CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Csepeli koszorúzások és díjátadók a nemzeti ünnepen

2013. október 24. 02:02 - csú

          A tegnapi ünnepségsorozat a Nagy Imre Általános Művelődési Központ előtt kezdődött, ahol a kerület elöljárói, valamint Nagyszalonta képviselői néma főhajtással emlékeztek meg a mártír miniszterelnökről az őt ábrázoló domborműnél.

           56-os-csepeli emlékmű-333.pngDélelőtt elsőként Kovács Sándor nyugalmazott tábornok, 56-os elítélt, majd Török László, Nagyszalonta polgármestere helyezett el koszorút a Szent Imre téri 1956-os emlékműnél. Az önkormányzat részéről Németh Szilárd polgármester, Ábel Attila, Borbély Lénárd és Morovik Attila alpolgármesterek, valamint Szeles Gábor jegyző koszorúzott. A Fidesz képviseletében Bercsik Károly, Reznicsek Zoltán és Szuhai Erika, a Jobbiktól Pákozdi József, az LMP-től Tenk András, az MSZP részéről pedig Dobák István és Szenteczky János tisztelgett a hősök emléke előtt.

        Koszorút helyeztek el az emlékműnél a Csepeli Lelkész Kör, a Csepeli Gyermek és Ifjúsági Önkormányzat, a Vitézi Rend, a Csepeli Roma Önkormányzat, a Csepeli Német Önkormányzat, a Csepeli Örmény Önkormányzat képviselői, valamint a helyszínen megjelent magánemberek.

                                                                            

Az ünnepi program a Weiss Manfréd Szakközépiskolában folytatódott. Az iskola előterében leleplezték Erdei Éva alkotását, azt a domborművet, amelyet a művésznő az intézmény egykori diákjának, a forradalom után kivégzett Mansfeld Péternek az emlékére készített. A Gór Nagy Mária Színitanoda diákjai félórás műsorban mutatták be a forradalom drámai napjait. Beszédet mondott Wittner Mária országgyűlési képviselő, Csepel Díszpolgára.

         Németh Szilárd polgármester Csepel Díszpolgára kitüntetést nyújtott át Sastin Marianna világbajnok birkózónak és edzőjének, Wöller Ákosnak, valamint dr. Fazekas Lászlóné pedagógusnak, a Kölcsey Ferenc Általános Iskola korábbi igazgatójának. A Csepel Örökség díját Bálinth Lehel népművelő, Csiki Gyula vendéglátós, Halász Mária operaénekes, Illyés Gábor tanító, Jenei János testnevelő tanár, Málik Irén textilművész, Péntek János karnagy, valamint a Weiss Manfréd Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium, illetve a Zöldalma Egyesület vehette át. Tóthné Baditz Apollónia, a Munkásotthon könyvtárosa nem vette át a díjat.

       Délután a  a Kormorán együttes adott koncertet a Sétáló utcában.

                                        

További részletek a csepel.hu-ban

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr525596533

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása