CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Milliárdos áfacsalás tejjel

2014. január 10. 05:05 - csú

Pénz-221_1.pngHorváth András adóhivatali szakember színre lépése, szennyes teregetése és az Index.hu cukros visszaélést leleplező tényfeltáró riportja óta a NAV, az adóhivatal mintha nagyobb sebességre, hatékonyabb munkára kapcsolt volna és nem csak a törvénytisztelőkkel szemben.... Ennek legújabb lenyomata az alábbiakban olvasható:

A szolnoki adónyomozók buktatták le az évek óta jól működő bűnszervezetet, amely néhány év alatt több száz milliót csalt el az államtól. 

– Három férfit és egy nőt helyeztek előzetes letartóztatásba az ügy kapcsán – mondta el a Szoljon.hu kérdésére dr. Jánvári-Stefán Regina főhadnagy, a NAV sajtószóvivője. – A különösen nagy értékű adócsalásra egy szolnoki cég átvizsgálásánál bukkantak a nyomozók, akik azonnal megkezdték az ügy felgöngyölítését.

Tehén-gif-es.gifA rendelkezésre álló adatok szerint egy budaörsi telephelyű cég külföldről szerzett be tejet, amelyeket kisebb, magyar vállalkozások révén hipermarketeknek értékesítettek. Az eladott terméket ÁFÁ-val terhelten adták tovább, amely után nem fizették meg az adót. Az elmúlt két évben közel egymilliárd forintot csaltak el az állami kasszából.

Az eset kapcsán elfogtak négy személyt, illetve zároltak 280 millió forintot érő vagyont, magyar és szlovák bankszámlákat, készpénzt, ingatlanokat és gépjárműveket a pénzügyi nyomozók. (Élelmiszer és szoljon.hu)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr875747258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása