CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Aljas provokáció: zsidózó matricák az ELTE professzorainak, tiltakozók

2013. március 14. 18:23 - csú

Zsidózó matricák.PNG

"Zsidók! Az egyetem a miénk, nem a tiétek! Üdvözlettel: a magyar hallgatók..." Ilyen matricákat helyeztek el ismeretlenek az ELTE BTK egyik folyósóján, két tanári iroda névtábláján is. Erről az intézmény egyik oktatója posztolt Facebookon képeket. A poszt aláírásából az is kiderült, hogy Heller Ágnes irodája mellett hasonló matricát kapott György Péter intézményigazgató névtáblája is. Fábri György, az ELTE rektorhelyettese és szóvivője az Indextől értesült az esetről. Rövid tájékozódás után azt közölte: az ELTE dékánja az eset miatt értesítette a Nemzeti Nyomozó Irodát.

 A rektorhelyettes szerint aljas provokáció történt. "Ilyen fokú ízléstelenség teljesen idegen az egyetem szellemiségétől, ez minden emberi színvonal alatt van, sajnálatra méltónak tartom, hogy valakik ezzel szórakoznak" - mondta Fábri György. A szóvivő hangsúlyozta, hogy az ELTE vezetése már a HÖK-listák nyilvánosságra kerülésekor egyértelműen kinyilvánította, hogy mélységesen elítélnek minden származásra utaló, vallási, nemi, világnézeti, ideológiai vagy más identitásbeli alapon történő megkülönböztetést vagy erre irányuló szándékot.

"Mi, az ELTE BTK Művészetelméleti és Médiakutatási Intézet jelenlegi és volt hallgatói fel vagyunk háborodva attól, ami ma reggel az Intézetünkben történt. Elítéljük az oktatók és hallgatók vallási, etnikai, nemi vagy másfajta megkülönböztetését. A feliratok nem csak tanáraink, hanem az Intézet közösségének méltóságát is megsértették. Üdvözöljük, hogy Dezső Tamás dékán feljelentést tett az ügyben. Az ELTE BTK Művészetelméleti és Médiakutatási Intézetének jelenlegi és volt hallgatói" - zárul a közlemény, amelyhez az első néhány percben máris több tucatnyian csatlakoztak."

(Forrás: index.hu)   

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr725135032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása