CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Számoljunk együtt...!

2013. június 08. 03:33 - csú

Tóth Zoltán.JPGA demokratikus ellenzék csepeli és soroksári szervezetei közös fórumot tartottak  a Csepeli Munkásotthonban, melynek meghívott előadója dr. Tóth Zoltán, választási és közigazgatási szakértő volt. A rendezvény címe „Számoljunk együtt... 2014" volt. Ez a rendezvény egy négy részes sorozat első eseménye, mind a négy itt lesz Csepelen, s valamennyiről felvétel készül. A második rész mintegy két hónap múlva következik, ugyanitt - írja tudósításában Csepel és Soroksár új hírportálja, a HÍRKOMP.

A rendezvénytermet megtöltő közönséget – melynek soraiban láthattuk az MSZP és a Demokratikus Koalíció, valamint a Szolidaritás helyi vezetőit, és Csepel előző polgármesterét is – dr. Avarkeszi Dezső, Csepel korábbi országgyűlési képviselője köszöntötte, majd átadta a szót az előadónak.

Dr. Tóth Zoltán bemutatkozásként elmondta, hogy a baloldal és a demokrácia melletti elkötelezettsége révén indította el kezdeményezését, amely „Számoljunk együtt… 2014” címmel, a választásokra történő felkészülés érdekében született. A cél, hogy minden olyan demokratikus párt, amely jelölteket akar indítani, 2-2 embert delegáljon valamennyi szavazókörbe.

A tisztánlátás érdekében az előadó egészen a rendszerváltásig pillantott vissza, a választási törvény születésére, 22 éves alkalmazására, s annak nem korrigált hibáira. Majd a választási intézményrendszer nemzetközi körképét vázolta fel, s végül a jelenlegi választási törvényről és a 2014-es választásokról szólt. Javasolta az előválasztás bevezetését is, amelyet az európai baloldali pártok a közelmúltban nagy sikerrel alkalmaztak.

  Dr. Tóth Zoltán zárógondolata így hangzott: a harminc másodperces ütős reklámspotok helyett kicsit több kell – elgondolkodni sorsunk felett! Mi már az unokáink karrierjét szeretnénk építeni…

A tudósítás részlete, telje szövegét a HÍRKOMP közli: ITT

Lévai Tamás 

 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr685349555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása