CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Rá se bagóznak a trafikos lebukásra Polgármester úr! Miért hazudott?

2013. május 10. 18:46 - csú

Trafik-Szekszárd.PNGSzekszárd fideszes polgármesterét több újságíró arról kérdezte, miért hazudott korábban? Szerinte neki és párttársainak nem volt befolyása a városi trafikpályázatok eredményére. Horváth István állítja, hogy csak egy spontán beszélgetésen került szóba, ki kapjon trafikot, de ez nem befolyásolta a Nemzeti Dohánykereskedelmi Zrt. döntését. A beszélgetésről készült felvétel és a pályázat eredménye ellentmond ennek.

Nem kíván lemondani Szekszárd polgármestere és a városi közgyűlés Fidesz-frakciójának egyik tagja se amiatt, hogy a fideszesek beszélgetéséről készült hangfelvétel egyértelműen arról tanúskodik: a tolnai megyeszékhelyen a kormánypárti képviselők döntötték el, ki nyerjen a trafikpályázaton.

Horváth István pénteken sajtótájékoztatót hívott össze, s azon azt mondta, volt ugyan egy beszélgetés a pályázatokról, ám a Fidesz-frakciónak nem volt befolyása a tender kiértékelésére. Horváth úgy véli, neki és frakciótársainak az a dolga, hogy tudjanak mindenről, ami a városban történik. Ez a trafikokról szóló beszélgetés is azt szolgálta, hogy képben legyenek a városatyák, mindamellett nem tudták és nem is akarták befolyásolni a Nemzeti Dohánykereskedő Zrt. döntését.

Ismert, hogy a trafikbotrányt Hadházy Ákos fideszes szekszárdi képviselő robbantotta ki, amikor azt nyilatkozta, párttársai egyeztettek arról, ki kapjon trafikot a városban. Horváth István akkor cáfolta, hogy lett volna ilyen egyeztetés. Azóta előkerült egy hangfelvétel, amely Hadházyt igazolja. Horváth Istvánt emiatt több újságíró arról kérdezte, miért hazudott korábban? A polgármester úgy védekezett, hogy nem volt igazi egyeztetés, csak spontán beszélgetés, egyébként meg a sajtó csúsztatása okozta a botrányt. Hogy a csúsztatás miben állt, azt nem fejtette ki.

Arra a felvetésre, hogy a pályázaton mégiscsak azok nyertek, akiket az egyeztetésen a polgármester támogatott, Horváth István újból csak azt mondta, nem tudta befolyásolni a döntéshozókat.

Tudósítónk arról faggatta Horváth Istvánt: miképp kell akkor értelmezni azt a kijelentést, hogy „az elkötelezett jobboldaliak nyerjenek”, ne a szocik, és az se nyerjen, aki kevés kopogtatócédulát hozott a Fidesznek, pedig a párt révén sok megrendelést kapott. A polgármester erre azt felelte, a várost hét éve vette át a Fidesz, s akkor Szekszárd romokban volt, azóta viszont sokat fejlődött, ezért érthető, ha ő nem bízik a szocialista vállalkozókban. Majd újra hozzátette: nem volt befolyása a döntésre.

Szekszárdon egyébként megszólítottunk több tucat embert, hogy miképp vélekednek a trafikbotrányról. Kivétel nélkül mindenki azt mondta, biztos abban, hogy a helyi kormánypárti képviselők befolyásolták a trafikok odaítéléséről szóló döntéseket. Mint arról írtunk, több, Fideszhez közeli vállalkozó nyert, így például a polgármester testvére, Fajszi Lajos fideszes képviselő és testvére pedig öt trafikot nyithat a megyében.

UNGÁR TAMÁS 

Népszabadság, nol.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr285294176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása