CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Lemondott Egervári Sándor

2013. október 12. 00:41 - csú

Egervári Sándor.PNGTörténete legsúlyosabb vereségét szenvedte el e magyar futball-válogatott pénteken este Amszterdamban. 8-1-re kaptunk ki a hazaiaktól vb-selejtező mérkőzésen. Mivel a románok és a törökök is nyertek, így a magyarok a csoport negyedik helyéről várják a vb-selejtező sorozat keddi zárómérkőzését, a Puskás Ferenc Stadionban Andorra ellen. Egervári Sándor együttesének így már csak matematikai esélye van arra, hogy megszerezze a pótselejtezőt érő második helyet.

Egervári Sándor szövetségi kapitány a meccset követő sajtótájékoztatón közölte, hogy a találkozó után jelezte Csányi Sándornak, a magyar szövetség (MLSZ) elnökének, illetve Vági Márton főtitkárnak, hogy a történelmi kudarc miatt távozik posztjáról. A sajtótájékoztatón helyet foglaló Vági Márton főtitkár elmondta, elfogadták a lemondást és kedden az Andorra elleni vb-selejtezőn az eddigi pályaedző, Csábi József irányítja majd az együttest. A válogatottnak nem sikerült a legutóbbi selejtezőkön úgy teljesítenie, ahogyan azt a közönség elvárja - magyarázta meg a lemondást Egervári.

A meccsről azt mondta, hogy "a holland csapat ma minden tekintetben felülmúlt minket, kiválóan játszottak, mi azonban gyatra teljesítménnyel asszisztáltunk ehhez."

Mivel a románok és a törökök is nyertek pénteken, így a magyarok a csoport negyedik helyéről várják a selejtezősorozat keddi zárását. Matematikai esélye még maradt a magyar csapatnak a pótselejtezőt érő második hely megszerzésére, de ehhez Törökország nem nyerhet Hollandia, Románia pedig Észtország ellen, utóbbira pedig - az eddigi eredmények alapján - kicsi az esély. Ezzel kapcsolatban Egervári Sándor hozzátette, természetesen boldog lenne, ha a gárda kiharcolná a pótselejtezőt.

Egervári Sándort 2010. július 23-án nevezték ki szövetségi kapitánynak, irányításával a magyar válogatott 34 mérkőzésen 17-szer győzött, 8-szor döntetlent ért el és 9-szer kikapott.

A magyar labdarúgó-válogatott ekkora különbséggel kétszer kapott ki ezt megelőzően: 1908-ban Angliától, 1941-ben pedig Németországtól kapott ki 7-0-ra.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr385563894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása