a fontos.

Utóirat:

Miután befejeztem az írást, észrevettem, hogy újabb cikk jelent meg a csepel.hu-n a szocik Csepelen felvett jutalmairól. Ebben lényegében az előző két – Ábel Attila által írt –, cikkben közöltek ismétlődnek. Több mondatot szó szerint tőle vett át az ismeretlen szerző. Úgy látszik már ő is ideges. Hát még Ábel alpolgármester a plagizálásért, szellemi termékének ellopásáért vagyis az illegális másolásért…Idegeskedés helyett javaslom Ábel úrnak: indítson polgári pert plagizálás miatt, a csepel.hu ellen. Annak is ő az atyamestere. Csak össze ne vesszen Ábel az Ábellel!

V O X

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr485058583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása