CSEPELIEK ÚJSÁGA

Hírek, tudósítások, tények, vélemények

Úri muri Fidesz módra

2014. január 10. 05:55 - csú

Lázár János-OK.PNGNagy érdeklődés övezi az interneten és a nyomtatott sajtóban végiggördülő sztorit, mely szerint Lázár János miniszterelnökséget vezető államtitkár a Fejér megyei Soponyán nagy vadászatot rendezett arisztokrata vendégeknek: 913 fácánt lőttek végül ki. A kérdés, hogy ki fizette a költséges vadászatot?

A Blikk szerint Lázár volt a vendéglátó. Minderre az egyik meghívott, a szintén arisztokrata származású Failoni Donatella, Oszter Sándor színművész felesége Facebook-oldalára kitett képek révén derült fény.

Failoni így írt: „Fantasztikus vadászaton vettünk részt Soponyán – írta a zongoraművész bejegyzésében. - Vendéglátónk Lázár János. A vendégek között Habsburg-Lotharingiai Mihály főherceg, Gróf Károlyi László és felesége, Miklós liechtensteini herceg és felesége, aki a luxemburgi főherceg húga" – lelkendezett Failoni. Később törölte a képeket, mert a nap folyamán az interneten is terjedni kezdett a vadászat híre. „Látom óriási hűhó lett egy vadászatból, amin részt vettem! Miért kell politikai ügyet csinálni mindenből?!!" – fakadt ki újabb bejegyzésében.

A képek a Vadex Zrt. soponyai vendégházában készültek. – Fizető vadászat volt, nem Lázár János fizette, ő vendég volt – nyilatkozta lapunknak Majoros Gábor, az állami cég vezérigazgatója, de azt, hogy ki látta vendégül a társaságot, nem közölte. Csak annyit mondott, hogy egyetlen megrendelő volt, és üzleti áron folyt a vadásztatás. Hozzátette: nem tudja, hogy a résztvevők a költségeket hogyan osztották meg.

Áfával együtt húsz euró az ára egyetlen kilőtt fácánnak – közölte az állami tulajdonú Vadex Zrt. titkársága. Vagyis árjegyzéki áron meghaladja az ötmillió forintos értéket az a 913 fácán, amelyet Lázár János miniszterelnökségi államtitkár feleségével és baráti társaságával decemberben Soponyán lőtt ki egy vadászaton.

A Vadex Zrt. vezérigazgatója szerint az üzleti áron lebonyolított fizetővadászatot „nem Lázár úr fizette, ő vendég volt”. Azt nem tudta megmondani, hogy a résztvevők a költségeket hogyan osztották meg.

Arra a kérdésünkre, kinek a vendége volt Lázár János és felesége, a kormányszóvivői iroda azt válaszolta: Lázár János mindig ügyelt arra, hogy magánélete sohasem keveredhet össze közéleti tevékenységével. „Ennek megfelelően (...) egyértelműen kijelenthető, hogy a vadászat az adófizetőknek egyetlen forintjukba sem került. Éppen ellenkezőleg, az adók befizetésével a magyar államnak a magáneseményből bevétele keletkezett. Miután az esemény költségeit magánszemélyek – köztük Lázár János – fizették, ezért minden további részlet, minden résztvevő személyazonossága magánügy."

Ferenczi Krisztina

Forrás: Népszabadság

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://csepeliek.blog.hu/api/trackback/id/tr765747839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása